Beställt bikini och canvas

Som jag skrev i förra inlägget skulle två av bilderna förhoppningsvis bli till canvastavlor i vår trapp och det blev dem! Den översta vänstra bilden, samt bilden under den beställdes nyss från Crimson, en sida som jag blev tipsad om från en superduktig, "riktig" fotograf. Tänker visa er hur det ser ut när vi hängt upp dem, men det dröjer nog en vecka.

Jag har även beställt en bikini från Nelly. Har aldrig beställt något därifrån tidigare för att det mesta är så dyrt, men jag var tvungen att ha den här bikinin. Den kostade bara 288kronor så den var ju inte svindyr och Ingela lovade att betala halva, tack <3

Ni måste hålla med om att den är supersnygg! Sen är det så härligt att slippa alla fula ränder från banden jag annars alltid lyckas behålla ända in i december.


Fotouppdrag: Rosenbuske

Ingela har önskat att jag ska fota två bilder på vita blommor som vi sen kan beställa som canvastavlor och hänga upp i trappen. Min första tanke var prästkragar, så måste fota några sen när de dyker upp, om de gör det? Men sen fick jag idén att fota vår rosenbuske som växer här utanför. Jag kan då säga er att det är svårt att fota vita blommor! Man måste ha exakt rätt inställningar på kameran för att kunna redigera dem rättvist efteråt.

Jag lägger in några av bilderna så ska jag ropa hit Ingela så hon får se om någon av dem duger.
Just den här bilden, högst upp till vänster, verkade ganska intressant igår, så vi får väl se om det blir något med den.








Så mycket att berätta, så lite att säga

Det finns så mycket som händer i mitt liv nu och jag önskar att det gick att berätta om här på bloggen, men det skulle bara bli fel. En bra bloggare är personlig, men jag respekterar min familj och mina vänner så pass mycket att jag undviker en del saker i mina inlägg.

Det enda jag vill säga till er idag är att ni får aldrig glömma bort att uppskatta era liv! Det kanske finns mycket saker man inte är nöjd med, men man ska ändå alltid försöka se de delar av ens liv som är bra, annars blir man bara olycklig. Jag tycker själv att detta är jättesvårt och är ofta ledsen för det jag inte nöjd med, jag hoppas bara att ni är bättre på det och att jag kommer lära mig det själv. 

Lev för dig själv! Bry dig om och älska dina närmaste, försök alltid att hjälpa dem, men du själv går ändå i första hand. Jag vet att det låter tragiskt och jag skulle lätt ge mitt liv för några av mina närmaste. Men man kan inte ge upp sitt liv för att försöka göra någon annan lycklig, hur mycket man än älskar personen.

Mitt motto här i livet är att "Livet är för kort för att inte levas,"
Tänk över det en sekund kanske.


Jag har förresten klippt mig, miaouw


Resten av bilderna från midsommarhelgen

Jag vet att det är sent, men nu ska jag lägga in resten av bilderna från midsommaren i Ö-vik.
Kommentera gärna :)







Utmanad

Jag har blivit utmanad av Lina.

Reglerna är enkla, du ska säga 5 saker du ska göra under 2009 
och sedan ska du utmana 5 personer att göra samma sak.

-  Börja gymnasiet
-  Fira min första ettårsdag någonsin, alltså med Jesper <3
-  Börja övningsköra
-  Skaffa mig ett liv
-  Ha roligt som satan!

Jag utmanar: Dig, dig, dig, dig och hon den där borta i hörnet :)

Päronen har grillparty, jodå..


Nio månader <3

Igår hade jag och Jesper vår niomånadersdag, det börjar ta sig nu älskling <3

Man kan väl säga att vi firade den med att åka till Haparanda, men det var mer en impulsgrej. Jag älskar att bara åka iväg när man vill, slippa planera! Det känns som att man är så fri. Det började med att vi båda var sugna på att äta på Max och eftersom att vi redan planerat att åka till Luleå var jag redan laddad på att få tag i ett par shorts eller något annat fint. Så vi bara tog bilen och stack. Det är något som också är riktigt härligt, att han har både bil och körkort, man slipper vara så låst vid busstider.

