Helt bakvänd lördag

Jobbat delad tur idag och bara att stiga upp sex en lördagmorgon för att jobba känns helt bakvänt, inte jobbigt, bara bakvänt. Är folk verkligen ute och super ikväll alltså? Nä, min värld är upp och ner. Jobbet i sig har också varit tungt, morgonen var okej men gjorde några major fuck ups och fick höra saker som jag inte riktigt vant mig vid att hantera. Kvällen var tung av helt andra skäl. Men! På mina timmar hann jag med en sushilunch med massa folk som var to die for! Sushi är helt enkelt gudomligt. Också har jag lagat middag, diskat och legat i soffan ett tag och nu ska jag äntligen skriva ett personligt brev som jag taggat för hur länge som helst. Jag känner verkligen att jag måste ha ett meningsfullt jobb i höst. Helt sjukt hur rastlös jag blivit av att inte plugga!


Necessary roughness

Sitter i mina mysigaste kläder med min mysigaste hund som jag stulit från Töre i min soffa och sträckglor Necessary roughness. Har bara gjort det med två serier förut i hela mitt liv och det är minsann en spännande upplevelse. Att sjunka in i en annan värld, bli ett med en annan människa som varken är nära en eller finns överhuvudtaget. Att se hur timmarna bara försvinner och få den, för mig, starka upplevelsen av att slitas mellan välmående av lugnet att slippa omvärlden och samtidigt känna sig lite stressad över att dagen bara gått utan att man tagit tag i disken än. Men hur som helst så är serien bra, absolut sevärd och håller mig sällskap superfint såhär kvällen före en tuff jobbhelg. 



Nyvaket

Efter att ha varit vaken till fem på natten och sovit ut som jag förtjänat har jag till slut stigit upp. Jag tuggar i mig kakor som jag bakade igår till frukost och njuter av att jag inte behöver dela med mig till några syskon eller en sötsugen pappa. Min pappa ska jag för övrigt träffa alldeles snart då jag åker fram och tillbaka till byn för att få låna bilen inför mina delade turer i helgen. Mina föräldrar är så jävla snälla alltså! Och igår, igår var ju fint, bastu, öl, deeptalk med randoms och avslutningsvis en runda jagharaldrig med rödvin i min soffa med en go kille. Blah blah blahaa nu ska jag duscha.

______________ _____ ________ ___ ______ ________

Jag behöver skriva, men mitt dokument ligger på en hårddisk jag inte orkar leta fram. Kanske lite knåp kan knyta upp dessa knepiga knopar som verkar finnas lite här och var. Påminns om hur jobbigt det var att vara tretton, fjorton, snurrigi huvudet, förvirrad och allt sånt där. Att känna sig kvävd av andras sällskap, att ha rastlöshet upp till öronen när man är ensam. Att tänka på måsten, åstadkomma saker, försöka vara okej mot omgivningen och samtidigt på något vis kunna känna efter vad en själv försöker säga. 

Att vara skrikande röksugen på en onsdagskväll eller kanske intensivt längtande efter en famn att somna i, en famn som varken talar, känner eller agerar för att störa. Precis som ikväll. Och det känns okej, okej att vara lite trasig, för vem kan vara samlad hela dagarna, året runt? Och jag ber om att jag kan gå ut för mitt nattliga möte i bastun nu, utan att vara apatisk eller vad man nu kan tänkas bli av allt det här fantastiska kaoset.
Kärlek till er alla, och till mig själv.

Vi kommer och går, syns imorgon eller om många år

Efter tre mentalt tunga dagar på jobbet är jag nu ledig ett par dagar och det känns så skönt. Jobbade själv igår med en annan vikarie och det var tungt att hela tiden vara på helspänn och dubbelkolla så att man gjort det man ska och inte missat att ge någon mediciner eller så. Meen jag är ju duktig så det var ingen fara! Så duktig att jag tänker ställa mig och baka kakor snart till min/mina gäster som dyker upp ikväll. Det är otroligt hur himmelsk en soffa och lite kakor kan kännas på en "fredagkväll", men nästa ledighet då jävlar!



