CV

Är äntligen klar med min Cv! Har faktiskt varit jätteroligt att göra det, men det är ändå skönt att det är klart på något vis. Känner mig dessutom extremt ambitiös som sminkade mig och drog på min kavaj idag när jag egentligen ville smyga omkring i mjukiskläder för att fota en bild till den. Anyway, efter att ha provat mig fram med massa olika designer och formulerat om mig känner jag mig till slut nöjd.


lovplaner

Ungefär såhär ser mina planer för lovet ut. Hade velat pressa in en dags träning till, helst på fredag, men det finns inga pass då och jag undrar hur öpper gymmet är eftersom att det är allhelgona. Ska dessutom försöka få med mig Rebecka på Bodypump på torsdag, vågar inte gå själv men vill verkligen testa :) Är du sugen Beckis?

Har lite kvar att göra på min CV och efter lovet har vi prov första dagen, underbart! Ska kanske tom gå på hockey för första gången sen jag var typ 5 och se om det är intressant. Jag kan ju inte flytta till Luleå utan att ha varit på en enda hockeymatch, right?


söndag

Jag vaknade tidigt imorse, kvart över 10, kände mig ganska chockad och stolt. När jag senare insåg att klockan faktiskt bara var kvar över 9 kändes det ännu bättre. Morgonen börjades med att plocka litegrann i köket, köra igång en tvätt och sen micra omeletten från igår till frukost som intogs med mitt hjärta framför tvn. Hänga tvätt och starta en till och nu funderar jag på att ta en promenad. Det är väldigt fint väder måste jag säga, solen skiner och det är 5 grader varmt, ovanligt för att vara precis på gränsen att stiga in i November.

Förra året var jag i Skåne på höstlovet och då var det typ sånt här väder, i Skåne, liksom jag är 150 mil längre norrut nu. Samtidigt som jag längtar till snön kommer och man kan mysa inne medan mörkret ligger runt huset, så är jag korkad om jag inte går ut och njuter av kanske årets sista vackra höstdag.

Jag vill ha en kamel

Jag vill på allvar har en kamel, är jag knäpp för det? När andra drömmer om kanin, hund eller kanske en häst funderar Johanna på allvar hur man skulle kunna ordna så man kan äga en kamel. Googlade runt lite och hittade en sida som säljer kameler, den här lilla tvinten var till salu och är det inte hur söt som helst? Han heter Stormy och är fem månader gammal och jag har lite tårar i ögonen när jag sitter här och tittar på honom, när jag helst hade velat gosa in ansiktet i hans päls.

Johanna vill ha en kamel, går det inte att ordna? Dock, de kostar åtminsonte 50 000...


om du släpper ditt tag är världen öppen idag

Den här dagen är ganska händeselös och det är synd, för jag är faktiskt sugen på att festa. Känns som att jag inte gjort det på evigheter, förra helgen var en besvikelse och före dess var jag inte på en rolig fest sen slutet av sommaren, vad fan är fel? Är dock fest ikväll och är antagligen välkommen då min karl är det, men Rasmus har jour så det blir inget av det. Ingen bryr sig någonsin längre om att bjuda med mig och jag förstår inte riktigt varför. Kanske jag är en riktig surfitta. Härligt.

Det snöar i Töre, det gillar jag. Jag gör ingenting, men snart ska jag laga middag. Ikväll ska jag inte göra någonting. Soffan håller mig säkert sällskap, Rasmus också och två hundar hoppas jag.

Morgonpromenad, vi gillar!

Kom nyss in från en promenad, kanske inte en morgonpromenad eftersom att klockan var två när jag gick, men har inte gjort mer än att kolla facebook och ätit frukost innan jag gick. Anyway, det här med att ta en promenad på morgonen är jättebra om man vill röra sig litegrann, men inte känner för eller borde träna hårt. Det är dessutom enda gången det är bra att inte äta före man rör på sig eftersom att man förbränner det som redan finns i kroppen istället för maten man stopppat i sig. Notera enda gången, går du på ett gympass, styrketränar eller tränar kondition hårdare tex genom att jogga, måste man äta före! Du orkar antagligen inte med det du planerat, du bränner antagligen inte fettet du vill åt, istället bryts musklerna ner och det gillar vi ju inte.

Nu idag åt jag visst före jag gick ut, bara för att jag var så galet hungrig. Vet ni vad man gör då? Äter mindre kolhydrater. När förbränningen startar går kroppen först på kolhydrater, sen på fett. Äter man inte kolhydrater hoppar man ju över ett steg, superbra, right? :) Jag äter i princip alltid någon form av kolhydrater om jag tränar länge, för då behöver man det, men det här är bra tillfälle att dra ner på dem. Koka ägg, gör en omelett, eller micra den där goda kycklingfilén du åt till middag igår ;)


i jakt på mat

Sitter och letar efter någonting jag kan äta efter skolan, före träningen just nu och kan säga att det inte är det lättaste! Eftersom att jag ofta tränar har 5-6 förstår ni säkert att lunchen som intas 11 inte håller för en timmes hårdträning så sent och jag har ingen chans i världen att hinna hem och vända för att äta middag, vilket jag egentligen borde före ett så sent pass. Så nu är jag på jakt efter mat som är smidig att ta med, inte behöver stå i kylskåp och som ger mig energi för att orka ge allt på träningen. Tips? I början blev det i princip knäckebröd med ost, ibland en smoothie och nu på sistone har jag glömt göra någonting så har gömt en och annan räkbaguette och tagit med lite frukt, men det känns inte riktigt bra.

Ska söka vidare nu och kanske jag hittar någonting riktigt bra och börjar testa nu under lovet.


fredag, typ

Jaha, då var det fredag igen och nu är det till och med så fint att vi får höstlov! Själv känner jag mig inte särskilt sugen, har superbra flyt på mina skolarbeten, träningen och allt det. Ska försöka träna under veckan, men resten av tiden vet jag att jag bara kommer ligga i soffan och det känns inte roligt. Nä, jag är knäpp och hade gott klarat mig utan höstlov.

Nu ska vi snart ha en superrolig lektion med Lena och vi ska jobba med Flash, yeeei! -.- Efter jag slutat ska jag ut till gymmet, egentligen tänkte jag göra Core och Afro idag, men coren blev inställd så ska bara köra afro. Tänkte styrketräna lite före, men jag tog inte med mig några skor idag så får nöja mig med en halvtimme på crosstrainern. Fördelen med att värma upp så pass länge före ett pass är att kroppen börjar förbränna fett när jag fortfarande har halva afron kvar, då det tar ca en timme innan det kommer igång.

Blir ingen halloweenfest för mig i helgen heller, alla dissade och drog med sina andra vänner, så jag ska istället fokusera på att träna. Rasmus har dessutom jour lördag-söndag så blir att stanna i byn. Längtar till måndag då jag kan åka till Luleå och träna, så man får göra någonting om dagarna i alla fall.

Jag längtar!


Zumba!

Igår var jag som sagt på Zumba för första gången och det var superroligt! Lite svårt i början när man inte kan alla steg, men det kommer ju med tiden, som med allt annat man gör.