I alla fall så åt vi supergott på Max i Haparanda sen åkte vi över till Finland. Det var en skitstor grej för mig, jag har bara varit där en gång och då var jag typ 8. Bara att lämna Sverige och se att skyltarna har en annan färg känns skitcoolt för mig, hehe! Tur att man är lättroad =)

Vi kikade bara i några få affärer där, men jag hittade en supersnygg klänning för 120kr! Lägger in en bild imorgon eftersom att den är kvar hos Jesper. Köpte även ett par vita leggings med spets längst nere, 80kr, tyckte det var lite väl dyrt, men jag fick en supersnygg festoutfit för 200kronor så man ska inte klaga!

Bilder från Ö-vik

Här kommer första laddningen med bilder från Ö-vik, resten lägger jag in senare idag eller imorgon. Tänkte att det är dumt att lägga in alla i samma, då får man bara en överblick över dem och ser inte riktigt. Ni förstår vad jag menar ;)




Bror <3

Tog en bild på min lillebror när vi satt i båten på väg till midsommarfirandet. Jag gillar den faktiskt ganska mycket, kanske inte alls är er smak men ändå. Vilken av versionerna gillar ni bäst? Jag tror att min favorit är den där han är i färg och bakgrunden är svartvit. Jag är dessutom medveten om att de är slarvigt gjorda, men jag skyller på att jag är sjukt trött.


Min midsommarafton

Jag vet att det är lite sent men idag ska jag berätta om min midsommarafton. Den var planerad långt i förväg att den skulle firas i Ö-vik, som ni kanske förstått vid det här laget, med pappas frus morsa med familj (nöjd nu?). Hur som helst så blev det inte riktigt som planerat. På midsommardagen bestämde vi istället att vi skulle följa med Ingelas pappa och systrar till midsommarfirandet på Burön.

Det har alltid varit mitt sommarparadis när jag varit liten och att fira midsommar där, det ger verkligen midsommarkänsla alltså! Visst, det är inte lika roligt när man har blivit äldre, men det kändes ändå härligt att sitta där i slänten, titta ut över havet, midsommarstången, barn som binder kransar och leker och en massa glada människor.
Helt ärligt, vad är mer sommar än en stor gräsmatta, hav och solsken?



Jag vet om att bilden är lite överredigerad och det kommer antagligen att synas jättetydligt för er som har ljusa skärmar, men på min dator ser det i alla fall nästan naturligt ut, så det får duga :)

Måste ses!

Angående bion igår, så måste jag ju säga att jag alltid älskar bioreklam, fråga mig inte varför. Kanske någon annan också gör det? Hur som helst så såg jag en trailer igår på en film som heter Brüno. Jag måste bara se den alltså! Kanske lyxar till och drar den på bio t.o.m och jag får någon med mig? Snubben bakom filmen är samma som gjorde Borat, världens coolaste filmkaraktär, men jag tror nog Brüno kommer utklassa Borat, tyvärr mannen. Filmen verkar i alla fall galet rolig och nu ska jag inte säga mer utan jag låter er ta reda på det själva.



"How did you found your son?"
"I swopped him"
"Swopped the baby for what?!"
"An iPod"

Bio

Hej igen! Nu är jag hemma och jag ber om ursäkt för att bilderna från Ö-vik inte kommit in än, jag hoppas det blir imorgon. I övermorgon åker jag iväg igen till stugan med pappa, den ligger absolut mitt i ingestanns på ett berg i Lappland, så jag kommer säkert ha jätteroligt! Det ska faktiskt bli skönt att komma bort från civilisationen ett tag, bara känna lugnet och jag ska leta reda på en bra bok att roa mig med också. Sen kommer självklart kameran med också!

Igår var jag, Jesper och min lillebror Victor på bio tillsammans. Mina föräldrar ville ge oss det i studenten-, examens och sånt - present ;) Var jättekul att göra något alla tre tillsammans. Hur som helst så såg vi filmen Baksmällan, som var riktigt rolig! Det var en sån film som man inte direkt kan dra skämt ifrån rätt av, men när man ser hela handlingen är den galet rolig! Filmen handlar i korta drag om tre kompisar och en lite udda svåger till den ene av dem, som åker till Las Vegas för att fira dennes svensexa. När de vaknar dagen efter kommer de inte ihåg någonting av vad som hänt kvällen före och de möts av fler och fler överraskningar under de närmaste två dagarna. Har hittat ett klipp på youtube jag ville slänga in här, men tyvärr var inbäddningen inaktiverad på den, så jag klickar bara in en länk som ingen kommer klicka på, men annars finns den Här. De flesta av er har väl sett trailern på Tv redan eftersom att de nöter den så mycket, men har ni inte det så får ni skylla er själva ;)