Midsommarnattsdröm

Till slut har dagen kommit då midsommarbilderna ligger på min dator och härmed även för allmän beskådan. Hade en jättefin dag och natt som började hos Hanna som bor hur fint som helst ute vid havet. Där blev det massa gos, supergod mat, jordgubbsvin och diverse lekar/tävlingar. Mitt lag vann förstås tävlingen då jag simmade ihop ett avgörande poäng sådär i halvdödligt vatten. Score! Efter en bra stunds härligheter smet jag, D och Maria upp till Ormberget där det var någon slags fest/spelning, lite halvdant stundvis men överlag helt jävla otroligt! Avslutade natten med efterfest på Roberts altan med alldeles för starka drinkar innan vi promenerade hem i gryningen. Luleå är ändå fint på sommaren.










Solsöndag

Blev väckt av en plingande telefon idag som sa åt mig att följa med till stranden med lite folk. Det blev inte riktigt bad för mig, men lite sol, lite tuggande på en mango och konstbygge på en av mina medspelare. Mycket trevligt må jag då säga! Tanken var att jag skulle vara på grillning nu med, men jag kände mig helt enkelt för slö. Också har jag ett berg av disk som jag hade behövt ta tag i, suck. Planerar även att piffa min cv och lägga in bilderna från midsommar, men känner jag mig själv rätt så kommer det inte att hända idag. 


Torsdag med tuggmotstånd

Sitter envist och gnager på dagens lunchlåda som stått framför mig rekordlänge, tandläkaren är återigen och möblerar om i min mun. Har gett upp mina dundertabletter efter råd av kollegor som förutspådde en plågsam död av midsommarvinet om jag tog fler idag. Än så länge går det bra, man ska ju inte stressa med mat, om inte rasten slutar om fem minuter förstås, som nu. Hoppas era luncher är mindre utmanande, nu ska jag jobba vidare!

En helt vanlig onsdagkväll

Har en halvnaken man i mitt kök som avslutar bakverken vi jobbat med idag. På fredag är vi bjudna på en jättefin midsommarfest och ska bidra med lite efterrätt, vi gör grejer i muffinsformar med mina berömda Nånnakakor som botten, lite hallon på det, toppat med en himmelsk chokladmousse som min käre D har slängt ihop. Sånt man har karlar till. Men ni vet, mums och sånt, maow!



Följer trenden

Har varit utan dator och inspiration ett tag, upptagen med att leva livet, njuta av sommaren och jobba ni vet. Jag känner fortfarande inte för att visa eller berätta något av vad jag gjort/gör, men jag tänker vara som mina kompisar och fylla i den här listan i ren uttråkning i väntan på att sömnen ska komma till mig eller eventuellt min pojkvän som övergav mig för att spel Magic. Varför händer det alltid mig?

VEM

Vem är i rummet med dig? Mulle <3
Vem fick du senaste sms av? Sara
Vem tänker du på nu? D
Vem pratade du senast i telefon med? D
Vems hus var du senast i? Sitter i D's lägga just nu
Vem önskar du var med dig nu? Samma filur som jag tjatat om nu här ett tag, han och Dina
Vem är din favoritsläkting? Svårt att välja såklart, men min moster Bodil har haft en speciell plats i mitt hjärta sen jag var riktigt liten.

VAR

Var är din mobiltelefon? Någonstans i D's kaos till sovrum..
Var handlar du mest? Inser att jag kommer behöva svara Ica och känner mig sjukt gammal.
Var fick du tag på tröjan du har på dig? Ingela smugglade hem den från Thailand i våras :)
Var åkte du senast bil? Till Kvantum x) Se, sa ju att jag var tråkig

VAD

Vad åt du senast? Yoggi med musli, toppat med choklad, taggar Holland ni vet.
Vad drack du senast? Juice =D
Vad är det för färg på dina byxor? Har inga på mig ;)
Vad är den närmaste saken som är blå? Pojkvännens random blinkande plojs som jag inte förstår mig på. Eller mina ögon, ögonen vinner faktiskt. 
Vad har du på fötterna? Typ, inget.
Vad är din favorit färg? Korall och ljusgrönt.
Vilken film såg du senast? En snutt av I hennes skor eller vad den nu hette, före det minns jag inte
Vad hör du just nu? Lite dovt datorsurr, ljudet av mina fingrar mot tangenterna..