Zumba är en dansbaserad träning som har blivit väldigt populär under de senaste åren, vilket jag inte har svårt att förstå då det är enkelt, jätteroligt och efter bara ett par låtarn rann svetten överallt på mig. Man tränar hela kroppen och dessutom tränar man kondition, medan det känns som man är på en fest och bara har kul. Grym träning! Ni måste testa det om ni har möjlighet, tror det är skitbra för folk som har svårt att komma igång, då det är så pass roligt och enkelt.

Här är en liten video som visar lite hur det funkar, vi gjorde betydligt enklare steg än så här, men visst ser det kul ut? :D


förlåt!

Värdelös uppdatering idag, jag vet, men det har varit så mycket med skolan och har behövt orda lite för intervjun som jag gjorde idag. Den gick förövrigt jättebra, Tira är jättetrevlig och svarade inte alls det gamla klassiska, utan gav verkligen något helt nytt till det här med hur man ska se på träning och hälsa. Dock blev den hela 18 minuter lång, så kommer ha en hel del att göra när de ska klippas, eftersom att det mesta hon sa var väldigt smart och intressant.

Efter intervjun var jag och Rebecka på Zumba för första gången, tänkte blogga om det imorgon för ville lägga in en bild och det, men verkar vara problem på lillebrors Mac. Har förresten haft den där fredagskänslan hela dagen idag och varenda gång jag fattat att det är torsdag har jag blivit lika besviken...

< ^^

Idag gör min axel ont. Har fått tips och diskuterat fram med Berit vad jag ska göra åt det och kanske få alla andra att också fixa. Känns som att det blir lite klumpigare än att bara bära runt på datorn, men det är värt det  när det handlar om min hälsa, faktiskt. På tal om hälsa ska jag träna idag igen, ikväll ska jag och Rebecka pröva på Zumba för första gången, lite nervöst faktiskt. Först ska jag dock intervjua Tira, en av våra instruktörer, inför vårt radioprogram vi ska sända 17 november, temat är träning och hälsa.

Känner inget bloggsug alls, för jag har så ont. Jätteroligt! Vi hörs

onsdag :D

Ja då var det onsdag. Sitter och håller på med radion såklart, har gjort två interjvuer och skrivit frågor inför intervjun imorgon med en av instruktörerna på gymmet, är lite nervös. Nu ska jag få ihop min lilla inledningskrönika, men vet inte riktigt vad den ska handla om. Antingen att det är äckligt dyrt att träna och att det blivit en klassfråga och hamnat långt ner på prio-listan i vårt stressiga samhälle eller hur skönhetsideal förstör vår värld. Har dessutom hunnit med ett trevligt elevråd idag och en lång lunch med Lisa. Imorse var det som sagt styrketräning på gymmet som gällde och jag misshandlade min mage kan jag lugnt säga!

Nu blire fokus på det här, btw, vi har fått ett eget kontor, ganska häftigt ;D

också var det en ny dag

Idag känner jag mig lite mer hoppfull än jag gjorde igår, trots att jag steg upp före sex i en by dit solen inte planerat att dra sig till på många timmar. Funderar allvarligt på att skaffa en sån där lampa som tonar upp ljuset till alarmet ringer, hade varit grymt skönt. Idag har jag dock inte rätt att klaga eftersom att jag själv väljer att stiga upp nu när jag egentligen hade kunnat ta bussen två timmar senare. Jag ska träna! Har inte morgontränat på över en månad och jag tycker det är så skönt när det väl är gjort. Att komma till skolan nyduschad och känna i musklerna att man verkligen vaknat och gjort någonting är så underbart, typ.

Förresten, jag kunde ju inte somna riktigt igår heller, vet ni varför? Jag tänkte på ett jävla Tv-program som gick på 5an för ett tag sen och kunde inte komma på vad det hette! Ni vet hur frustrerande det är när man letar efter orden som ligger precis på tungan, men de kommer inte fram. Program jag pratar om såg jag framför mig i huvudet när jag låg där och funderade. Pontus Gårdinger med håret slickat som fan satt i en stol och såg jätteseriös ut med en vanlig svensk mittemot sig som han ställde frågor till för att sedan se om han ljög eller inte.

Remember?

Just precis, Sanningens ögonblick.


tisdagkväll

är så jävla ledsen, arg och har fortfarande ont i axlarna. sitter och kollar på  i form med anna anka, det är pinsamt, men jag gillar det. själv ska jag styrketräna imorgnbitti och jag längtar, hade varit skönt med en runda på gymmet nu för att rensa tankar, åh vad jag hatar att bo mitt i skogen.


tror jag ser himlen, men det är bara sänggaveln

Den här låten ger mig såna minnen från sommaren. Valvträsk följt av Musikens makt, underbar helg. Valvträsk var något av det häftigaste jag någonsin varit på, stod i publiken med Timbuktu, Zacke och hårdingarna från Movits! hur häftigt är inte det? Kändes verkligen som att jag var tillbaka på en av alla mysiga utespelningar i Skåne, fast bättre.

Anyway, hörde den här låten första gången på Musikens makt där jag stod längst fram och skrek, medan personeran runt omkring mig inte var ett dugg intresserade av musiken ute helt enkelt ville skrika lite. Har haft en massa olika musikstilar genom åren och det har varit massa band/arister som gett mig den där känslan när hjärtat bara vill slitas ut ur kroppen samtidigt som tårarna svider bakom ögonen av ren lycka för att lyssnar på en viss låt.

Nu ska jag sluta vara knäpp och göra någonting vettigt. Puss



i need an extra hour on the clock

Framför datorn med hemsk värk i axeln, det kallas musarm och det ska man inte ha problem med när man är sjutton har jag fått höra. Jag kan dock inte göra så mycket åt saken, det är bara att gilla läget, för jag håller på att skriva Cv med Rasmus och det är viktigt för nu är jag sugen på att flytta! Häromdagen var jag och gick en sväng på lite prylaffärer i Luleå och ville bara köpa en massa. Ja, jag är mer sugen på att köpa inredningsgrejer än kläder just nu, undrar vad som hänt.

Nu är dock cvn nästan klar så jag ska lägga ner datorn ett tag och sen bege mig hem för att tvätta lite och sånt, imorgon återvänder jag till skolan.

sliten och dan

Åh jag är så trött! Gick hem från skolan idag för att jag hade så sjukt ont i ryggen och axlarna, får det av att sitta vid datorn hela tiden. Så jag gick till Berit för att få mig sjukanmäld, då gav hon mig tipset att skaffa mig en musmatta så det ska jag göra. Sen tog hon och masserade igenom mina axlar och nöp mig i öronen, ska tydligen funka som akupunktur och gissa om jag var öm i kroppen sen! Som alltid när man får en ordenlig massage få man skit ett tag efteråt, så nu sitter jag här med huvudvärk och känner mig småfebrig, inte roligt alls.

