Nu kör vi!

Winters bone och sen massa avsnitt av How i met your mother. En flaska Cola fick vi med oss från Shell också en stor Marabou Mango, Mums! Jag älskar i princip all choklad som har "saker" i sig, mint och sånt, olika frukter, känns mycket fräschare! Finns dock ett undantag, Marabou frukt och mandel, består till största del av russin och russin i bakverk/godis tycker jag är grymt äckligt! Ja, jag gräver bort russinen från lussekatterna, usch!


Filmhysteri (;

Hej hej, jag ska precis bege mig till andra sidan E4an (the hood) för att se film med Rasmus. Efter gårdagens Oscarsgala blev jag riktigt sugen på att se några av filmerna jag inte har sett än, så kanske blir en av dom, vi får se. På tal om Oscarsgalan gick jag och la mig 5.57 imorse när jag efter många timmars väntan fått bekräftat att "The kings speech" helt enkelt är årets bästa film.

Förresten, vad tänkte Natalie Portman med när hon valde sin outfit? Hon ser ju verkligen bra ut också dyker hon upp i det där. Att hon är gravid köper jag inte heller som en ursäkt, det går att vara skitsnygg fast man har mage. Det värsta är ju utan tvekan hennes tassels i öronen, herregud!


Oscarsgalan

Sitter och ser Oscarsgalan med Rasmus just nu. Den slutar 6.20 och jag vet inte hur det ska gå, men det ska gå! Tror faktiskt jag ska skita i att åka till gymmet imorgon bara för det här, det händer trots allt bara en gång om året. Det känns dessutom trevligt att jag har lite koll på vad det är för filmer det handlar om. Tur att jag träffade den lille filmnörden!

Och förresten så  tror jag helt på The kings speech, den var rysligt bra.


Träningskläder

Sitter och drömmer om nya träningskläder. Det enda jag egentligen köpt sen jag började gymma är ett par skor och ett par byxor. Jag vill verkligen köpa mig ordentliga träningskläder! Ett par löpartights hade varit underbart, bomullsbyxor är inte mysiga att springa i till svetten rinner av en, några snygga linnen och en sportbh som jag inte ens äger en enda en.

Också en mysig överdragströja att ha när man styrketränar. Det är ganska svalt på gymmet och det är skönt när man konditionstränar, men det blir riktigt kyligt när man styrketränar.

Kläderna är från sportamore, gymgrossisten och fitnessbutiken.


Veckans träning

Den här veckan känner jag mig jättenöjd med träningen. Mest för att jag kommit igång med löpningen och jag tycker det är roligt dessutom! Jag har massa spring i benen, det känns roligt och jag behöver inte pina mig som jag gjort tidigare. Jag har haft mycket problem med mina ben när jag har sprungit tidigare. Har fått ont i vaderna efter bara några hundra meter också har jag fått extremt ont i axlarna.

Att jag köpte nya skor i höstas hjälpte säkert massor, för nu är det skönt att springa, härligt!


Stan och gymmet

Dålig uppdatering här, men har inte orkat bry mig. Igår blev det skola, gymmet, sen drack jag något glas vin med Rasmus, Sara och Gustaw också spelade vi massa kort och sånt. Trevligt! Idag var jag med pappa och Ingela i stan och handlade allt som behövs inför resan, solkrämer och massa sånt. Efter det drog jag till gymmet och sprang lite. 3.9 km på 25 minuter, jag är stolt över mig själv! Sist jag sprang sprang jag i 20 minuter och då tog jag mig 2.9 km, det är alltså en hyfsad ökning.

Det jag fick med mig från stan idag var en allergispray, ett par stödstrumpor, solskydd för läpparna och såntr "tråkigt". Sen fick jag mig en tunn tröja att ha för att skydda mot solen, utan att svettas ihjäl också ett par shorts att sova i. Shortsen kommer sitta superfint i sommar att fara ut och springa i eller bara mysa i, de är jättesköna!

Tröja på rea från Monki, 80 kr, ordinarie pris 200 kr.