I Ö-vik

Just nu sitter jag hemma hos Ingelas pappa, som lånat ut sin lägenhet samt dator (yes ! ^^ ) till oss. Ska försöka få in ett kort inlägg, eftersom att det inte funkade att publicera inlägg igår. Vet fler som hade samma problem, jätte jobbigt! På söndag eller måndag kommer jag att bjuda på ett inlägg med massvis med bilder från helgen, har redan tagit en hel del. Fick några minuter nere vid havet så hann få ihop några bilder och jag är faktiskt riktigt nöjd!

Imorgon är planerna osäkra, hoppas på midsommarfirande på Burö, mitt sommarparadis, annars ska vi nog bara sitta med Ingelas mamma + familj och ta det lugnt, kan va skönt med det också. Mest troligt blir det väl en kombination, hade ju varit jätteroligt!

Nu måste jag faktiskt ta och lägga mig, har åkt 65 mil idag efter att ha sovit 4 timmar i natt så man är ganska slut. Hoppas ni får en trevligt midsommar så hörs vi snart igen!


Johanna Jordgubbe firar inte midsommar hemma

Ikväll har vi småfirat midsommar med jordgubbar, glass, maränger och grädde eftersom att min bror inte ska fira midsommar med oss. Det var riktigt gott i alla fall! Jordgubbar är den ultimata sommarkänslan. Jag kommer ihåg när jag var yngre så lekte lärarna alltid såna leker med en där man skulle säga en sak man gillar som börjar på samma sak som ens eget namn. Då sa jag alltid Johanna Jordgubbe och det har fastnat på min hjärna, kanske man ska byta efternamn, hmm.

Skämt åsido, midsommarhelgen närmar sig som sagt och jag ska inte vara hemma. Jag ska med min pappa och "bonusmorsan" till hennes familj i Ö-vik för att fira. Ska bli rätt mysigt, jag älskar den staden och sen är hennes släkt supersnälla så det blir härligt! Hoppas ni Töre/Kalixbor inte har för roliga planer för midsommar för då kommer jag kanske ångra mig, men jag behöver nog prioritera familjen framför fest den här gången, även om det är den största festen Norrbotten skådat så.
Vad är era planer för midsommar, kan någon av er göra mig avundsjuk?


Lite fler bilder...

Tänkte bara lägga in lite olika bilder, nya och gamla, som jag håller på att redigera lite smått, mest för att jag är uttråkad.



Svartvit eller färg? Jag gillar båda två, fast på olika sätt.


Ville bara visa er den här bilden,den är ganska knäpp och helt oredigerad.


Skolan





Första doppet och första ridturen i år!

Nu är sommaren igång! Igår var jag ute och red första gången på snart ett år och det var riktigt härligt, sen efteråt stod jag och ryktade och masserad Blidde riktigt länge och det var så härligt, man riktigt såg hur han njöt när han lutade huvudet mot mig. Visst, det är jättemycket jobb med hästar, men när man har sådana stunder tillsammans med dem känns det helt värt.

Igårkväll bestämde jag mig även för att ta första doppet så jag tvingade Jesper att skjutsa mig ner till Bärs. Det var ganska kallt måste jag erkänna, men det känns ändå härligt att ha gjort det, för nu är det sommar på riktigt! Synd bara att Jesper inte följde med mer ner i vattnet, hade varit underbart att göra det med honom.

Sen vet jag att jag blivit otroligt ointressant i mina inlägg, men det är så det är, tyvärr, går upp och ner hela tiden. Vi får väl hoppas att det vänder snart!


En bild från i vintras på supersöta Erpur <3


Erpur och Blidde <3

Sommarlov?