Borde göra lite svenska, men jag orkar inte så det får bli ikväll eller imorgon istället. Ska se till att Rasmus får ta en bild på mig till det där också. Känns som jag börjar halka efter lite i skolan trots att jag är där hela tiden och alltid gör så gott jag kan. Fucked up.

can't buy me love

Måndagmorgon och det känns helt okej. Sov i stan inatt så fick mig en ganska fin sovmorgon, men eftersom att det inte var planerat att sova här fick min snälla pappa packa ihop mina saker igårkväll och ta med sig dem till jobbet idag. Där tog min supersöta pojkvän över och åkte dit 6 på morgonen för att hämta dem, så snäll är han ^^

Nu står multimedia på schemat och jag är inte taggad.



i love you in the morning, when you're still hung over

Då var det söndag igen. Helgen har varit fin, jag är nöjd. I fredags somnade jag som sagt redan vid tio, men jag är ändå nöjd för det var förbannat skönt. Igår åt vi supergod middag och mös på sen bestämde jag och Rasmus oss för att åka till Lule eftersom att hans syster hade fest i lägenheten. Ganska trevligt var det, men sen blev jag less också drog folket. Kvällen avslutades med att Rasmus, efter tre öl och en grogg, spydde i en hink, nice! Somnade hyfsat tidigt och det var skönt, har blivit en sån kärring.

Det var jättelängesen jag var riktigt full, ungefär en månad sen, så det kändes nästan bara äckligt igår och jag kunde inte sluta tänka på hur hemskt det skulle vara att vara bakis. Dessutom har jag blivit ett jävla hälsofreak, träningen är mitt liv och när jag sitter och klunkar i mig öl spängfylld med kalorier klickar det bara inte riktigt.

Nu blir det en lugn dag här i Luleå sen ikväll ska jag och Rebecka på ett pass poweryoga och det ska bli jätteskönt! Natten spenderas här så får en ganska fin sovmorgon imorgon också, prima!

:3

nu drar vi till lule, det är fest, okej? :D


one way or another

Lördag, så underbart. Sov ut imorse, gick och la mig 10 igårkväll och det känns nästan skamligt, men skönt var det. Vaknade imorse vid 10 så det blev fan 12 timmar sömn! Upp, frukost, en dusch, sen åkte jag, Rasmus, hans mamma och syster + pojkvän till Rasmus gammelmormor och satt där ett tag. Tycker det är så roligt, eftersom att jag vet hur mycket det betyder för äldre människor efter mina veckor inom hemtjänsten, tanterna pratade i flera dagar efter om hur trevligt de haft när de fått besök.

Ikväll har vi ätit gomidag, fläskfilé i ketchupsås (mycket godare än det låter) med pappa, Ingela och hennes föräldrar. Jag och Rasmus fick en massa fina presenter av dem som är uppskattade. Av pappa och Ingela fick vi en supersnygg perkulator och av hennes föräldrar fick vi två jättefina besticksätt och salladsbestick :) Helt underbart! Nu saknas bara en lägenhet och jag toklängtar till vi har ekonomin att skaffa en.

Nu ska jag fylla på mitt vinglas sen väntas paj och kortspel, mysig lördagskväll kan man lugnt säga :)

i pretend that there is nothing wrong

Satt här vid köksbordet och spanade på datorn, Facebook och sånt som är helt nödvändigt för att överleva. Jag tittar ut genom fönstret och ser världens underbaraste ljus uppe vid vårt torp. Jag grabbar kameran och springer upp för att fånga motljuset som passerade genom gräset, tycker bilderna blev helt underbara.




Where is Home?

Fredagkväll, klockan är nio och jag är dyngtrött. Ska hoppa i duschen nu sen kommer jag nog däckad. All stress, skolan och träningen tar ut sin rätt och det blir såklart på fredagkvällarna, ganska logiskt.bloggar på ingelas iphone så är aningen klumpigt. Ville bara posta ett inlägg innan jag somnar. Imorgon ska vi fira vår förlovning igen och det känns jätteroligt.annars ska jag bara ta det lugnt och tyvärr plugga lite.

Ännu ett par videos från Rom

De här klippen är från en av våra kvällar på den supermysiga uteserveringen. Första videon blev fucked up, men vill lägga upp den i alla fall för där ni hör ni lite av mannen som kom och spelade för oss. Som sagt kom det folk då och då och spelade någon låt på fiol, gitarr eller dragspel, mys!


En liten video från Rom

Lägger upp en kort video från Rom. Det här spelade jag in på kvällen vi förlovade oss. Vi hade massa dötid mellan när vi bytte ringar nere vid Fontana di Trevi till vi hade bokat bord på den underbara restaurangen. Så vi promenerade lite och hamnade på ett torg där de hade en endagsfestival, tror det var för handikappades rättigheter ungefär. En italiensk snubbe spelade och sjöng och det var supermysigt.

Obs! Vi kysser varandra i slutet och det ser för sliskigt ut, men jag kunde inte klippa bort det. Sorry!


the silence is slowly killing me

Snart börjar min första lektion, men trots det har jag varit på skolan sen 7.50. Klockan 9 stod pantning med elevrådet på schemat, så halv nio åkte jag med Hatten till Statoil och hyrde ett släp sen begav vi oss ett gäng på sex pers ut mot Luleås pantautomater ;) Jag, Hatten och Elias pantade på Kvantum och där stod vi i 1 timme och 40 minuter, men jag tycker det gick förvånsvärt fort. Fördelen är att gott sällskap får tiden att gå aningen fortare. Ni ska bara veta hur mycket folket glodde på oss! En och annan sur min fick vi också, men vem fan bryr sig? Drygt 700 kronor pantade vi ihop och tillsammans med de andra fick vi en förtjänst på 1200 kronor, inte så pjåkigt!

Nu är det dags för mediekommunikation, sen ska jag har multimeda och lära mig animera i flash, tråkigt men säkert lärorikt. Klockan 17.00 står afro på schemat och jag har längtar i flera veckor så nu jävlar!

Våra pantkvitton, Hatten fick för sig att det vore enklare att lägga upp de på bandet, 13 stycken varav ett på 500 kronor


Och jag har en underbar mössa på mig idag ^^

ett steg framåt, två steg bakåt, inget fel med det, du har trots allt tagit tre steg

Plugg står på schemat nu. Jobbar på min CV. Ärligt talat har jag inte börjat för jag vet inte i vilken ände jag ska börja, men nu ska jag fokusera och bara skriva, får väl göra om skiten senare. Vi hade ingen engelska idag så Kalle lät oss jobba med svenskan hemifrån så det är alltså det jag gör nu. Det innebar också att Pilates 17.00 var jävligt osmidigt, för sent för att stanna i Luleå för tidigt för att åka hem och vända. Därför avbokade jag och ska istället in med 17.25-bussen och köra ett Corepass på 30 minuter och lite allmän styrketräning, fint!

Nu blire fokus, puss

godmorgon världen

Har precis tryckt i mig min dagliga dos stekta ägg och ska alldeles strax  börja klä på mig. Jag måste åka till skolan om typ 30 minuter så dags att ta tag i det där kanske. Tre lektioner idag, sen drar jag till gymmet och fy fan vad jag längtar! Ska ta tag i träningen på allvar nu, så de så.

