Amsterdam, första kvällen

Hej kära ni, nu är jag hemma och har varit det i sådär en vecka ungefär, ursäkta uppdateringen, men saker har stått emellan. Anyway, visst vill ni väl höra om min resa? Efter supersushi på Arlanda landade vi på Schiphol vid halvfyra snåret då vi direkt rusade in till stan för att 1. Äta pommes och 2. Titta på mitt nya boende. Omnomnom pommes?! Min mage var fruktansvärt ledsen efter det, men sjukt värt, som vi hade längtat!

 
Sen promenerade vi bort till mitt nya hak, som låg tokcentralt kan jag ju säga. Alldeles intill en kanal (förstås) i ett mysigt litet kvarter. Lägenheten i sig var grym, tanten som ägde den mötte hos iförd leopardjumpsuit och hade en stenbock med en cowboyhatt och rosa boa runt halsen upphängd på väggen i hallen. Enough said, jag kommer trivas. Delar ovanvåningen med en annan studerande tjej, har en egen balkong och tio minuters promenad till allt häftigt. Kommer bli grymt!
 
Min blivande balkong! Här ska det drickas vin i augusti känner jag på mig


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kvällen fortsatte vi med att strosade runt i staden där det var en stor fotbollsmatch samma kväll så 30 000 engelska fotbollshuliganer hade samlats där för att göra sånt man gör när man gillar fotboll och Amsterdam. Det var sådär lagom trevligt. Vi gömde oss istället på en fin restaurang där vi tog ett glas vin i solskenet, tittade på killar/tjejer och diskuterade skillnaderna på svensk och holländsk skönhet. Jag tror jag kommer bli ett snyggt halvblod.
 


Prepare to fly

Jag borde egentligen sova, men hur ska man kunna göra det när ett flyg ska ta en till Holland om sisådär åtta timmar?! Min morgondag kommer bli superfin. Ska flyga ner till Stockholm för att äta min och Lelles traditionsenliga Arlandadyrtsomtusan-sushi som har följt oss på varje resa. Följa ska också Sub Zero gör, vår trogne reskamrat, minns ni? Sen flyger vi till Amsterdam där vi landar halv fyra då vi genast ska skutta över och kika på vad som troligtvis kommer bli mitt boende om några månader. Så himla spännande! Har några dagar inbokade med viktiga möten, men mest ska jag vara ledig, äta gott, njuta av livet och dansa som att det inte fanns någon morgondag på Pacha på lördag. Vi ses på andra sidan!
 

Peppar, preppar, jobbar, dansar

Om typ tre dagar åker jag till Holland, så jäkla fint! Det ska dock regna hela veckan, men vem bryr sig, pommes och Pacha slutar ju inte finnas för det. Idag har jag printat ut alla biljetter, börjat skriva packlistor (för jag åker hemifrån redan imorgon!) och försökt få tvättat lite kläder. Samtidigt lyssnar jag på peppmusik och försöker göra klart ett jobb. Här får ni pepplåten, en sån där låt som jag tyckte var alldeles för fjollig i början, sen när jag lyssnade på den med Pachadrömmar blev den underbar. Så om ni är glada eller kan föreställa er en stor sol i ansiktet, lyssna på den. 
 

Lär en gammal hund sitta

Bokstavligt talat. Jag har ganska bra pli på min hund, men vissa stunder så bara tvärvägrar hon att lyssna på mig. Har precis varit ute på en promenad och försökt få henne att sitta, inte för att hon inte stannar när jag ber henne, utan för att hon just precis står. Mig gör det inget, men jag märker att omgivningen blir lite nervös av att hon inte sitter. Så jag kämpar på med henne.
 
Gamle Roy fick också följa med ut och kolla in skicket på min sommarstig, den är långt ifrån redo för mina steg. Snödrivorna ligger ännu på sina håll och jag tänker på Holland, där tulpanerna redan hade blommat färdigt vid den här tiden förra året. Tokigt. Det kanske blev min sista snödrivspromenad i maj idag.
 
 
 

Taggdag

Åh jag fick vara ledig idag, fy tusan vad lyxigt! Har spenderat dagen med att käka gotårta till frukost, fira mitt kusinbarns ettårsdag och sen sov jag middag, så himla skönt. Nu sitter jag och pillar på ett jobb jag tagit på mig, att skapa en grafisk profil till en släktings nystartade företag. Älskar verkligen att få skapa saker från grunden såhär till nya företag, det kanske är det jag ska göra sen när jag har min examen i fickan? Tror det där är ett holländskt uttryck egentligen, det låter lite konstigt tycker jag, kan det vara så käre D?
 
Anyway, medan jag jobbar på med det sitter jag och lyssnar in mig på killarna som ska få göra en av mina finaste dagar i år om knappt två veckor, på Pacha i Amsterdam. Har provat ut min outfit, älskat mina körsbär lite extra och vickat på axlarna till det här. 
 

Finlöp <3

En sån där löprunda, när skorna inte alls sitter bra, fören de blivit omknutna åtta gånger, då jäklar! Har ingen aning om vad som hände, men hände gjorde det. Uppför backen, intervaller i kyrktrappan också en lång runda hem som benen bara flög fram längs. Underbart! Kanske man klarar den där milen den 25e ändå, vi får väl se...
 
Backen med stort B, svettig tjej, trappa. Älskar min iPhone. 

RSS 2.0