Shorts, Intersport, 150 kr :)


You had your chance but moved too slow

Skola. Det är inte långt till lov nu. Fem lektioner. Skönt! Att stiga upp 5.15 imorse var inte jätteroligt kan jag meddela. Sen att fiket är stängt på skolan gör inte saken bättre heller, utan kaffe funkar det inte att ha matte åtta på morgonen. Engelska nu, vi ska spela spel som vi får gjort själv. Jag och Josefin har gjort ett spel med utmaningar som innebär att man ska ha ihjäl folk så vi får se hur stor del av Mp09 som lever efter lektionen!

Hem, plugga matte, åka tillbaka till stan gå på Zumba, sova i Luleå. Så ser resten av dagen ut också får vi se när jag får tillbaka lusten att blogga ordentligt.


Mot gymmet

Har precis tryckt i mig "middag" bestående av en macka och ett äpple, jättebra det här med att inte hinna äta riktigt mat. Jag har massa spring i benen så har bestämt att idag ska det springas! Ska köra lite styrka också tänkte jag, för nästa styrkepass blir på lördag så. Vi får se vad tiden räcker för! Nu måste jag dra, puss och kram.

23/2

Jag kommer inte på rubriker längre, det är frustrande, väldigt. Håller på med radion nu, precis som alla andra onsdagar. Har precis spelat in min krönika och ska klippa den efter lunch, sen måste jag spela in en grej till. Ska försöka bidra så mycket som möjligt idag eftersom att jag inte ska vara med på några veckor sen. Efter skolan blir det gymmet med Rebecka för den fjanten åker till Tyskland imorgon, tycker inte hon gör annat än resor runt i världen. Inte helt okej!

Lunch nu, puss på er.


Den där jävla matten

Har sutti och räknat matte i två timmar nyss. En och en halvtimme gick åt till ett och samma tal. Som on hon läst mina tankar ringde mamma och hjälpte mig, det tog ett tag då med men vi fick ut det! Nu låter jag resten vara till imorgon för jag blev så trött i huvudet. Längtar oerhört till lovet så jag får bestämma över min tid själv . Nu orkar jag inte skriva mer, blogga på touchmobil är i ingenn hit

Självporträtt

Har gjort självporträtt på grafen idag, eller ja, på ett lite mer intressant sätt. Särskilt svårt var det inte, men roligt som fan och riktigt snygg blir det! Finns massa sätt att göra det här på, så ska prova lite olika varianter. Här är iaf den jag gjort, bilden är gammal, men visst ser jag tuff ut  ? :D


Gamla egopics

Sitter och kollar i en gammal mapp med bilder som heter "Random egopics", tror jag skapade den när jag var fjorton. Så hittade ett gäng bilder från när jag var 14/15 och tänkte jag kanske skulle dela med mig. Det här var alltså under den senare delen av min emoperiod, tyckte faktiskt min stil var ganska snygg på den tiden.


Ge mig?

Åh den här skjortan är så galet snygg, jag måste ha den! Kavla upp ärmarna, knäppa upp en extra knapp och kanske ha en snygg sjal till den. 149 kronor på H&M, Johanna vill ha, så är det bara.


Like eating glass

Fy fan vad jag var trött imorse! Jag ville verkligen inte stiga upp, kändes som att jag höll på att dö. Tillslut orkade jag mig upp med tanken "fyra dagar kvar". Det där lovet kommer sitta fint, trots att det kommer bestå av pluggandes i all oändlighet. Jag får i alla fall sova ut och när det är dags att plugga får jag göra det hemma i mitt eget kök med obegränsad tillgång till kaffe och friheten att kunna göra det i mjukisbyxor.

Just nu har jag naturkunskap och just den här uppgiften vi gör nu är en sån jag hellre gör hemma än i skolan. Det blir nog så jag spenderar lovet, med att förklara hur jorden blev till, toppen! Resfebern har börjat krypa i mig också, jag som klarat mig sålänge, Siestataggen börjar också komma. Jag vill nog helt enkelt ha värme.