Tiden räcker inte till att säga mer, så vi kör på cambild, ni älskar det



i don't care what the whisperers say

Oj vad trött jag varit i kväll, men precis som vanligt piggnar man alltid till när man tänker dra sig till sängs. Kom hem halv sex, åt middag, tittade lite på tv sen hoppade jag i duschen för att lugna klådan jag har. Efter duschen smorde jag inte mig med helosan och ansiktskräm så känns lite bättre nu, blir nog att smörja imorgonbitti också, all hjälp är guld värd. Har som sagt små knottror som kliar sjukt mycket i ansiktet, på halsen, neråt bröstet och i hårbottnen. Tror det kan vara nickelallergi, men man vet ju aldrig.

Nu ska jag sätta mig ner och dricka te och äta en frukt, sen kryper jag nog ner i sängen och väntar på att min karl kommer hem från träningen. För min del blir det träning imorgon, pilates står på schemat och jag längtar, mest för att det är den enligt mig bästa instruktören som håller i det ;) Nä, ska bli skönt att komma igång och träna igen. På måndag ska jag köra kondition för då ska jag vara av med alla förkylningssymptom!

im gonna get you back

Snart är det dags för sändning för vårt radioprogram. Har hållt på idag och kolla så allting är som det ska, ordnat till några inlägg osv medan Sara och Josefin tränat på manuset. Om en halvtimme ska vi promenera bort till studion för att sända och klockan 15.00 är det dags.

15.00, på närradion här i Luleå (89.3) så lyssna om ni kan!

Efter sändningen åker jag hem till byn för en lugn kväll, känner mig sjuk. Hostan hänger sig delvis kvar trots medicin och jag känner mig tung i huvudet. Har dessutom fått mystiska knottrar på halsen, bröstet och i ansiktet och det kliar överallt, hjälp? Tror att jag kanske fick nickelallergi då jag blev tvungen att ta ut mitt ena örhänge igår eftersom att det var inflamerat eller så kanske jag är allergisk mot min medicin?

Kolla söt, men suddig, bild jag hittade på Nova som jag tog förra hösten =')


för ikväll är det vals på vinkelgränd

Jag älskar den här låten! Blir verkligen helt supertaggad av den, gilla gilla. Enjoy!


väggord

Här kommer ännu ett av mina alster. Har knåpat ihop en "tavla", typ väggord som ska hängas på skolan. Klottra ihop en liten svart ram, den är oproportionerlig, men whatever, vitt på vit bakgrund blir som så intetsägande.


loggor

Har gjort ett par loggor sådär i all hast för mig själv. Eftersom att jag inte har något direkt som är Johanna körde jag istället på att bara skriva mitt namn, kanske på ett aningen mer intressant sätt. Den översta är den seriösa, men jag älskar den undre också. Ser däremot nu att jag borde valt en annan färg istället för det gröna.

there ain't nobody who can comfort me

Har bara en sak att säga, jag är trött! Somnade alldeles för sent igår och steg upp före fan, fiket är dessutom stängt så jag får inge kaffe. Medicinen jag tar gör nog sitt också, den ska göra så man blir lite dåsig och det är jag tamefan. Just nu har jag graf och jag ska göra en logga som ska symbolisera mig. Det är svårt, för jag vet inte vem jag är. Jag är liksom en vanlig tjej, jag tycker om att fota då och då, tycker om att rida då och då, älskar mina hundar över allt i världen men är inte besatt av dom. Jag tycker om att gymma, men ska jag göra värsta biffiga loggan eller?

Jag älskar mig själv, men tycker inte om att man alltid ska behöva vara en viss sorts människa. "Jaha Johanna, vad är dina intressen?". Jag vill inte bli placerade i ett jävla fack och jag vill göra en logga nu, helst nyss.

Rom, dag 5

Också kommer vi till den sista dagen av resan. Jag ska skriva ett till inlägg, kanske två, med alla videoinlägg jag inte lagt upp och random bilder jag tycker platsar här men inte i något av mina tidigare inlägg.

Under den sista dagen gjorde vi absolut ingenting. Vi var ganska trötta på att promenerar så mycket som vi gjorde och vi ägnade därför den här dagen åt att promenera bort till tågstationen för att se hur tågen gick, var man fick biljetter och om det var möjligt att promenera dit dagen efter, då vi skulle ta tåget till flygplatsen. Det tog inte så värst långt tid och vi hann gott och väl med en mysig lunch. Once again blev det Carbonara för mig och pizza för Rasmus. Under resten av eftermiddagen gjorde vi ingenting i princip, slöade på hotellrummet, men på kvällen, då var det underbart!

Vid 6-7 gick vi ner till det mysigaste stället vi varit på under alla kvällar, den lilla uteserveringen bara ett stenkast från hotellet. Där intogs middag bestående av förrätt och pasta. Till förrätt blev det mozzarella med tomater och pastan blev pestopasta. Till det drack vi en flaska rosévin som var underbart gott, dock går det inte att få tag på i Sverige, synd. Till efterätt åt vi glass och den är som sagt underbart. Efter det tog vi en öl, Peroni, italiensk öl och den är supergod! Dessutom köper man den i 66 cl flaskor, så man klarar sig gott och väl på en.

Vi avslutade denna kväll med att köpa oss varsen drink på samma ställe, de var väl inte superbra på att göra drinkar, men det funkade i alla fall. Middagen tog ca fyra timma och det är så man ska njuta.

Halväten Pasta Pesto, förbannat gott

Här satt vi delar av tre kvällar under vår Romresa, visst ser det sjukt mysigt ut?! Lägg till 20 graders värme och män som kommer och spelar gitarr, fiol eller liknande för dig då och då. Vi älskar Italien på kvällen!



Rom, dag 4

Under vår fjärde och nästsista dag i Rom bestämde vi oss för att besöka Pantheon, ett stort tempel som byggdes för att ära gudarna. Vi började vid det här laget att bli aningen trötta på hela turist/sightseeing-grejen, för tro mig, det är jävligt krävande rent psykiskt. Så nu var vi mer sugna på att just se den här byggnaden, men sen bara känna lugnet, njuta av Rom och äta god mat.

Hur som helst, vi promenerade ner till Pantheon och på vägen dit passerade vi Fontana di Trevi som vi redan varit vid två gånger tidigare, men jag hade inte fotat det så gjorde det då. Hur som helst var Pantheon jättehäftigt, tyvärr höll de på och renovera utsidan när vi var där så det förstörde lite, men det är ändå bra att de ser till att de inte får förfalla.

Vet inte riktigt vad jag ska säga om Pantheon, det är verkligen en sådan sak som inte går att beskriva i ord. Utanför var det bara ett enormt tempel mitt smeten som var väldigt fascinerande, men när man gick in var det riktigt häftigt. Det var fullt av turister inne i den heliga byggnaden och ändå var det så tyst och lugnt, nästan så man blev religiös bara av att vara där inne. Enda ljuskällan i byggnaden är ett stort hål i taket.

Efter vi upplevt Pantheon begav vi oss uppmot Fontana di Trevi igen där vi satte oss ner och åt lunch på en liten restaurang. Jag åt pasta pesto, som är helt underbart, medan Rasmus åt tortellini som jag aldrig riktigt vågat prova då jag tycker det luktar prutt.

