Rockkonsert idag och igår

Igårkväll och idag har vi haft rockkonsert med skolan, om man ens kan klassa det som rock, var bara låtar med Abba och Beatles, men det var i alla fall kul =) Dock har det varit jättejobbigt med min parfymallergi, kunde inte vara i logerna så jag fick gömma mig bakom kulisserna igår och idag fick jag sitta i publiken i väntan på vår låt. Vi spelade förresten Here comes the sun, ganska mysig låt. Sen igårkväll fick jag hjälpa till att filma litegrann, rätt kul faktiskt =) Och under andra föreställningen idag frågade min bildlärare mig om jag ville låna deras kamera (Canon EOS 450D) och fota. Jag blev typ skitglad =D Så ja, det var det roligaste för mig under konserten, ska försöka komma över några bilder i veckan när jag ska gå igenom dem med henne så ska ni få se. Men nu måste jag bege mig, ska dra mig till farmor och trava lite ved och ikväll ska jag repa med Thomas och Andy och det folket.

Puss <3

Självplågeri

Just nu skiter jag i vad folk tycker om mig och gränserna om vad jag skriver på min blogg. Jag tänker skriva om någonting jag aldrig någonsin förut skrivit, åtminstone inte så andra kan komma åt det. Jag tänker skriva ner mina tankar om självplågeri. Det första ni tänker nu är säkert "åh nej emosar med ärr på handlederna", jag kanske har fel men en del av er gör det säkert. Jag ser inte självplågeri som bara rakblad och knivar. Man kan lika gärna trycka in en nål genom sig, hälla smält plast över sig eller dunka huvudet i väggen. Allting som man avsiktligt gör för att skada sig själv är självplågeri. Jag tror många tycker det är korkat att plåga sig själv och jag kan delvis hålla med, visst, skär ni upp era kroppar så ni förblöder, det känns bara inte så intelligent. Men helt ärligt, hur många har inte slagit i ett föremål, dunkat huvudet i väggen eller något annat i ren frustration?

Jag kan stå för att jag själv hållt på med en del sådana här saker, men jag gör det inte längre. Det är inget jag är stolt över, när folk frågar om mina ärr, inte för att de är så stora men ändå, de finns. Men det förflutna går inte att ändra på, det är något man måste lära sig att leva med. När jag höll på som mest och skadade mig själv mådde jag inte så bra och visst, vilken normal tonåring mår inte dåligt i perioder? Anledningen till varför jag en dag tog kniven mot mig, var att det var mitt fel. Det var mitt fel att jag mådde dåligt och då är det illa. Om man blir dumpad tex för att snubben inte har känslor kan man inte göra så mycket åt saken, om man istället blir dumpad för att man bett honom dra åt helvete har man sig själv att skylla. Det är sådana saker jag alltid lyckades/lyckas göra och jag blir så arg på mig själv.

Jag såg min mattkniv och säkerhetsnålarna som mitt sätt att flytta smärtan innifrån ut på kroppen, fysiskt. För det är faktiskt enklare att stå ut med fysisk smärta än psykisk. Jag vet att det kanske låter heltknäppt, men det är min anledning till varför jag började. Har ni några andra teorier eller egna erfarenheter? Sen när man väl börjat så är man fast. För mig var det som en drog, jag kunde helt enkelt inte sluta fören jag verkligen hade något riktigt tungt som vägde emot och det tog tid innan det kom eller ska man säga han.

Jag vet inte riktigt vad meningen var med detta inlägget, jag ville bara få mig själv en tankeställare till kring det här och kanske också er läsare. Jag tror nog att det viktigaste, det är att lära sig älska sig själv, fast det är svårt som fan.

Muckfoto idag =)

Idag hade vi muckfoto och jag måste erkänna att Pehå fan var coolast på hela skolan med sina Boratkallingar!  Så han är numera känd som Borat på skolan skulle jag vilja tro. Jag själv var brandman, hade lånat jacka och hjälm av pappa också kletade jag mascara i hela ansiktet eftersom att jag glömt min svarta ögonskugga hemma. Hur som helst var det skitkul idag att bara kolla på vad allt folk hittat på, en del grejer hade man aldrig ens tänkt tanken på att man skulle kunna klä ut sig till, skithärligt! Nu ska jag ta och runda av och gå ner och laga middag.
Puss <3



Det var så längesen jag la in en bild på mig själv så jag klickar in en från när jag åt lunch och solade på altanen häromdagen, härligt med vår!