Jag har haft sommarlov i snart fyra dagar men det känns inte. Mest för att min skolavslutning  var ganska odramatiskt pga att den krockade med balen, men även att det inträffade samtidigt som Jesper student som sjävklart är en mycket större grej. Det känns nästan lite jobbigt att vara ledig. Jesper börjar jobba imorgon, lika så Lina och jag ska bara sitta här och vara nördig. Däremot har jag sommarjobb här hemma, måla bagarstugan, som jag ska ta tag i så fort det blir fint väder.

Jag hoppas i alla fall att jag ska kunna njuta av min ledighet, det gäller bara att ställa om sig från skola till sommarlov.
Hur har era sommarlov börjat?


half rememberd drunken night,.

Min examen firades kort och gott med att döda de hjärnceller som gett mig så bra betyg, så förvänta er inget bra av mig från gymnasiet. Läskig kväll faktiskt, märkte inte ens att det gick snett, det bara small till. Pappa är sjukt förbannad. Jag är ganska down, pinsamt att skämma ut sig så där inför alla. Dessutom har jag en dröm om att en granne jag aldrig pratat med skjutsade hem mig i en risig 240...


För älskling har tagit studenten, fy fan vad han är bra!

Jesper tog studenten idag och jag måste bara säga grattis! Är så jävla stolt för att han tagit sig ända hit! Hoppas att han har en underbar dag och roar sig som aldrig förr, tänkte även skriva att han ska supa rejält men han var redan aspackad elva i förmiddags så jag tror inte jag behöver skriva något ;)




Supersöta Emma som också tog studenten idag och flyttar hem till Götet i sommar, jag kommer sakna dig, fast jag inte känt dig så länge! Grattis i alla fall =D


Studentbal 2009

Balkvällen var den bästa kvällen i mitt liv, utan tvekan! Vi åt supergott och man kände sig riktigt vuxen och otroligt vacker och elegant när vi var där. Mina förberedelser började som sagt redan i februari och har kostat en hel del pengar, men redan under förätten visste jag att det var värt varenda krona!

Dagen började med skolavslutning, bloggar om det i ett annat inlägg, sen hämtade Sara, Lina och Maja mig klockan tio och vi begav oss hem till Jesper och påbörjade min håruppsättning. Det blev supervackert och jag kunde inte vara mer nöjd med Saras insats, tack! Så när smink och hår var klart vid ett var det bara att vänta och ni anar inte hur nervös jag var! Till slut blev det då äntligen dags att bege oss ner till Grodparken, Jespers bror Jimmy skjutsade oss i sin onekligen snygga bmw och vi anlände med stil ;)

Att gå med Jesper till Folkets hus, röda mattan och hela det köret, var helt underbart! Det var en massa folk där som tittade på oss och jag tror det flesta ansåg oss som väldigt vackra. Kvällen fortsatte som sagt med supergod trerättersmiddag och sedan blev det dans. Jag och Jesper drog igång hela dansen och vi körde stenhårt hela kvällen, skitkul!

Klart bästa kvällen i mitt liv, tack Jesper <3
Förresten, gissa vilken 15åring som fick köpa cider, hehe ;)


Lite steg för steg bilder från när Sara fixade mitt hår. Lina är fotograf =)



Jesper var så otroligt fin! <3


Adjö till grundskolan!

Jag har äntligen, äntligen gått ut nian och det är så satans härligt! Jag började gråta när jag gick ut ur skolan igår, det är över och jag har gjort det så jävla bra. Jag har kämpat hela tiden, trots en massa motgångar har jag alltid lagt min sista energi på skolan och nu har det äntligen lönat sig.

280 jävla poäng!
Jag är så bäst så det finns inte, hade aldrig kunnat drömma om mer än 260 och målet var 250 så jag är nöjd. Jag är så galet redo nu för ett lugnt sommarlov, jobba in lite pengar under första veckorna sen ska jag leva livet. Sommaren 2009 blir en festsommar för mig! Jag ska verkligen lägga alla pengar på att roa mig, bara ha kul. Och jag är så laddad inför gymnasiet. NTI here i come !