Fontana di Trevi



Pantheon



 

På kvällen gick vi på samma restaurang precis runt hörnet som vi gjort den första kvällen. Där åt vi båda Pestopasta sen åt vi entrecote, gott var det! Till det drack vi en flaska rosé som är nya favoriten hos oss båda två. Efter middagen begav vi oss till samma bar som vi varit på kvällen före och tog en drink, sen satte vi oss på en jättemysig uteservering där vi åt glass och drack öl. Kvällen avslutades på samma bar som vi varit på förut där vi tog en sista drink innan vi begav oss hemåt.

Italiensk glass, mums <3



Johanna fixar

Oj så duktig jag är! Har precis renskrivit klart elevrådsprotokollet och har dessutom hunnit fixa "loggan" som Robert gjort som vi ska ha bakom texten i våra protkoll. Under hur länge som helst har det varit felstavat, så jag tog och fixade till det för jag tyckte det var sjukt irriterande xD Märka detaljer, vi gillar. Anyway, nu ska jag plugga en hel del graf sen ska jag nog ut och övningsköra. Sen blir det nog inte så mycket mer med den här kvällen.

Förresten, jag frågade Lisa om hon ville dricka vin med mig någon kväll och jo visst, dock är hon en jävligt upptagen kvinna så istället för att fråga fredag eller lördag frågar jag vilken vecka? Hennes svar? Vecka 47! Där har ni allt en upptagen kvinna. Dock, om fem veckor någon gång blire någonting trevligt får vi hoppas ;)

Kolla duktig jag är :D Till vänster är den gamla och till höger är min, jävligt häftigt.

flash

Sitter på Multimedian nu och har precis ritat klart mina figurer. Jag känner verkligen hur jag mina konstärliga talanger flödar, not. Vi skulle rita vårt favoritdjur, favoritfrukt och ett fantasidjur typ. Självklart blev det en kamel, en ananas och sen nånting sött. Så nu ska jag inte göra någonting i princip fören vi har lunch, om 40 minuter.

Har försökt få tag i en läkartid på vårdcentralen här i stan, men det gick inge bra. De hade inga tider idag så jag blev hänvisad till deras jourtid efter klockan 17.00 idag och det betyder antagligen att jag får sitta där hela kvällen. Jag har ringt till vårdcentralen på Mjölkudden också och de borde ringa upp ungefär nu så får vi se om de har några tider. Har de inte det får jag antingen ta ledigt imorgon och åka till Kalix eller så får jag helt enkelt sätta mig och vänta ikväll.


söndagkväll

Tv-kväll, vi älskar det! Helgen har bestått av massa tv-tittande, flott och massa massa sömn och det var jätteskönt. Nu ska vi äta god middag, sen börjar programmen som vi inte vill missa. Bänkar mig alltid framför sexan på söndagar, Amazing race, How I met your mother och 2 and a half men, mhm, gilla!

Imorgon ska jag dra till läkaren och se om jag får något som fixar helveteshostan, kanske måste gå på penicillin och det känns inte jättelockande då jag ville börja träna och kanske festa nästa helg, men vad gör man. Ärligt talat skiter jag i vad jag måste göra för att bli frisk, är bara så äckligt trött på att vara dålig.


börjar bli lagom less...

Hostar fortfarande och det blir bara värre! För tre veckor sen drog jag på mig en vanlig höstförkylning som gick över efter några dagar, men hostan hängde sig kvar. Var inget jag tänkte på riktigt, men när det hängde sig kvar när vi var i Rom blev det riktigt jobbigt fast då kunde jag ändå acceptera det eftersom att jag inte levde så hälsosamt under resan. När jag kom hem höll det sig kvar och det gör det fortfarande, så i tre veckor har jag hostat brutalt mycket. 

Det kan vara helt lugn jättelänge, men när det börjar kan det hålla på i upp till en timme och jag kan inte göra ett skit åt saken. Hostar upp slem och händer då och då att jag spyr mitt under hostattackerna. Hade antagligen behövt gå till en läkare, men det är ju bra att inse det på en söndag.



i love you in the morning

Åh vad jag älskar att det är snö! Jag får en helt annan känsla i kroppen när det är vinter och snöigt. På kvällarna när jag kommer in blir allting tusen gånger mysigare, soffhäng är mycket bättre när det är kallt och mörkt ute, det är mysigt helt enkelt! När jag vaknade i morse kände jag samma sak, det är en känsla svår att sätta ord på, men jag älskar det när man vaknar till ett bländande ljus av snö och njuter av att man slipper vara ute i kylan.

Så nu, denna mysiga vinterlördagsmorgon som jag var övertygad om var en söndag ska jag bara ta det lugnt och njuta. Frukost intas alldeles snart i form av varma mackor, sen händer absolut ingenting, om jag inte ska iväg på ett litet fotouppdrag.

Bilden är från förra vårvintern

just live your life

Fredagkväll och det blev en såndär klassisk fredagkväll som man hade när man var liten ni vet? Tacos och sen soffhäng med popcorn, chips och annat gott. Såg klart en film som vi påbörjade en kväll här i veckan, sen har vi kikat lite Idol och gör det just nu. Vi tog en liten paus mitt i Idol för jag blev så sprallig, massa socker och sen bara sitta i soffan funkar inte för mig, jag blir så satans rastlös!

Så vi ägnade oss åt äkta bybofasoner och begav oss ut och sladdade runt hålan, så jävla häftigt! Haha, nej, men det är faktiskt roligt, det kan man inte förneka.

on a friday

Bion igår var nice :) Det var bara jag, Lisa och två till i hela salongen, kändes jävligt flummigt. Fast man ska inte klaga, bio är bättre ju färre man är i salongen, tycker jag. Filmen var förbannat söt, det är väl mitt spontana intryck och ganska jävla underhållande när man har humor som en femåring.

Just nu har jag mediekommunikation och vi håller på och planera för vårvernissaget. Jag blev nästintill tvingad (okej, kanske inte men ungefär) att vara projektledare, inte för jag har något emot det. Helst hade jag velat göra alla smådelar i hela projektet, men det är ju fullkomligt omöjligt.

Senare har jag Multimedia och jag ser inte framemot det, men det måste göras det också. Bussen hem går 16.23 och när jag kommer hem ser det ut som att det blir en tv/filmkväll. Ingen fest för mig i helgen, den sista jävliga hostan måste bort och jag är inte sugen på att dricka nu när jag kämpar med att komma igång med träningen. Alla vet ju om hur sjukt mycket kalorier det är i alkoholhaltiga drycker, för att inte tala om hur mycket alkohol drar ner ens immunförsvar.

Rom, dag 3

Under vår tredje dag i Rom bestämde vi oss för att besöka Colosseum, vilket var det jag kände mig mest tvungen att inte missa när jag var där. Vi promenerade bort mot Colosseum  i den outhärdliga hettan och området kring Colosseum är otroligt vackert. Colosseum ligger precis intill Forum, alltså antika Rom. Det var en blandning av otroligt vackra byggnader och ruiner, ni måste bara uppleva det själva, så enkelt är det.

Jag som är lite skadad av mammanaturvetare var sjukligt sugen att betala in oss för att gå in i den arkeologiska delen av Forum, men sällskapet skrämdes av kön och priset som inte var skrivet någonstans, så det fick bli. Åker jag någonsin tillbaka till Rom ska jag se det i alla fall!