Fucked up helg

Helgen har varit skum. I fredags blev det fest hos Johan, som däckade halv elva eller nåt ;p Bortsett från det, så var det trevligt i alla fall. Sen igår spenderades kvällen i Karlsborg med polisen och på lasarettet. Vi behöver inte gå in närmare på det, men det kändes jävligt skumt. Var dessutom i Luleå igår för att hämta min balklänning, men då hade de sytt in den för mycket så måste vänta en vecka till, sånt är så irriterande. Nu ska jag snart till Kalix för att sova hos älskling, slänger in ett inlägg imorgon efter jag gymmat, sen är jag ganska fullbokad några dagar.

Har förresten muckfoto imorgon, måste lägga in en bild imorgon så ni får se (;

Jag tog mig in ! =DD

Jag tog mig in på NTI och fatta hur glad jag är! Har typ velat det här i tre år, började fan gråta igår när jag fick veta det. Känns så otroligt härligt att äntligen få göra det jag vill och att få ta ett til steg framåt i livet. Jag har förövrigt haft nationella i matte idag och det gick bra :) Och älskling har fått jobb över sommaren, så allt känns bara så bra nu, känner verkligen att det finns färre problem för varje dag som går och det mesta börjar lösa sig.

Inte nog med det, nu är våren här på riktigt och jag älskar det. Har nyss legat ute på balkongen och ätit lunch och solat i bara underkläder. Känns härligt. Och nu är det snart helg igen och imorgon ska jag nog förbi Johan en sväng då han ska ha fest, ska bli trevligt =) Och på lördag blir det att hämta balklänningen, köpa en vårjacka också är jag inbjuden till NTI.
Nu ska jag fortsätta och känna mig allmänt lycklig, sen ska jag snart sluta igen och göra lite på mitt tyskaprojekt.
Puss <3

Härlig låt, härligt väder =D



Hörde den här låten på radion i morse och blev helt förälskad efter några sekunder så tyckte att jag gott kunde dela med mig. Videon är förövrigt skitcool =D
Dessutom är det grymt fint väder ute idag så jag har faktiskt suttit ute på altanen ett tag och lapat lite sol, men jag hade inte tålamod att stanna sålänge. Funderar på att gå ner och låna en bok på bibblan eller av Ingela så man kan sitta och göra ingeting. Jag behöver verkligen få lite färg, speciellt nu när balen närmar sig och det går så fort! :o Ska hämta klänningen på lördag och lyckligtvis är den brun så jag ska inte vara brun själv, men man vill helst inte se ut som en mjölkkanna i alla fall. Ja, jag är jättebrydd om att jag ska vara vackrare än någonsin den dagen. Jag längtar efter att vara den som folk tittar efter, inte för att jag är skabb utan för att jag ser bra ut.

Är det något fel på det?
Nä, så därför ska jag återvända till altanen efter jag lagt in låten på min mp3

Pillat med musik



Har nyss flyttat om min musik litegrann, lagt de i fem olika mappar med olika stilar. Det är sjukt störigt när man stöter på en låt med Mindless Self Indulgence om man är sugen på att lyssna på lugn musik. Hur som helst, så rotade jag ju upp all musik jag inte nödvändigtvis lyssnar på varje dag. Hittade bland annat den här underbaringen man bara inte kan tröttna på. En låt man aldrig tröttnar på, det är en riktigt bra låt, det är liksom en favorit. Sen att man har en sådär 100 favoriter gör väl inte så mycket, de är favoriter i alla fall (; Sen behöver ju en låt absolut inte vara av sån,. hmm, kvalité för att vara bra. Tro mig, jag nötte också sönder Just dance (;

För övrigt längtar jag galet mycket till helgen, men det tänkte jag klottra ner i ett annat inlägg imorgon eller senare idag.
Puss <3


Oförväntat bra

En av de bästa känslorna i världen måste vara när saker blir mycket bättre än man hoppats på. Just i det här fallet tänker jag på min pojkväns familj. Jag måste erkänna, att jag haft enorma problem med att verkligen känna mig hemma där, vilket har sina anledingar + att jag alltid är otroligt blyg och försiktigt jättelänge innan jag vågar känna så. De senaste veckorna har det vänt och ni ska veta hur skönt det är. Jag är nästan lika mycket där som jag är hemma, så ni ser problemet jag haft (;