En tanke,

Har tänkt på det här hur många det är som tycker det är för dyrt att träna. Jag kan hålla med om att de där hundralapparna gymmet kostar kan vara tungt och klandrar ingen för att inte spendera pengar på det. Men där det skär sig lite för mig är när tjejer köper smink och kläder för flera hundra i månaden, men de har inte råd att gymma. Fattar ni hur fräsch man ser ut om man tränar? Kanske du inte behöver använda tre ton foundation varje dag om du tar tag i dig själv, börjar röra på dig och äta bättre. För det syns i hyn!

 

Sen är det inget argument att du är naturligt smal heller, tycker jag. Du har bara en kropp, ta hand om den! Du vill inte ha problem med ryggen när du inte ens är 30, bara för att du "inte har råd" att träna för 200 kronor i månaden.

 

Att bara springa på löpband och förbränna fett är dumt det också, våga styrketräna, man blir så satans snygg av det! Vem vill inte se ut såhär menar jag?


Veckans träning

Blev inget av det här förra söndagen, helt enkelt för att jag bara tränade två dagar den veckan eftersom att jag var sjuk. Den här veckan har jag däremot tränat riktigt mycket! Såhär mycket satsar jag inte på att träna som standard, mest för att jag inte tar mig till gymmet på helgerna vanligtvis. 4-5 dagar i veckan är mitt mål.

Nästa vecka ska jag försöka få in en till gång konditionsträning, börjar med spinning imorgon. Orkar inte göra någon fin bild av det här, så vi gör tråkig mellanstadienivå.

Måndag: Styrketräning, helkropp + jogging/promenad
Tisdag: 30 minuter på crosstrainern
Onsdag: Tvåtimmarspasset! Helkropp styrka, 20 minuter jogging/promenad
Torsdag: Zumba!
Fredag: Vila
Lördag: Styrkepass, fokus på armar och rygg.
Söndag: Magpass

Drar till gymmet!

Beger mig till gymmet för 45 minuters konditionsträning i någon form, mest troligt cykling eller powerwalk. Tar frukosten när jag kommer hem så vågar inte prova springa, jag fungerar sällan som jag ska på tom mage. Så det här är lite av en test. Ska även plåga min mage med alla magövningar jag kan. Tur jag har Rebecka med mig så jag får lite motivation!

Femton dagar till Thailand, nu får jag faktiskt börja fokusera!



Mysig lördag

Har en riktigt lugn, mysig dag idag, hela min kropp känns bara lugn och behaglig på något vis. Började dagen med ett gympass med Rebecka, ganska basic styrkepass så vi fick jobba igenom kroppen. Sen till Tuna där jag tryckte i mig äckligt god lunch och sen tog en lång, härlig dusch och tog hand om mig själv lite extra.

Nu ska jag slänga på lite smink för första gången på en vecka för om 45 minuter styr bowlning på schemat! Blir säkert trevligt. Sen ska vi äta gomiddag och sånt, helt okej lördag. Och ja, jag vet, jag borde plugga, men det får bli ikväll om det finns tid eller imorgon. Eller aldrig.

Minishopping

Om det är någonting jag älskar så är det att köpa småsaker! Det ger samma tillfredsställelse som dyrare grejer, alltså nu menar jag det här lilla lyckoruset man får när man shoppar. Självklart uppskattar jag en klänning mer än ett nagellack, eller gör jag det?

Igår köpte jag lite nödvändiga skolgrejer, fyra matteblock och tre bläckpennor också en ny fräsch deo. Nu har jag precis kommit hem från en sväng kring Lule med Rasmus. Körde verkligen budgetalternativen, min plånbok håller inte för mer. Det blev en body scrub, body butter och ansiktsmask. På söndag ska jag ta en liten spakväll med Rasmus tänkte jag, använda dessa gosiga produkter och sätta mig i bastun ett tag.

Måste bli av med all äcklig döhud nu innan jag åker till solen så man får sig en snygg bränna ju!

Kameran är hemma i Töre så får bli riktigt pinsamt dåliga mobilkamerabilder



Känner mig duktig!

Har äntligen fått struktur och koll på det här med vårvernissaget, det tog ett tag men nu har vi hittat en lösning. Har dessutom fått ihop en budget, skönt! Snart slutar jag sen ska jag åka till Tuna och vara där hela helgen, ingen träning idag, men massa mys och kanske lite plugg om jag inte unnar mig ledigt i eftermiddag och tar det imorgon.