Colosseum var fantastiskt. Vi skippade att gå in där också, då ryktet säger att det ska vara en enorm besvikelse. Solen talade även sitt tydliga språk där vi stod bland ruinerna utan mycket skugga och sprang fram och tillbaks till fontänen och fyllde på vattenflaskan. Hur som helst, byggnaden är verkligen fascinerande och mycket större än man någonsin kunnat ana. Något annat jag blev chockad över är att den ligger precis bredvid en ganska stor väg, jag menar, va fan?

När det var dags för lunch strosade vi uppåt en gata och hittade till slut en passande restaurang där vi återigen tryckte i oss pizza och cola, alldeles perfekt lunchmat i Rom. Jag planerade förresten att alltid ha alkohol i blodet under tiden vi var borta. Jag tänkte aldrig vara full, men något glas vin, någon drink eller en öl både lunch och middag men man orkar inte till lunchen, det är helt enkelt för varmt.

Ruinerna från antika Rom, tyckte de var jättehäftigt att se








Ser ni personerna som står i "fönstret"? Då kanske ni förstår lite bättre hur stort det är



Rasmus utanför Colosseum

Såna här fontäner finns lite överallt i Rom och vattnet i de är fullt drickbart, så åker ni hit, ta med er en flaska när ni går ut i hettan! Det behövs mycket vatten i värmen och det blir dyrt om man ska köpa flaskvatten fem gånger om dagen.


























Första bilden på min ring ^^ Rasmus fotade den underbara pizzan vi åt till lunch




På kvällen hade vi jättesvårt att hitta ett bra ställe att äta på eftersom att mycket är stängt på söndagar i Rom, så vi strosade runt ett tag men till slut nöjde vi oss med en Trattoria, en enklare form av en restaurang. Maten var jättegod, men servicen kunde varit bättre. Jag tycker faktiskt man ska kunna berätta om ett vin kommer från södra eller norra italien om man jobbar på en restaurang i Rom, förlåt om jag är bitchig. Jag åt en lasagne med parmesanost som var underbar! Till efterätt åt vi ananas och det var jävligt snyggt upplagt. Någonting jag märkte var att det är väldigt vanligt att man äter färsk frukt till efterätt, snarare än slisk som vi gör här.

Under middagen kom även en violinist förbi, så där satt vi på en mysig uteservering med en klassisk rutig duk, 20 grader varmt, superromantiskt och en man som spelar fiol för oss. Hur underbart är inte det? Efter middagen var vi sugna på en drink så vi promenerade runt vårt område ett tag och vips så snubblade vi in på en riktig bar, så som vi ser dom i Sverige!

Där satte vi oss ett tag och tog två drinkar var, jag var modig och prövade en White russian, medan Rasmus fjollade på med två nästa identiska redbulldrinkar ;) Jag tog också en redbulldrink sist, men en vågade jag pröva i alla fall!

Fotade inte så mycket på kvällarna, då jag istället fokuserade på att njuta och jag ångrar inte det en sekund. Med mig ut följde Rasmus lilla kompaktkamera och här är en jättedålig bild på vår middag eller ja, hans middag, en pizza. Bilden på min lasagne blev värdelös, men whatever


mwep


kvällsbestyr

Snart ska jag krypa ner i sängen, men eftersom att jag varit så trött idag har jag unnat mig lite, lite lyx. Har varit väldigt pigg sen jag började skolan till min stora förvåning och har kommit fram till att det måste bero på träningen och att jag börjat sova ordenligt. Dock sov jag inte mycket igår natt och det märktes idag, det var hemskt och jag vill inte göra om det! Såg dessutom förjävlig ut idag när jag kollade mig i spegeln, blek och säckig kring ögonen.

Jag är inte tjejen som gräver ner mig i hudkrämer och sånt, jag sminkar mig sällan och när jag gör det måste jag erkänna att jag är jättedålig att sminka av det på kvällarna, som alla tjatar om är så förbannat viktigt. Tror det ligger i att jag inte använder foundation, så min hy är ändå hyfsat fräsch.

Hur som helst, har tagit mig en stund framför spegeln nyss för att kompensera för den lite tunga dagen. Plockade bort de värsta björnhåren från mina ögonbryn, tvättade av ansiktet med två olika toners och smörjde in ögonkräm runt mina ögon.

Sängen nu, imorgon är en nya dag och då har jag planer ska ni veta!


sugen

Gick in en snabbis på Nelly nyss, har försökt hålla mig därifrån eftersom att större delen av mina pengar går på gymkortet och jag måste dessutom spara pengar till Thailandresan så det blir inte mycket shopping i vinter. Hur som helst, jag har velat ha en kavaj hur länge som helst, lätt två år, så jag gick och spanade efter en. Till min förvåning fann jag att den jag föll för var en av dom absolut billigast.

Visst är den snygg? 299 kronor, nästan så man inte kan låta bli! Dock, tjejen på bilden, vad håller hon på med?


dessa onsdagar

Idag är det onsdag vilket betyder radio för hela slanten för min del! Nästa vecka är det sändning så idag får vi jobba på ordenligt, dock är det inte jättemycket att göra, men jag ska redigera några intervjuer sen ska jag hjälpa Josefin och Sara med att spåna på idéer till manuset. Det svåraste med radio är faktiskt att komma påsaker att prata om, det är inte bara att sätta sig där och tro att det går bra.

Har alldeles nyss gjort två intervjuer och nu ska jag börja klippa ihop det, men först ska jag få i mig lunch, mycket viktigt detalj faktiskt.


jag blir så blind

Godmorgon! Här sitter jag i mitt lugna kök och spanar ut över vår frostbelagda gård, termometern visar -4° och det känns väldigt lockande att ta fram vinterjackan idag. Tänk att få gosa ner sig i en mysig dunjacka, jag älskar verkligen det, även om det bara är en jacka. Dock så vet jag att senare idag kommer det inte vara såhär kallt och då blir det hemskt att gå i dunjackan, just nu önskar jag att jag hade en ordentligt höstjacka, det är allt eller inget som gäller.