För er som är intresserade såg mina betyg ut så här:
Matte: MVG
Kemi: MVG
Fysik: MVG
Biologi: MVG
Teknik: VG
Historia: VG
Religion: MVG
Geografi: VG
Samhällskunskap: VG
Svenska: MVG
Engelska: MVG
Tyska: VG
Bild: VG
Hemkunskap: MVG
Slöjd: G
Idrott: G
Musik: MVG

Jag är stolt =)

20 Timmar kvar!

Snart, snart är det äntligen dags för balen! Det käns helt ofattbart, det har gått så fort. Känns som det var nyss jag hittade klänningen, blev kär i den och tänkte "det är så länge kvar". All denna enorma förberedelse har varit sådan glädje, att leta för att hitta de perfekta smyckena, färga håret i samma färg som löshåret, tillverkningen av mina hårsymcken, allt! Dagen jag blev lovad klänningen kunde jag inte sluta le, jag var glad. Tänk då, hur glad jag kommer vara imorgon när jag går på röda mattan, eskorterad av min älskade Jesper som kommer vara så otroligt stilig. Jag längtar!

Det enda jobbiga med det här, är den stora pengasumman jag lagt ner på det, 4730 kronor, varav 2360 kronor ur egen ficka. Det är helt seriöst det dyraste jag någonsin lagt på någonting, bortsett från kameran som gick på drygt 6000kr.

Jag vill nu avsluta detta eviga tjat om förberedelser och längtan, det enda ni kommer få nu är resultat, vilket är klart roligare för er läsare.

Till sist vill jag bara tacka Jesper för att han gett mig den här möjligheten, jag älskar dig och vi kommer ha en underbar kväll. Också vill jag självklart tacka Pappa och Ingela för att ni hjälpt mig så mycket med pengar, utlåning av bil när vi hämtat klänningen mm, för att du, pappa, tröstat mig när jag varit ledsen av att se dessa siffror och sedan kollat mitt kontoutrdag. Tack Sara för att du ska ge mig den vackraste håruppsättning jag kunnat tänka mig. Tack Eleanor för lösnaglarna och tack Lina för att du följt mig hela vägen, fixat Sara att göra mitt hår, att du ska hålla mig sällskap imorgon. Och sist, tack Annica för att du räddade mig nu sista kvällen med nylonstrumpbyxorna ;)

Tack alla som längtar och som är glada för min och Jespers skull!

Kramar i mängder
/ Balens drottning , heh ;)

Hos Henna =)

Sitter hos Henna nu, hon, jag, Emmi, Anita och Frida ska fixa oss inför avslutningsmiddagen tillsammans. Ska bli trevligt! Ville bara lägga in ett inlägg, för sen kankse ni inte hör av mig fören på lördag igen. Ska sova hos Jesper inatt, sen imorgon ska jag till skolan och tömma skåpet, på torsdag blir det avslutning/bal, sover hos Jesper då med, sen på fredag är det student som självklart firas med Jesper. Så åker nog inte hem fören lördag. Så ni får roa er med gamla inlägg under tiden. Också håller ni väl tummarna för bra väder på torsdag?
Puss <3

Min sommardygnsrytm har börjat

02.14 och här sitter jag och bloggar. Det känns verkligen att skolan är slut. Förra sommaren var likadan, satt uppe till någon gång mellan 3 och 5 varje natt, sen sov jag till 12 då hästarna ska ha lunch osv. Nackdelen är att jag inte har något liv, fördelen är att jag känner mig riktigt fri och ledig, faktiskt. En annan fördel var att förra sommaren gick jag ner 3kg på en vecka pga det här. Går man ner i köket 1-2 och vet att det blir middag två timmar senare orkar man inte äta frukost, så åt jag bara middag och ett par mackor kring midnatt utan att märka hungern direkt. Men det ska jag inte göra i sommar, vill inte direkt banta så.

Imorgon eller ja, idag, blir det avslutningsmiddag. Ska med bussen om 12 timmar för att sedan fixa mig hos Henna med Anita och Emmi, trevligt! Middagen är jag mer tveksam till, men vi får se hur det blir.


Bilden såg ni för några dagar sedan i färg, hade lite svårt att välja bort den här så ni får den igen.

Regn =(

Har nyss kollat vädret både på tv4.se och på SMHIs hemsida och båda lovar regn på torsdag (baldagen), visserligen inga stora mängder men ändå. Det får inte regna, snälla! Så om alla mina läsare kunde lägga en önskan för min skull att det inte blir regn så är ni bäst!