Jag vill inte vara ledig så här länge som jag måste! Så det så. Den där stranden känns inte lika lockande längre, vad är det för fel på mig? Tycker att vi hade kunnat åka när jag haft lov, så det så.

torsdag

Har ingen lust att blogga just nu. Mitt liv är galet stressigt. Jag har aldrig tränat såhär mycket någonsin och nej, jag klagar inte, det är härligt. Dock krockar det dåligt med att jag har jättemycket kvar att göra innan jag reser till andra sidan jorden. Mwah. Jag håller på att få någon slags inflammation i mina stackars ben nu efter fyra dagars träning och jag gillar det inte. Kände igår när jag försökte springa lite att det tog emot ordentlig och efter zumban idag gjorde det ont. Så nu blir det vila imorgon och hoppas jag inte dör!

Imorgon lovar jag att skriva någonting, kanske hej, kanske en rapport om vädret, kanske en analys av världspolitiken. Den som lever får se!

Johanna på sin femtonårsdag, bilddagboksredigering, man bara måste älska dom ♥


Pacman!

Jag har pacman på mitt finger, okej? Det är riktigt jävla häftigt! Fick ringen här av Rasmus i present och den kom idag, så sjukt snygg är den, älskaälska. Jag kommer dessutom få sjukt mycket respekt på skolan, eller vad tror ni? ;) Ringen är från cocoo.se som har helt underbara smycken. Med i paketet fanns även ett visitkort med en personlig hälsning, hur härligt är det inte att få sånt i posten?

Jag blev riktigt glad!



Ju mer man måste ju göra, ju mindre orkar man

Jag är så förbannat trött nu, tur jag får åka hem snart. Har jobbat med radion lite idag, men eftersom att jag ska vara borta har jag inte jättestor del i det, men lite har jag åstadkommit i alla fall. Lisa och Josefin åkte hem för ett tag sen, mest för att vi inte kan åstadkomma så mycket mer idag, men jag stannade kvar för att vänta på pappa då jag ska köra hem idag. Under tiden har jag äntligen fått ihop mitt dialektreportage, härlig!

Min att göra lista är äckligt lång nu och att stryka en sak känns inte särskilt upplyftande, men man måste ju börja någonstans. När jag kommer hem blir det middag hos farmor sen ska jag plugga matte, yeei! Klockan 8 ska jag möta Rebecka på gymmet så kör vi ett tvåtimmarspass och jag ska slakta hela kroppen.

Känner mig inte ett dugg nöjd med typsnitten för den här, stör mig jättemycket på det, men jag har inte tid att tänka på sådana smådetaljer. Intervjun blev i alla fall bra, tack Pålle!

I wanna see if you can give me some more

Sitter kvar i skolan och har börjat göra mitt reportage i InDesign samtidigt som jag gjort ett par nya träningsspellistor, en för styrketräning och en för att springa och sånt. Multitasking är inte min grej så det var väl inte superbra, men nu ska jag åka till gymmet så svenskan får vänta ett tag. Som sagt ska det springas idag också ska jag träna lite annat också, fick inte göra mina rygglyft med vikt igår så måste göra det idag. Mina axlar mår inte bra efter en dag vid datorn så de ska fy sig en liten genomgång också!

Jag måste börja fota mer. Så är det bara.


<3

Har ingen lust att blogga, har fastnat i ett jävligt töntigt facebookspel så lägger hellre tiden på det. Inte okej! Slutar halv två och då drar jag till gymmet, ska ta en liten joggingtur på löpbandet, tänkte försöka köra 25 minuter idag och se hur långt jag kommer. Mitt mål till sommaren är att kunna springa hela min runda hemma, den är ganska exakt 4 kilometer, är det möjligt?