Det jag vill säga är att jag är glad för att det blev såhär. Jag minns första gången jag kom för att hälsa på och första stunden jag träffade min svärfar kände jag att det här kan bli bra, men jag anade aldrig att det skulle bli såhär bra. Det jag en gång tyckte var jobbigt, med alla människor överallt, tycker jag är så härligt nu. Jag tycker om er så mycket! För att inte nämna min svärmor, herregud, jag trodde inte det kunde vara så bra med såna band. Och nu har jag nästan börjat tro, att när vi "umgås" är det inte en artighetsfras, jag känner mig faktiskt ganska omtyckt. Fast jag kanske har uppfattat det fel.

Hur som helst, så är det jätteskönt att det är såhär och jag hade aldrig kunnat tro att det kunde bli så bra som det är. Rätt löljigt att blogga om det kanske, men nu gör jag det så nu ska jag bara klicka in en bild och ladda upp det här innan jag ångrar mig.


jesper bakom kameran igen, han använder den nästan mer än vad jag själv gör ^^
och för er som inte ser sambandet är detta min supergulliga svärmorsa (;


Hur mycket ska man veta?

Jag har länge undrat hur mycket barn/ungdomar ska få veta om "verkligheten", var gränsen går för vad man inte ska svara på småbarns frågor, hur mycket kan man diskutera med sina barn utan att det blir för mycket? Jag själv är och har alltid varit sjukt nyfiken, så jag har alltid frågat mina föräldrar om jag undrade över något eller om jag såg att någonting var fel med dem så frågade jag alltid varför. En del saker kan jag tänka tillbaka på nu, jag är ganska glad för det mesta faktiskt, mest pga min nyfikenhet, jag vill veta allt. Sen finns det de där gångerna då svaret gått över den osynliga gränsen. Mest är det små ord, som slängts på den tillfrågades rivaler, på människor jag älskat. Ofta har det handlat om pengar, då jag till viss del får skylla mig själv för jag har alltid varit jättenyfiken på det.

Poängen är den, att vad som sagts förut spelar ingen roll, det har bara gjort mig starkare och förstående för hur verkligheten ser ut. Men nu, när jag kanske börjar vara nog gammal att höra det mesta, så ber jag er, (ja, det är fler än en så känn dig inte utpekad, du vet vem du är) berätta era åsikter för mig, men de där små små orden, håll de inom er. För tro det eller ej, det är de som sårar och gör det jobbigt, inte meningar på två minuter.



Lägger in en bild jag tog i somras som jag just kom att tänka på. Det är här jag ska bo om 10 år, några meter ifrån pappas hus (;

Mamma

Jag vet inte hur noga du är med att följa min blogg längre, det spelar ingen större roll, antingen läser du det här eller så inte. För tyvärr, jag kan inte plocka upp luren och ringa dig, för när jag tänker på dig, när jag saknar, så rullar tankarna vidare och jag klarar inte av det. Det är klart att jag minns och att jag saknar. Dagarna vi legat och lapat sol i trädgården eller vid en mysig sjö, kvällarna vi ätit middag ensamma och bara pratat, gången vi såg Mamma Mia på bio, när du tog med mig på 500. Men mest av allt kommer jag ihåg en speciell känsla. För varje gång det gick åt helvete, genom allt som skedde under våra liv, så var det ändå alltid vi. Hur mycket vi än bråkade, så visste jag att du ändå alltid skulle finnas där för mig, kanske inte just då, men några timmar senare.

Ja mamma, jag längtar självklart hem och jag saknar dig som fan. Saker kanske inte blev som det var planerat för 16 år sen, vad vet jag. Det enda jag vet är att jag vill ha min mamma, hon som alltid kommer vara min mamma och som jag alltid kommer älska. Jag vill att du finns här för mig och hjälper mig, inte alltid för jag vet att det är jobbigt för dig. Men när jag är lite nere, när jag fryser och längtar hem, när jag vill ut härifrån, säg ingenting, bara lyssna. Jag behöver dig mer än jag tror du förstår.

För varje liten kommentar du lägger, på telefon, på bdb, här, de gör ont. De rubbar min tillvaro totalt.
Kan vi inte bara vara som förut?