HAR DU NÅGONSIN

Sovit i någon annans säng? Tekniskt sett så är inte sängen som är "min" just nu inte min, då den hör till tjejen jag hyr av som i sin tur inte heller egentligen äger den då den hör till lägenheten. Så har jag ens en egen säng? Damdamdaaaam!
Hånglat på en bio? Yes, men jag tenderar att falla för killar som verkligen gillar att kolla på film, suck..
Hånglat i skogen? Jodå :)
Tyckt att din kusin är het? Ja.
Sovit naken? Ja, gör typ alltid det.
Kört över hastighetengränsen? Ja, men inte mycket och inte ofta, är skitskraj för att tappa körkortet!
Målat om ditt rum? Försökt, men efter några veckor blev mina föräldrar trötta på att de tog sån tid de gjorde klart det.
Dansat framför en spegel? All day, all night.
Fått hicka? Aldrig. Seriöst?
Dumpat någon? Ja.
Stulit pengar från en kompis? Nej.
Hoppat i en bil med folk du just har träffat? Ja, men jag har alltid känt någon i sällskapet mer eller mindre.
Varit i slagsmål? Det kan man väl inte påstå.
Smugit ur ditt hus? Jo, men inte för att jag inte fått gå ut, utan för att jag inte ansett det viktigt nog att väcka pappa för att dubbelkolla om jag får typ.
Haft känslor för någon som inte känt desamma? Ja.
Älskar eller saknar någon nu? Älskar en massa, saknar en del. Det jag saknar mest är fan min hund alltså, måste nog hämta henne en sväng snart.



Just try your best, do everything you can

Hej hej! Sitter hemma hos D och tänkte skänka er lite kärlek, väntar på sista bussen som ska ta mig hem, lite sent kanske, men jag har varit så upptagen idag. Jobbade 7 - 15 sen gasade jag och D iväg till Piteå för lite jobbmöte och inspirationsplock, så fint. Vi håller på att jobba med ett projekt som kommer att bli så jävla fett, men jag vill inte smyga ut alla hemlisar än, så ni får höra detaljerna senare :)

Nä, nu ska jag hem och sova så jag orkar min delade tur imorgon, sen är det helg! Min plan är för övrigt att spendera hela helgen på Pride, eventuellt åka och hälsa på min familj om det blir dåligt väder. Men ni hittar mig på stan så länge det är fint väder, kom och kramas :D

Min lunchrast är uppenbarligen för lång.

12.06.13

Jobbet tar på krafterna, att lära sig är minsann jobbigt. Idag har jag däremot fått börja göra saker själv, det gör det så mycket roligare att jobba, tänk, på måndag ska jag stå på egna ben. Hur som helst så bloggar jag som en död ren eftersom att jag inte gör mycket mer än att jobba och ladda om just nu, men snart är det helg! Well, jag har jobbat till halv tio idag och ska vara tillbaka vid sju imorgon så jag borde sova. Ni får en bild på lite gräs, och lite taggar så länge.


Första dagen på jobbet

Hade ett sjukt långt introduktionspass idag på typ ingen sömn så jag är helt slut! Det är helt otroligt hur krävande det är att lära sig saker alltså. Men det känns bra med jobbet, känns verkligen fint på alla vis och jag är förvånad över hur lätt jag har för det. Ingenting berör mig, utom att se sår eller liknande kanske, blir fan svimfärdig av det. Nä, det känns bara fint och trevligt att jobba med människor och att göra deras vardag finare. Imorgon väntar ännu en dag så jag ska ta det sjukt lugnt ikväll, strunta i disken, slänga upp fötterna i soffan, äta lite godis och kanske hälsa på Rebecka som precis blivit granne med mig :)

För jag har tagit studenten!

Efter många års slit, roligheter och annat som avslutades med en vecka i flaskan var min stora dag äntligen kommen. Bortsett från att det var svinkallt var det jättetrevligt. Champagnefrukost i parken, häng på skolan med fina tal, mysiga sånger från lärarna och tårta. Utsläpp, stod där på trappan och skrek med min fina klass när solen sken på oss för en liten, liten stund och såg ner mot mina föräldrar som samlats för att fira mig. Helt sjukt att mamma och Pålle kom! 

Också flaket, wow! Dansade barfota med skumpan i högsta hugg i vad som kändes som den kortaste timmen i mitt liv. Så jävla roligt!! För att sedan lite rund om fötterna åka till Töre och äta middag med hela tjocka släkten, det visade sig att min pappa och Pålle verkligen fann varandra och det var ju minst sagt häftigt. 

Spännade partybilsresa med mamma, Pålle, D och Robert. Förfest hemma hos mig, ofc. Sen krogen som sög, så jag åkte hem, nöjd över en helt fantastisk studentdag.