It's so cold in this house

Det är kallt, riktigt kallt. Termometern visade på -33º och jag var ändå tvungen att ta femtonminuterspromenaden till bussen, inte okej! Trött är jag också, men det var väl ingen nyhet. Kom på halvvägs till Luleå att min plånbok ligger hemma så jag kan inte fylla på mitt busskort, som om jag inte stöter på en snäll människa jag kan sno en tia av blir det inge gym idag.

Jag längtar redan hem, vi har inte ens börjat. Måndag ♥

Vill ha!

Sen i december någon gång har jag blivit jättemycket för att måla naglarna och fixa med dem. Tyvärr är jag inte jätteduktig och jag har heller inte alls rätt grejer för att öva upp mig. Det är i princip bara Dependlack och riktigt dåliga tandpetare. Så nu har jag massa grejer jag vill ha!

Allt det här är från Nelly och det är nagellacksborttagning på burk, du stoppar ner fingret, vrider också är nagellacket borta. Jag är riktigt trött på stinkande borttagningsmedel och bomullsrondeller! Nagellack med extra smal borste för att måla detaljer, nagellackstorkare också självklart dekorationer både i form av 3D-klistermärken och vanligt glitter.



Söndag

Känns faktiskt som att jag gjort något i helgen, wow! I fredags drog jag och Sara till Bebban där vi drack lite, blev att kika på film också massa fjortissvammel, han måste tro att vi är helt blåsta nu. Igår var det öppet hus på skolan och det var grymt segt, men var i alla fall trevligt att träffa lite folk på helgen, brukar ju aldrig göra det. Sen drog jag och Rasmus och åkte bil jättelänge, allltid lika härligt.

Kvällen spenderades med en timmes styrketräning i källaren och det var riktigt skönt! Idag ska jag åka till gymmet hade jag tänkt, tre går bussen och då blir det ett långt pass delvis ensam och delvis med Rebecka. Ska klämma ur det sista ur mina muskler sen bränna lite fett till jag tar mig hem igen.

Ber om ursäkt för min dåliga uppdatering, men det är bara att gila läget.

and i'm singin 'oh ooh' on a fridaynight

Tog mig inte upp imorse, så missade matten, skitbra! Är i alla fall på skolan nu och ska försöka åstadkomma saker, på något vis. Ikväll ska jag umgås med min bitch, det var jävligt längesen vi gjorde nåt så det är fan på tiden. Vi vet dock inte riktigt var vi ska ta vägen, så vad händer, kära vänner? :)


Love it all

Har fortfarande kvar jättemycket av min positiva inställning som jag samlade igår, underbart! Så trots att det är 32 minusgrader och att jag steg upp före solen kände för att visa sig är jag nöjd. Åkte in till skolan för en mattelektion som börjar snart och jag känner mig galet motiverad att satsa på det här, eftersom att jag måste panikgöra det före Thailand.

Halva förmiddagen har jag hål och det är ju inte särskilt trevligt, men ska försöka göra bort lite skolarbeten då,  brukar sällan bli mycket gjort på hålen annars. 17.00 kör jag en timmes spinning och det är där målet för dagen ligger! Har aldrig kört en hel timme innan och jag tror det kommer sitta riktigt fint. Träningsvärken börjar komma krypande nu, har jag tur hinner den inte bryta ut fören ikväll.

Ehm. puss.

Mean girls och svett

Kom precis hem från mitt bästa gympass någonsin! Är grymt hög på endorfiner och kan inte sluta le, visste ni förresten att om man springer i 45 minuter ger det samma effekt som att ta 10 mg morfin? Körde 20 minuters uppvärmning på crosstrainer idag, sen ett stenhårt styrkepass och sen 45 minuters powerwalk som jag avslutade med lång, skön stretch.

Jag märkte idag att jag har gjort framsteg sen jag fick min gymintrukstion den 22 september. Det är först på sistone jag tagit styrketräningen på allvar, typ sen december, och det går fort framåt! Vikterna kryper långsamt uppåt och mitt självförtroende har skjutit i höjder. Förstår inte hur jag kunde leva utan att träna innan.

Under tiden jag promenerad gick Mean girls på tv och jag var ju bara tvungen att se den, mest för att mina bitches frågar lite då och då "vem är du i mean girls?". Älskar mina små fjortisar ;)



Ska äntligen få träna!