Sov hemma inatt, inte mycket visserligen för Rasmus var på. Det bästa med att sova hemma är frukosten. Jag älskar att göra ordentlig frukost. Nu var det längesen jag åt biffar till frukost, men ändå. Idag blev det stekta ägg, mjölk, citron/vaniljte och yoghurt med blåbär som kompensation för att lillebror snodde min apelsinjuie. Ja, jag försöker trycka i mig så mycket vitaminer som möjligt, det ska ju tydligen vara hälsosamt.

trött -.-

Jag är jättetrött, verkligen. Men det är ingen idé att röra sig till sängen, för jag vet att jag inte kommer kunna sova utan Rasmus, speciellt inte med vetskapen om vad han gör just nu. Ja, Rasmus har alltså begett sig på larm i all hast, tydligen var det något slags uthus som var helt övertänt och jag vet att det kommer ta tid och det har han konfirmerat. Så blir inte mycket sömn inatt, tacka gudarna för morgonkaffe..

jag tog en kula för dig

Jag älskar den här låten, okej? Texten är dessutom underbar, handlar om den här killen då som befann sig i ett destruktivt förhållande som han senare tog sig ur. Låten ligger på spotify-toplistan, så ni har säkert hört den, men vill visa er att jag gillar den i alla fall ;)


kvällsmys för mig själv

För ovanlighetens skull är jag ensam ikväll. Jag kom hem halv sex och då träffade jag Rasmus en snabbis, men klockan 6 var det dags för brandövning för hans del så då blev jag ensam. Försedde mig själv, min bror och min far med middag, wok: kyckling, grönsaker, nudlar och cashewnötter, vi gillar. Senare ikväll ska min karl fortfarande inte komma hit, nä han ska hem och kolla fotboll och jag har noll intresse, jag ska se Desperate Housewives! Var inte hemma förra tisdagen så jag fick se reprisen i söndags, så det känns som man "kommer igång" nu igen me den klassiska tisdagkvällsmyset. Ända sen första säsongen av Desperate Housewives kom ut, jag gick i femman eller sexan då minns jag, då var tisdagkvällarna heliga, alltid framför tvn och så är det än idag ;)

 

Idag hade vi bara två lektioner, engelska och idrott, nice. Gjorde inte så mycket på engelskan, men på idrotten trotsade jag min slemhosta och var med. Jag tycker det är irriterande, jag är inte ett dugg förkyld och klarar verkligen av att träna och vill verkligen, men någonting sitter i min hals och hindrar mig. Hur som helst, idrotten bestod av 45 minuter indoorwalking och det var första gången jag provade. Spontana intrycket är att det var skitroligt! Påminner mycket om spinning, som jag älskar. 45 minuter körde vi och det var ett lätt pass, när jag jämför med de brutala spinning passen på 30 minuter då man kör järnet konstant. Så nej, jag var inte alls slut efter passet och det förvånad, eftersom att en del upplevde det riktigt jobbigt. Kanske träningen gett resultat? Eller så har jag bara grymma förutsättningar.

 

Äh, nu äre färdigt med snack om träning, svårt att hålla käft när jag älskar det så mycket x) Nu blire tv!

 


why don't you hear me when i'm calling out to you

Tisdag och det är chill. Hade sovmorgon till 12, men vaknade vid 9 så vi låg och drog oss i sängen till halv elva, underbart var det. Lite frukost i magen, trycka i medicin i den stackars lilla hunden, sen skjutsade Rasmus mig till skolan. Engelska, läste en text, sen vare klart och snart slutar jag. Om en timme har vi idrott, indoorwalking och jag är taggad så nu får vi bara hoppas att den jävla hostan inte hindrar mig.

Har lätt träningsvärk sen igår och det känns bra, då har man i alla fall gjort någonting rätt, right? Nästa pass är bokat på torsdag och det är lättare pilates, hoppas det blir bra. Sen på fredag vill jag verkligen gå på afron, men ger sig inte hostan måste jag strunta i det, tråkigt men man måste ju vara realist.

Rom, dag 2

Under vår andra dag i Rom bestämde vi oss för att besöka Vatikanstaten. Det var hemskt varmt den här dagen och att ha klänning med jeansleggins under när det är 23° varmt och stekande sol är inte jättekul. De flesta i Rom är katoliker och bland lokalbefolkningen är det inte helt accepterat att visa knäna, men som turist brukar det inte spela någon roll, men som turist valde jag att respektera deras kultur. Dessutom är det inte tillåtet att gå in i Vatikanen i korta shorts/kjolar/klänningar, så det är bra att vara förberedd.

Promenaden till Vatikanen tog cirka en timme, men det gick prima ändå. När vi kom dit var vi dränkta i svett och vrålhungriga. Så vi ställde oss och beundrade Peterskyrkan, skickade några vykort och drömde oss upp till toppen av Peterskyrkan där man ser hela Rom. Men, under den stekande middagssolen kände sig två bleka svenskar inte riktigt motiverade att köa 2-3 timmar för att ta sig in, så vi gick aldrig in i Vatikanen. Därör har vi bestämt att när jag är äldre ska vi återvända till Rom för att se just sådana saker som vi missade.

Peterskyrkan var hur som helst överväldigande bara att se utifrån och området kring Vatikanen var helt fantasiskt. Var man än vänder sig i Rom ser man en fascinerande byggnad efter en annan. Efter att ha strosat lite vid kyrkan påbörjade vi den långa promenaden hem och stannade längs vägen och tryckte i oss en pizza var.

Peterskyrkan



På väg till Vatikanen, i förbannat fula skor, men det var tamefan värt det

Tibern, så sjukt smutsig flod

 
































Lunchen, Varsen Margarita med cola :)


När vi kom hem till rummet somnade vi någon timme, för det behövs nästan i den tryckande värmen och alla långa sträckor som man går. På kvällen väntade en underbar middag och det var även kvällen för vår förlovning. När det började skymma promenerade vi ner till Fontana di Trevi igen som är tusen gånger vackrare på kvällarna är på dagar och där bytte vi ringar med varandra, helt underbart var det <3

Efter förlovningen hade vi bokat bord på en jättefin restaurang och vi promenerade dit. Till middag åt vi smakmeny där man fick pröva massa olika italienska specialiteter. Detta var dessutom den enda kvällen då vi åt precis som italienare, fem rätter och nästan en timme för varje rätt.

Först fick vi en liten aptitretare, en pytteliten bit biff och den var jättegod. Till förrät fick vi pröva fem rätter, minns tyvärr inte alla, men det var ostar, rått kött som lagrats i 26 månader med basilika och ost (mums!), svärdfisk med tillbehör och lite annat smått och gott, kanin var det också. Sen åt vi antipasti, som också är en slags tredje förrätt som brukar bestå av pasta, så gjorde även vår. Vi fick prova två sorters pasta, en med hummer och en med pesto och zucchini som var himmelsk! Till huvudrätt äter italienarna som vi svenskar gör, kött i princip. Så vi fick smaka lite kött, men det var inte så speciellt eftersom att det är väldigt likt svensk mat. Till efterätt fick vi pröva tre olika sorters creme brule (vet att det innehåller apostrofer men vet inte var så det får vara) men jag tyckte inte riktigt om någon av dom, inte heller dessertvinet som serverades till. Ja, vi fick ett vin för varje rätt och det var underbart! Så efter fem timmar gick vi ut från restaurangen, mätta och belåtna.

På vägen hem blev jag sötsugen och vi passerade White, en bar i centrala Rom, där vi satte oss och köpte en drink var. Jag prövade en Margarita som var alldeles för stark för min smak och Rasmus drack en Pina Colada, vilket inte heller var en jättehit.

En halv minut efter vår förlovning, Fontana di Trevi skymtar i bakgrunden



vardagskvällar är mys

Är det bara jag som älskar att komma hem efter att ha kämpat med skolan, livet och i dagens fall gymmet? När jag kom hem hämtade Rasmus mig på busstationen sen stack vi en snabbis på Ica och köpte lite gott, popcorn, jordnötter, nötter och frukt. Väl hemma fick jag hoppa i duschen medan Rasmus lagade middag och det är så förbannat lyxigt så det är inte sant!