Tack alla som var med och gjorde den så fin! ♥






Den här bjuder jag på, jag dör varje gång jag ser den, så jävla skön bild xD

Dagen före

Jag är verkligen dålig på att blogga, men det är väl ett tecken på att jag har det bra, right? Har bott in mig ganska bra här i lägenheten nu, jag känner mig verkligen hemma. Dock så har D delat sängen med mig varje natt så vi får väl se hur det blir inatt när jag ska vara ensam. Men det behövs, behöver få sova ut innan den stora dagen imorgon, tänk att jag tar studenten! Veckan hittills har varit jättefin, har målat flaklakan, haft klassfest hos mig, gått på studentbal och druckit massa goda saker. Också har jag fått mina betyg, de var så bra så att jag tänker ta ett glas vin såhär tidigt på dagen. Fy fan vad jag är bra!




Mitt i studentveckan

Sitter i min fina lägenhet med grym musik som gör det svårt att fokusera på sminkingen jag försöker göra inför balen ikväll. Jag är för upptagen med att dricka godisdrinkar och sånt för att blogga, så vi hörs. Men så ni vet så dör jag varje gång jag hör den här låten.


Förblöder och dricker likör

Har precis kommit tillbaka från ett äventyr med min kära pojkvän här i mina nya hembygder. Vi utforskade skogen som ligger bakom min lägenhet där vi hoppade över bäckar, klättrade över trasiga broar och hittade läskiga garagebyggnader mitt ute i ingenstans. Avslutade fint med att glida ner från berget på brädan och slå sönder oss själva, fint. Så nu sitter jag här med ett ganska äckligt sår på foten och slåss med mig själv lite då jag inte vill gå och duscha för att det kommer svida satan, men samtidigt känner att jag behöver börja fixa mig inför min första kväll på studentveckan. Snart får det väl vara dags att bita ihop. Som tur är har jag en flaska Tequila rose som sällskap som ska hjälpa mig genom divese missöden, tunga morgnar och annat under den här veckan. Mums mums!

Lär känna mitt nya hem

Just nu med att bara sitta i soffan, lyssna på musik och bara andas, det är minst lika viktigt som att packa upp grejer känner jag. Uppackningen är jag dessutom klar med, det känns bra. Det finns fortfarande vissa saker jag måste fixa, bland annat ett överkast och så, men just för idag är jag klar. Jag har gjort min första middag i mitt egna hem och även om den var simpel kändes det fint, jag fick bestämma själv att den skulle vara det och det var bara jag som behövde gilla resultatet. Nu ska jag fortsätta känna min första natt här med att försöka få i mig något ätbart, glo lite på tvn och senare förhoppningvis somna i min nya säng.


Frihet

Drömmer om saker, planerar storslagna saker och känner mig fri. Ansöker till universitet igen, denna gång för ett par månader intensivt engelskaplugg. Jag måste klara provet, jag måste klara det. Klara engelskaprovet, hitta en väg och landa i Haag.

Jag måste inte alls, jag vill. Det spelar inte alls någon roll var jag landar, jag är fri, jag är fri att försöka, jag är fri att välja, jag är fri att bestämma. Jag kan göra allt från att starta en kennel i Kina till att sälja rosor på gatan var som helst i världen. Jag råkar bara sitta här med möjligheten att göra det som jag alltid lite småvilset letat efter och längtat efter. Bara snubblade på möjligheten att vara den jag vill vara. Och allting började under en helt vanlig krogrunda, med ovanligt mycket alkohol i blodet. Helt otroligt. Livet ♥

Packar mig vidare genom livet

Insåg att jag flyttar om två dagar, så det var dags att ta tag i det här med packningen. Alla mina kläder förflyttar sig från min fina garderob ner i Ikeakassar tillsammans med något random gosedjur, några par skor, en drös med smycken och annat plotter man kan tänkas ha om man ska bo ensam i tre månader. Det känns spännande och jag längtar, jag ska få bo själv, vara vuxen. Samtidigt sliter det lite i mig att lämna det här stället, hur lite jag än tycker om att bo så långt ifrån stan har jag ändå ett hem här, en fin familj och skogar där jag känner stigarna. För att inte tala om alla fina minnen, men jag hoppas på att göra mig hemmastadd snabbt och få en superfin sommar där jag inte behöver fixa skjuts och sovplats hela tiden eller vänta på bussar i timmar, utan bara kan vara och göra det som faller mig in. Det kommer bli bra.


RSS 2.0