Jag tränar inte på helgerna för att det är så långt till gymmet, så brukar köra stenhårt på veckorna istället. Nu har jag dock varit sjuk så har inte kunnat träna varken igår eller i förrgår så jag har inte satt min fot på gymmet sen i fredags! Nu ska jag dock äntligen få träna! Om 45 minuter åker jag till Luleå och spenderar två timmar på gymmet medan Rasmus tränar fotboll, åker alltså med honom. Härligt!!

Ska köra stenhård styrketräning har jag tänkt.

Ben, för det var grymt längesen jag gjorde det.
Armar, behöver verkligen biffa upp mig så jag orkar armhävningarna på corepassen.
Mage, som sagt börjar den komma i form så ska inte låta det förfalla nu!
Rygg/axlar, alltid skönt ♥

Tror jag ska köra mitt vanliga pass + lite extra övningar och avsluta med att plåga magmusklerna på alla vis jag kan. Sen tror jag att jag helt enkelt powerwalkar den sista timmen.

Till sommaren hoppas jag på en sån här kropp !


De säger det var bättre förr

Har precis petat ihop min engelskauppgift jag fick att göra under tiden jag ska vara i Thailand. Det tog en halvtimme och tog alltså igen fyra engelskalektion, tacksam för det, har så mycket annat att göra också. Var uppe jättejättesent igår och råkade sova till två idag, inte bra! Men det var ändå skönt så vi får väl se hur det går att stiga upp fem imorgon. Jag ska i alla fall spendera två timmar på gymmet ikväll så får köra stenhårt så jag blir riktigt trött! Har haft spring i benen sen i måndags, men jag har ju varit sjuk så det var bara att gömma gymkortet och se glad ut.

26 dagar kvar nu alltså och jag tror inte ni förstår hur stressad jag känner mig över allt jag måste göra. Den här dagen gjorde i alla fall det lite lättare, genom att sova bort hela förmiddagen samlade jag nog en hel del ny energi. Men jag har hellre panik före jag åker än att komma hem till ett berg av läxor, det lär jag göra i all fall.

Paniklistan:
- Skriva ett nationellt prov i engelska
- Göra klart mitt dialektreportage
- Skriva en fördjupningsuppgift i svenska
- Rita grejer
- Göra något slags självporträtt i Illustrator?
- Animera en väldigt töntig blomma
- Göra min lilla animering till min smöriga dikt
- Plugga in fyra mattelektioner på egen hand OCH skriva prov på det! =D






Trött! =D

Just nu är jag så galet övertrött så jag bara skrattar åt, ja, allt. Jag kom precis hem från Rasmus, vi har spelat lite Yatzy och ätit nudlar, det var grymt längesen jag åt nudlar och märkte verkligen nu hur dåligt min kropp mår av det. Men det är snuskigt gott! Jag åkte hem för jag var rädd att somna där, man vet aldrig vad som händer på andra sidan E4an ni vet.

Nu ska jag njuta av friheten att kunna sitta framför datorn på tok för länge, för jag får sova imorgon! Till sällskap har jag en söt katt :3



Idag fick jag för mig en ny grej, kamel i fez. Någon som sett Hipp hipp, djur i hatt? Ni vet, get i fez? Well, jag tror på kamel i fez! Jag ritade den, bara för att jag var trött...


:3

Har velat ha den här typ i flera månader, 245 kronor, jag kommer aldrig köpa den. Så någon söt människa kanske skulle kunna vara lite snäll mot en fattig, men brutalt häftig, Johanna?


show a little more

Jag vill inte blogga, men jag måste ju hålla er uppdaterade på vad som händer i mitt spännande liv. Just nu sitter jag i mitt kök och gör ingenting, bortsett från att gosa lite med katten. Kom precis hem från skolan, jag känner mig verkligen inte frisk. Fan! Jag som skulle satsa stenhårt på konditionsträningen i veckan. Aja, har bokat 60 minuter spinning på torsdag så får ladda upp till dess istället.