Jag älskar dig högst ♥


Pysslat

Jag har knappt kunnat sova på två nätter pga att jag tänker så mycket på balen. Ska åka till Jesper imorgon kväll efter avslutningsmiddagen också stannar jag till balen, eftersom att jag nästan aldrig är mer än en natt hos honom känns det väldigt nära jag ska dit imorgon.

Idag var det dansträning inför balen, Jespers självförtroende angående det var väl inte på topp fast han inte var sämre än mig, men om vi bara får pröva en stund till hemma så kommer vi ha den där riktiga balvalsen som jag längtat efter i nästan tio år, så underbart! Åkte hem direkt efter det, om två timmar ska vår klass bowla och dra ut och äta, jag känner inte alls för det eftersom att jag inte har någon gemenskap med de alls + att det kostar pengar och jag tycker det känns väldigt onödigt.

Hur som helst åkte jag hem och satte mig ner för att pyssla ihop mina hårsmycken. Hade bara 10 hårnålar hemma så måste göra resten på onsdag hemma hos Jesper när jag hunnit köpa nya. Det var faktiskt väldigt enkelt, tog en tång och bände lätt loss de små kedjorna i halsbandet och sen spände jag fast dem igen i hårnålarna, simpelt och snyggt!
Är hundvakt åt Nova just nu, hon sover så kunde sätta mig här en stund, underhåller man inte henne när hon är vaken gnäller hon mer än jag gör när jag är chokladsugen och ica har stängt.

Här är återigen halsbandet jag gjorde hårsmyckena av

Och här är hur det blir när jag fixar på dem på hårnålar, tror ni det blir bra?


Kommande vecka:

Min vecka kommer se ut så här:

Måndag: Dansträning inför balen
Tisdag: Avslutningsmiddag
Onsdag: Vara hemma och vara galet nervös
Torsdag: Skolavslutning som jag inte hinner gå på, bal!!
Fredag: Älskling tar studenten, vet fortfarande inte om jag ska vara med honom?
Lördag: Mitt sommarlov börjar på riktigt!

ensam igen "/

Älskling kom hit inatt, men han åkte nyss igen för att han helt enkelt inte klarade av att inte göra någonting just idag av en anledning jag inte bloggar om, och jag har tyvärr inte så mycket att erbjuda honom, delvis för att jag bor i en pytteby, delvis för att jag har både hundar och hästar att passa. Synd där, men men,

Så idag känns de inte alls kul att vara ensam. Ska försöka göra det bästa av det. Ska snart slänga ihop den där räksalladen som jag ska trycka i mig, kom på att det hade varit gott med ett glas vitt till det, men det blir ju som svårt att ordna så får nöja mig med vatten :) Sen ska jag eventuellt träna eller rida, har även som förslag att gå en långpromenad i skogen, det är ju också en sorts träning om man går i raskt tempo. Usch, känns som att den här dagen kommer bli hemskt tråkig, men det måste ju finnas såna dagar också så.


Ensam hemma =)

Jag har det så underbart nu! Har städat mitt rum och rotade i gamla lådor idag så hittade lite söta gamla kort som jag satte på mitt skrivbord, så nu är här liite mer ombonat + att det är städat för en gångs skull. Ingela och Pappa är i stugan och ska vara borta till söndag, brorsan är och lanar så jag är helt ensam! Som tur är har Ingela lämnat sin bärbara jobbdator hemma så jag har burit upp den till mitt numera mysiga rum och sitter här och smuttar på en mugg jordgubbste och lyssnar på musik. Härligt! Ska dessutom slänga ihop en räksallad imorgon, det kommer bli så supergott! Synd bara att Jesper är "allergisk" mot det (;

Jag älskar att vara helt ensam hemma och veta att ingen kommer att komma. Hos mamma brukade jag alltid spela jättehög musik, vi skulle nog blivit vräkta om jag bott kvar längre (; Också sprang jag runt och dansade och sjöng som en idiot. Längesen jag känt sån där riktigt härlig "ensamhemmakänsla", men nu gör jag det!
Brukar ni göra också "knäppa" saker när vi är ensamma hemma?

Eleanor, Henna, Frida och Elin har varit här ikväll, trevligt! Vi skulle grilla men det slutade med Billys i vardagsrummet ;) Sen blev det tjejsnack också fick jag upp Eleanor på vår häst, första gången hon någonsin ridit i hela livet, måste säga att hon var jävligt snygg i ridkläder, det är nog hennes grej!