                     Jag älskar dig <3

Att inte alltid vara,. bäst?

Har suttit i flera dagar och varit lite, ja vad ska man säga, besviken (?) på mig själv. Besviken är inte helt rätt ord men hittar inte något bättre just nu. Det är en hel del saker jag faktiskt kan säga att jag är ganska bra på, det går bra för mig i skolan, vilket jag faktiskt är stolt över, jag kan sjunga ganska bra, jag kan fota en del fina bilder, jag kan skriva ganska bra texter. Hela grejen jag blev så frustrerad är det där ganska  bra. Jag vill att när någon pratar om mig ska de säga "ah hon som är så bra på att ..." Ta det inte fel, jag vill inte vara bäst på någonting, men jag vill bli ihågkommen för något särskilt.

Hur som helst, jag har delvis ändrat mig och det var efter att Jesper lånat min kamera och sprungit runt i huset. Han har i princip inga "erfarenheter" av att fota, han kan men det är inget han gör ofta och min kamera gör ju inte saken enklare när man inte kan den. Efter en stund kom han tillbaka och hade som jag förväntat mig en hel drös meningslösa bilder, men det var en som jag fastnade för som jag skulle varit stolt om jag tagit själv.

Så min tanke är då, att man kanske inte alltid måste vara bäst på någon ting för att kunna göra bra saker man kan vara stolt över. Om det ligger något i det, så kan jag sluta oroa mig.

Bilden Jesper tog, visst blev den bra?


Kände mig tvungen att lägga in en bild på min söta svåger från när vi hade kamerakrig i fredags, ni måste hålla med om att han är otroligt söt :)

Påskhelg

Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker påsken är en aning överskattad. Tex påskpynt, vad är meningen? Tycker bara det känns löjligt att ställa fram en massa fjädrar i huset för tre dagar. Okej, de flesta högtider är ganska överskattade, bortsett från jul och midsommar, de ger verkligen en härlig känsla liksom. Men vad ger påsken? Jag får inget ut av att pynta påskris och måla påskägg längre. När man var liten var det underbart, jag kommer ihåg när jag sprang runt med brorsan och letade påskägg, jag älskade det! Lite synd att man inte är lika lättroad längre.

Min påskhelg blir inte så märkvärdig. Ikväll kommer Ingelas familj hit, eller i alla fall en del av den, och stannar till söndag. Så man ska väl vara lite trevligt med dem, sen imorgon ska jag till Jesper och "fira" med hans familj också sover vi där till lördag då det eventuellt blir bowling. Om det blir fint väder ska jag försöka ta mig ut och fota också.

Nä nu ska jag hoppa in i duschen sen ska vi hämta Lina. Puss <3

Halsbandet

Idag tänkte jag visa er halsbandet jag köpte i fredags. Är helt förälskad i det och är övertygad om att det kommer passa utmärkt till min bruna balklänning. Tycker ni om det? Ska leta upp ett par örhängen i samma stil, sen är allt fixat. Klänningen håller på att sys in, halsbandet är köpt, skorna är utvalda och jag har hittat min egen personliga smink och hårstylist kan man väl säga (;

Åh som jag längtar =D Ska bli riktigt roligt att bara få klä upp sig och vara allmänt vacker och beundrad, om nu folk kommer beundra mig men det får man väl hoppas. Tack tack tack älskling för att du bjöd med mig <3


Bråkar med bloggen ><

Blir så frustrerad när saker inte fungerar som de ska, har haft enorma problem igår med att få upp inlägget jag skrev i natt, samt att få in bilder. Nu har jag äntligen lyckats få in en bild jag tog igår under min och jespers korta fotorunda i kalix med lite batteri på kameran, men den är alldeles för liten för att jag ska vara nöjd. Så trist.

Angående halsbandet så ljög jag, jag tror inte ens jag orkar fixa mig så att jag kan ställa mig framför en kamera idag. Kanske lägger upp det imorgon, är ändå upptagen idag. Lina kommer hit så ska hon och Jesper modellera för mig till ett skolarbete, om man säger så. Är lite smått nervös, har aldrig gjort något sånt förut, hoppas det blir bra i alla fall.

Men nu ska jag fixa frukost och sätta på en maskin tvätt sen måste jag nog börja ringa hit Lina.


Designat om

Sådär ja, efter två timmars pill i photoshop samt ca en kvarts poserande var det klart. Vad tycks?