Ledig imorgon, mysig, mysigt. Men nu börjar jag längta sjukt mycket till vita stränder, fruktiga drinkar, varma kvällar, härliga middagar, solsken och allt det där...

Fyra veckor kvar, ni kommer vara så förbannat sura på mig när ni sitter här och fryser !
;D

Vilse i skogen

Nu ska jag åka hem! Tar mig inte till gymmet eftersom mitt gymkort inte går att få tag i och jag kan inte åka och träna ikväll heller. Så jag beger mig hem nu, samlar lite krafter och tränar hemma. Det är planerna för dagen. Punkt. Ingenting går som jag vill idag, men känner mig ändå äckligt positiv, kanske jag fick en vändning efter gårkvällens insikt om att jag varit gnällig?

Extremt charmig bild sen där där kvällen i Norrfjärden som vi aldrig ska prata om så andra hör. En bild säger mer än tusen ord.


Snabbt, stabilt och jättejättebra!

Den sitter på mitt huvud, okej?

Förresten påminner alla Judit och Juditreklamer mig om morgonen efter jag varit vaken hela natte och såg på comhemkanalen med Sara. Den snurrar deras reklamer om och om igen, man måste älska det!


måndagmorgon.

Känns faktiskt som en bra start på veckan, tänker inte berätta varför men blev riktigt glad över en sak nyss. Var dessutom hyfsat pigg när jag steg upp imorse, det gillas alltid. Lite trist bara är att jag inte kommer kunna gymma idag som jag tänkt, jag var så extremt taggad, men insåg när jag satte mig på bussen att mitt gymkort ligger på tuna. Toppen!

Nu ska jag redovisa, puss och kram.

Jag har blivit gnällig

Kom precis på att jag har blivit jävligt gnällig. Jag har alltid sett mig själv som positiv, men jag har märkt på sistone att jag låter grymt gnällig. Jag är stressad, riktigt stressad, men det här är nog första gången jag på allvar tror att jag inte kommer klara av någonting. Jag försöker verkligen leta efter ork och motivation, men den finns inte, också börjar jag gnälla.

Jag har alltid kunnat tvinga fram motivation och orken att göra det där sista som behövs göras, om det så krävt noll sömn och tusentals tårar. Det går inte längre. Så nu har jag en äcklig negativ syn på livet och borde låsas in till jag kommit över det här, för jag tycker inte om att jag utåt sett verkar vara en jävla pessimist.

Vad ska man egentligen äta?

Har själv varit lite osäker på hur man ska äta sen jag började träna. Träning kräver ju att man äter lite annorlunda än om mat inte tränar. Vissa säger att man ska skippa kolhydrater, vissa säger att det spelar ingen roll vad man äter eftersom att man ändå tränar och vissa tror på att äta så lite som möjligt. Finns hur många varianter som helst på det här!

Nu har jag i alla fall hittat svaret. Just det här är från en källa jag verkligen litar på och det gäller alltså om man tränar mycket, typ fyra dagar i veckan. Då ska man äta ungefär så här:

50% protein
25% frukt och grönsaker
25% kolhydrater


Sen behöver man inte äta jättemycket, små portioner är bra, men då måste man få i sig mellanmål. Jag har själv lite problem med det där, äter en bra frukost, en bra lunch, sen pressar jag i mig middag efter träningen vid åtta på kvällen. Inte bra!




Så härlig!


I know you never meant to, but you did

Söndag. Vad ska man säga? Tänker blunda för alla måste idag för jag vet att imorgon kommer jag kastas in i vardagen och all stress. Börjar bli lite panik nu inför Thailand känner jag, bara tre veckor kvar i skolan och jag har jättemycket att göra, men ingen ork. Ska ta mig något lätt att äta, sen hoppa in i duschen och resten av dagen har jag inga andra planer bortsett från att måla naglarna och kolla på tv.

Kommer inte orka blogga mer idag, min rygg måste få vila. Men jag har snört upp ett tidsinställt inlägg om det här med käk, har blivit lite av ett hälsofreak och har saknat gymmet som fan i helgen.

Idag fick jag tre av fem åskadare under tiden jag suttit här och snokat på facebook. Katten ser riktigt tuff ut, eller hur?