Nu nalkas tv-kväll med Top Model och sen film samtidigt som vi ska dra i oss allt det goda vi köpt. Jag älskar sådana här kvällar, när man bara får komma hem och mysa. Och ja, jag älskar tv-kvällar.

Vardagskvällar är totalt underskattade!

lalala

Ni vet när man åker buss så spelar dom typ alltid P4 på jättelåg volym? Hur som helst, när jag åkte in i fredags spelade busschauffören en skiva med massa gammal musik. Där hörde jag den här låten och den har suttit på mitt huvud hela helgen! Hatar när man får jobbiga låtar på huvudet "/

 

Nu är det hur som helst måndag och jag har multimedia, gör inte så mycket. Sen ska jag springa och pressa lunch för att sedan fortsätta lunchen med att plugga psykologi. Jätteroligt! Efter skolan blir det i alla fall gym, gilla.


också var det söndag

Befinner mig i soffan där jag kikar på reprisen av Desperate Housewives som ja missade, när det sändes satt jag på en mysig uteservering i Rom. Har gjort klart min Prezi-presentation idag och jag blev jättenöjd, men nu känner jag mindre panik för att jag inte visste om att vi hade förhör i psykologi imorgon och har missat två av lektionerna. Hade helst velat göra klart min svenskauppgift nu, men fisk lite dispans på deadlinen, eller rättare sagt fick jag ingen alls så jag är ju korkad om jag inte njuter av den här lediga söndagskvällen.

Imorgon blire skola och jag är taggad, vill börja göra saker igen, vill ha fullt upp nu, känns som jag slöat för länge. Rastlös är jag helt enkelt! Efter skolan imorgon ska jag äntligen ta tag i träningen igen med ett pass styrketräning med Rebecka. Har bokat afro på fredag också och längtar som fan, ska bli så roligt! Ska nog boka något mer också, kanske spin-core eller något, får se. Vill i alla fall komma igång på allvar nu!

Rom, dag 1

Nu ska jag börja berätta om Romresan! Tänkte ta det en dag i taget för att få lite struktur på det. Första dagen landade vi i Rom vid 3 sen åkte vi mot stan och vårt hotell. Vi bodde på ett ganska litet, enkelt, billigt hotell, men jag är väldigt nöjd! Vi fick ett jättebra pris och trots att det bara var tvåstjärnigt. Sängen var bra, rummet var trångt men va fan gör det? Toan och duschen var också fräscht och det tycker jag är viktigast.

Efter att vi gjort oss hemmastadda i rummet begav vi oss ut en liten sväng för att kika på området, men det slutade med att vi såg Spanska trappan och sen råkade vi snubbla in vid Fontana di Trevi bara sådär poff. Vi skulle även få i oss lunch, men eftersom att vi inte hittade något vi var sugna på så blev det helt enkelt ingen lunch. Istället laddade vi upp med en liter cola och satte oss på hotellrummet och tog det lugnt innan det var dags för huvuddelen av dagarna i Rom, middagen.

Första kvällen gick vi till en restaurang som låg precis runt hörnet från vårt hotell och vi åt jättegod mat! Till förrätt åt vi Mozarella med tomater och basilika, mums, och den såg jag Spaghetti Carbonara som var underbar. Efter middagen tänkte vi leta upp någonstans och ta en god drink, men det är dåligt med såna ställen i Rom så vi begav oss hemåt efter ett tag i alla fall.

I väntan på flyget mot Rom, klockan var ungefär 5-6 när den här bilden togs och jag hade varit vaken sen 2 efter 2 timmars sömn.

På O'Learys på Arlanda, halv sju på morgonen. Rasmus drack öl och jag drog i mig en cola

På väg mot Spanska Trappan

Ett gäng bilder från Spanska Trappan

Vårt hotellrum

Fail videoinlägg från hotellrummet, hade ingen aning om vad som hände, men whatever xD Jag bjuder på den ;D


Det är dags för fredagsmys!

Okej, jag är extremt mogen. Kände inte för att festa i helgen och det är väl det som erbjuds om man vill umgås med någon annan än sin pojkvän. Hur som helst, har läxor att göra i helgen, men det får bli imorgon för nu är det dags för fredagsmys! Har laddat upp med två filmer från Rasmus lager på över tusen filmer också har vi köpt chips och dip. Själv var jag sugen på jordnötsringar idag, åt alltid det när jag var "liten" och får för mig att göra det igen då och då.
Rombilderna ligger på datorn nu, lägger upp första inlägget ikväll tror jag annars tidigt imorgon.

trött ><

Äckligt trött idag, hade verkligen behövt en jättelång sovmorgon efter en vecka på resande fot, men upp klockan nio blev det. Ska dra i mig lite frukost nu, sen dra till skolan, elevråd sen efter det Multimedia och jag ligger sjukt långt efter, inge snack om vad som händer i helgen, plugg för hela slanten. Lika bra det, hade inga planer på att göra något förutom att ta det lugnt. Har druckit varenda dag vi varit i Rom, så nu är det dags att ta en paus från det så det inte blir någon vana.

Nä, frukost nu sen tillbaka till verkligheten, tur i alla fall att det är fredag.


en snabb bild från rom

Håller på att lägga in bilderna nu, ska vända och vrida på dom sen behöver en del en lätt touch av photoshop också, är förbannat svårt att fota i skarpt solljus. Här kommer i alla fall en bild, bara någon i mängden ni vet. Den är tagen utanför Colloseum.



hemma igen

Orkar inte blogga nå mycket nu, lägger in bilder och det ikväll så kan ni nog få se lite. Har filmat en hel del också. Rom var underbart. Orkade inte gå in i vatikanen, lite synd, men det var 3 timmars kö. Annars såg jag allt jag ville. Colloseum var fantastiskt, större än jag någonsin anat. Peterskyrkan fascinerande. Fontana di Trevi mäktigare och vackrade än jag drömt om, Spanska trappan likaså.

Och maten var fantastisk! Pastan, osten, glassen, vinet. Man kan inte tycka det smakar illa!

in the cold light of morning

Lyckades luska mig in på en dator som egentligen inte visade mer än turistinformation, känner mig jävligt duktig, kanske inte så mycket korkad media som jag tror ;) Klockan är halv 3 och nej, jag sover inte. Somnade vid midnatt och vaknade igen 2 och då  var det bara att gilla läget, blir inge somna om. Så ska kolla på lite natt-tv sen blir det frukost snart. Vid 5 ska vi åka till Arlanda, vi är ungefär 3 minuter bort, sen 7.30 går flyget till Riga. 20.45 är vi framme där och sen åker vi till Rom så vi är framme ett.

Resan igår gick bra, flyget var sen men vi kom i alla fall fram. Sen blev det att pressa donken sen åkte vi hit ut till Jumbostay där vi sovit. Nu när vi vaknade köpte vi oss lite dricka, blev en loka för mig, mums! Och jo, btw, vi drack 2.25or när vi kom till rummet igår, jävligt moget xD

Men, jag ser ut som stryk så ska göra något åt det nu.

Vi hörs igen på torsdag!

RSS 2.0