Själv är jag ganska nöjd, blev ungefär som jag tänkt mig, men jag hade aldrig fått det så snyggt själv. Tack som fan för hjälpen Jesper <3

Ska inte alls bli långrandig inatt, vill krypa ner i sängen med älskling nu på en gång. Imorgon tänkte jag visa er halsbandet jag köpte här om dagen till balen, om datorn vill med. Hmm, vi är inte direkt bästisar längre.

Nä, nu säger jag godnatt <3


Ny header på gång!

Har varit sjukt less på min header hur länge som helst, men har inte orkar byta ut den då jag inte varit säker på vad jag velat ha för något i stället. Nu är jag däremot helt säker på hur jag vill ha den, jag måste bara få tag i ett par lämpliga bilder. Kan berätta att allt det röda kommer försvinna, nu blir det svart och vitt igen, fast med vitt som bakgrundsfärg den här gången. Framåt sommaren blir det mer färg om man får fram ut kameran, gillar inte direkt att sätta färger med photoshop, det ska vara naturligt =)

Så ska ta ledigt några timmar från pojkvännen imorgon och pilla på med den, sen ska jag ta tag i min blogg igen. Har blivit så peppad av Eleanor som satt i fredagskväll/natt och skrek var femte minut hur många läsare hon haft ;p (100+, behöver jag säga mer än så?) Nog för att jag aldrig kommer nå upp dit, men jag hade i alla fall velat fördubbla antalet läsare, tro mig, det är inte så många jag har.

Nu ska jag och älsklingen börja dra oss mot kalix, kika in imorgon kväll igen och se om jag har kommit någonstans med designen!

/ j.karlsson


Påsklov =)

Nu har man påsklov och ni anar inte hur skönt jag tycker det är! Sitter hemma hos älskling och försöker ta igen lite här och på bdb eftersom att jag varit här sen i torsdags. Tror faktiskt det är första gången jag sovit två nätter här och jag ska inte hem förens ikväll. Har alltid tyckt det varit jättejobbigt att vara borta längre stunder, men jag börjar verkligen trivas här nu. Känns grymt härligt :) För hur mycket man än påstår att det enda som spelar roll är "vi" i ett förhållande, så är det tusen gånger lättare om vänner och familj tycker om den man är med.

Ikväll ska jag och Jesper till töre och träffa min familj. Det är också en annan sak som har kommit nu på senare tid, jag uppskattar verkligen att sitta hemma en lördagkväll med min familj och bara titta på tv och snacka skit. Skönt att slippa behovet av att alltid ha en fest att gå på, som jag känt förut. Livet blir mycket lugnare och jag känner mig mycket bättre, visst, vissa dagar har jag lite tråkigt, men det är värt det. Definitivt.

Nej nu ska jag snoka lite på bdb sen ska jag sätta mig med Jesper och mysa. Puss =)


1a April

Idag är det alltså 1a april, den enda dagen då det är tillåtet att lura folk. Hmm. Min personliga åsikt kring det där är att det känns ganska löjligt, folk lurar varandra varje dag, vad är skillnaden? Jo visst, media gör det och det skulle de aldrig kunna göra en helt "vanlig" dag. Jag har inga planer på att lura folk idag, även om det skulle vara kul så har jag ingen aning om vad man skulle lura dem till. Man måste liksom hitta ett perfekt läge mitt emellan: "mamma, jag är gravid" och "när jag vaknade i morse låg jultomten naken i min säng". Och jag orkar inte ens försöka tänka ut något sånt.

Igårkväll hade jag feber och mina halsproblem har kommit tillbaka så jag orkade inte fara på friluftsdagen idag. Nu har jag ingen feber länge, är nere på normalt igen, dvs 36 grader. Jag har jättelåg kroppstemperatur :o Hur som helst, så har jag haft lock för öronen hela dagen och ont i halsen, blir ändå skola imorgon, är sista dagen innan lovet. Dessutom är jag sugen på att kolla vad hela den där påskdansen handlar om så jo, jag ska till skolan imorgon.

Idag har jag städat lite på nedervåningen och sen satte jag mig med en latte och ett par noblesse, mums! Sen gick jag ut och fotade en liten, liten stund. Bifogar min härliga latte och en av bilderna, resten hamnar på bdb eller här senare. Håll utkik! =)

  


RSS 2.0