Här sitter jag och myser med te och blogg. Observera hantlarna, som ska kompensera för pizzorna jag åt idag, hehe

En vecka kvar!!

Jag har börjat bli riktigt, riktigt nervös inför balen! Tänk om det regnar? Tänk om jag snubblar? Tänk om någon trampar sönder min klänning? Tänk om jag skämmer ut mig? !  Herregud vågar knappt tänka på det, men ändå längtar jag som en idiot! Har för övrigt köpt det sista idag, ett pärlhalsband som ska bli till hårsmycke, skriver under bilderna hur vi ska göra detta! Har nämligen hamnat i ett slags pärltema till balen. Sen har jag även Sara färgat mitt hår idag (tack så jättemycket!), så det ska matcha det mörkbruna löshåret jag ska låna av henne, la även några ljusa slingor i det så är jättenöjd! Här kommer lite bilder på smycken jag ska ha etc.


Klänningen. 2500 kr, köpt på Briar Rose i Luleå


Pärlhalsband. 900kr på Fritz Olssons, klart värt pengarna!

Örhängen. 20kr på Ur&Penn, ett klart bevis på att man inte alltid behöver
lägga ner flera hundra på balsmycken. Ursäkta dålig bild.


Mitt hår idag efter färgningen, ska bli löshår+lockar till torsdag.


Pärlhalsband, 30kr på Dollar Store. Pärlorna ska jag ha i håret.

Pärlhalsbandet som ska bli hårsmycke ska vi göra så här:
Det var väldigt smidigt att pärlorna satt ihop i krokar, som ni ser på bilden, det gör saken tusen gånger enklare! Vi ska bara helt enkelt bända loss pärlorna från varandra och om det går ska vi trä dem direkt på hårnålar och sätta i håret. Om krokarna är för stora för det ska vi binda fast dem i fiskelina, som vi sedan fäster i hårnålarna och sen bara direkt upp i håret. Jag kommer bli precis lika fin som om jag köpt äkta hårsmycken, fast för en minimal kostnad. Man måste ju tänka smart! Det var för övrigt Saras idé att slita sönder halsbandet så jag kan ju inte ta åt mig äran helt ;)

Perfektion = Ideal?

Jag hade en tanke om ett inlägg, men jag har svårt att komma på hur jag ska få ut det i text. De senaste dagarna har jag i alla fall funderat ganska mycket på det här med skönhetsidealet, vad innebär det egenligen? Midjemått på 40cm, fasta, stora bröst, liten nätt, fast rumpa och en vikt på 45kg? Helt seriöst, bara de där brösten man ska ha väger väl minst 10 kg (jag gillar att överdriva)

Jag förstår inte heller var i från det här kommer, för i grunden så är väl de här idealtjejerna, modeller osv till stor del till för att "tillfredsställa" killarna? Visst, killar gillar ofta stora bröst och fasta rumpor, det går inte att förneka, men jag har frågat några killar om det här idealet med pinnsmala tjejer och de tycker faktiskt inte det är snyggt. Det är väl självklart att modellerna är smala utan att se sönderbantade ut på bilder, någon redigerar ju bilden! Om jag hade haft en personlig redigerare hade jag haft 3000 bevakare på min bilddagbok för att jag hade varit så jävla snygg, men nu har jag inte det.

Frågan är då, är den idealiska tjejen perfekt? Är det henne alla killar vill ha?
Det kan inte jag svara på, kanske någon annan kan, vad vet jag.

Ja, jag bryr mig också. Jag bryr mig som fan. Klart att jag vill se ut som de där supersnygga tjejerna jag vet att min pojkvän kan få (mest för att jag är rädd att förlora honom). Det är klart att jag ser att jag inte ser lika bra ut som en hel del andra och det är väl självklart att det påverkar mig, inte för någon annans skull utan för min skull, för att jag vill inte bara duga, jag vill vara perfekt.
Kommer jag då bli perfekt om jag uppnår idealet?
Jag tvivlar starkt på det, men det hindrar mig inte. Nej jag ska inte banta ihjäl mig, herregud!
Jag försöker bara bli den jag vill vara.


usch, jag toksaknar Jesper idag, älskling, får jag komma och pussa dig idag? <3

Uppdaterat headern :)

Nu när jag fotat lite bestämde jag mig för att det var dags för en sommarheader, så här är resultatet! Själv är jag ganska nöjd, håller ni med? Kommer självklart uppdatera i sommar igen, men den får räcka någon vecka i alla fall. Men nu är Lina här så vi ska hitta på nånting,
Puss <3


Sommarplågan 2009?

Är det här årets sommarplåga eller vad tror ni? Det känns faktiskt som att den är det och jag har absolut inget emot det, för den är skitbra!


Svartvit eller färg?

Tänkte bara lägga in en av bilderna jag tog igår. Håller just nu på att gå igenom och redigera dem, samt så leker jag lite med canvasbeställningar, har nämligen fotat en bild som min svärmor vill beställa på canvas, nu kan jag först säga att jag känner att jag kanske kan ändå ;) Jag tänker inte visa er bilden fören den är beställd, om hon inte ångrar sig, men ni ska inte skylla på mig det var Jesper som sa att jag inte skulle visa den än. Håller hur som helst på att kolla hur det blir när bilden viks runt ramen, ska ha med mitt namn i högra, nedre hörnet och det är ju inte så snyggt om hälften försvinner.

Jag är i alla fall glad att folk gillar det jag gör och just därför ska jag fortsätta redigera nu så jag kan klicka in ett par bilder här. Sen måste jag ta någonting att äta.



Ser den bäst ut i färg eller svartvit?
Färgbilden kommer för övrigt hamna på min header inom några dagar, vad tror ni om det?

Lista

Jag tycker det är ganska jobbigt att läsa listor på bloggar, men jag ska i alla fall lägga in en själv, dock lär det nog aldrig hända igen.


FOTOGRAFERING

* Vad har du för kamera?
Canon EOS 400D

* Systemkamera eller kompaktkamera?
Systemkamera

* Hur många exponeringar har du tagit?
7876

* Hur många GB minne har du?
4 :)

* Fotar du med Raw eller JPEG?
JPEG

* I vilka lägen fotar du?
Oftast Manuellt, ibland Av och egobilder, festbilder och sådan blir det Auto

* Vad är roligast att fotografera?
Saker som folk inte ser annars, stadsbilder, skabbiga saker

* Vilket är ditt bästa objektiv?
Har inte haft råd med nytt, kör på standard ännu

* Hur många objektiv har du?
1


* Har du tappat bort något objektivlock?
Nej

* Vad blir ditt nästa inköp?
Macroobjektiv eller extern blixt

 * Har kameran något namn?
Nej

* Fasta eller zoom objektiv?
Zoom, så länge det inte är macro



BILDBEHANDLING

* Vad har du för Photoshop?
CS2 samt Lightroom 2.1

* Hur redigerar du en bild?
I princip bara kontraster, tycker inte man ska redigera bilderna för mycket

* Vilket format sparar du i?
JPEG

*Vad gör du i photoshop när du inte redigerar bilder?
Har inte tid att leka med PS, men det är ju min header då i så fall


ÖVRIGT

* Vad var det senaste du fotograferade?
Nova <3

* Har du varit på något fotouppdrag?
Ja =)


* Har du sålt bilder?
Ja

* Vad blir ditt nästa fotouppdrag?
Det vet jag inte

* Kommer folk fram till dig och frågar om du säljer bilder?
Nej


* Nu är det sista frågan, tycker du att du är en bra fotograf?
Då säger jag så, att det kan man fråga folk som ser mina bilder.
Och nej, det tycker jag inte att jag är.


Nova <3

Idag har vi hämtat vår hundvalp Nova och ni anar inte hur söt hon är! Pytteliten och sådär lagom lurvig, man vill bara pussa på henne hela tiden! Ska bara lägga in ett par bilder sen så blir det inte mer av det här inlägget. Har förresten fotat som en idiot igår och idag så jag har bestämt mig för att alltid ha kameran i handväskan från och med nu. Kanske det blir en fotoblogg av det här? Tvivlar på det, men det kommer i alla fall bli fler bilder :)


Ingela bakom kameran :)


RSS 2.0