Veckans träning

Tror jag ska börja sammanfatta veckans träning här varje söndag, mest för att det blir smidigt för mig att jämföra och få en överblick över hur jag tränat. Sen är det även motiverande, om jag tex bara tränat två dagar en vecka ser jag det svart på vitt och kanske tar nya tag nästa vecka.

Kanske ni blir lite motiverade av det också? :)

Själv är jag nöjd med den här veckans träning, mest för att jag för första gången kört två pass på en gång och dessutom joggat för första gången sen i somras. Mina största framsteg på sistone ligger i ryggen, som jag känner mig väldigt stark i, och i magen som börjar komma i form.

I veckan ska jag satsa på kondition och fettförbränning, så ska försöka få in spinning och indoorwalking.


Slängde ihop lunch/middag

Har precis slängt ihop en äggröra/omelett, kalla det vad ni vill. Tänkte dela med mig av "receptet" eftersom att jag kom på att det faktiskt är något som passar de flesta.

Det är vegetariskt, innehåller inga kolhydrater och för er som räknar kalorier, well, räkna på 200 kalorier, helt okej eller hur? Som sagt är det bara ett hopkok av det som fanns hemma och som jag orkade mig på att göra, det som är härligt med sån här mat är att man kan ha precis vad man vill i det. Det jag hade var:

- 2 ägg
- 1 tomat
- Pesto

- Ev. ost

Hacka upp tomaten, ju mindre bitar, ju godare. Klicka i pesto med tomaterna, var inte snåla med peston, det är jättegott, rör om. Vispa två ägg och krydda lite, kanske salt, peppar eller något annat gott. Stek upp pestotomaterna lite, häll sedan över äggen. När det började bli färdigt satte jag även lite riven ost i det, det blir som någonting extra med det då. Sen är det bara att steka till det är färdigt!


Tror det skulle vara gott med några blad färsk basilika på toppen, men det brukar jag inte direkt ha liggandes i kylen så det får väl bli någon annan gång.

Superenkelt, jättegott :)





Too much of nothing

Känner inte för att blogga, mest för att jag inte har några bilder att lägga upp. Kom precis in efter en runda i våra garage och förråd, jag letar nämligen efter mina gamla pjäxor och snowblades. Passar pjäxorna fortfarande måste jag övertala någon att följa med mig till någon löjligt liten backe någon dag. Jag hittade dom inte, lite irriterande för jag vet att jag har sett dom.

Resten av dagen ska jag göra ingenting. Funderar på om man ska hitta på något ikväll eller bara satsa på tv-kväll. Har köpt lite hallon och glass så det ska jag i alla fall få i mig ikväll, aoum!

She had the world upon a string

Jag är trött. Riktigt, riktigt, trött. Jag har multimedia nu och jag orkar verkligen inte med Flash, det är så tråkigt. Om en timme slutar jag och då ska jag åka till gymmet med Rebecka för 30 minuter core följt av en timmes afro och latindans, första gången vi provar på det här nya passet, kul! Det heter typ fredagsparty och ersatte afron då det inte kom nog mycket folk dit och det här blir mitt enda "fredagsparty".

Kvällen kommer bestå av Maxmat och bio och absolut inte alkohol eller fest. Kanske det blir min andra nyktra helg i sträck? Hade varit ganska häftigt. Just nu vill jag ändå bara sova hela helgen, så kanske satsar på det.

Jag dör x')


Biokväll :)

Ikväll ska jag och Rasmus på bio. Vi fick nämligen två biobiljetter i julklapp och har inte kommit på något vi verkligen velat se, men idag har en film som verkar vara riktigt, riktigt bra premiär så vi ska självklart se den. Jag var i och för sig på bio förra helgen, men de här företagsbiljetterna är helt enkelt en jättebra uppfinning.

Filmen i sig tänker jag inte börja förklara nu, eftersom att jag inte alls kan föreställa mig hur den kommer vara, vilket är bra. Det var något med trailern till den som slet tag i mig bara, känns som den kan vara riktigt känslosam och ha underliggande tankar, mer än bara en handling från början till slut.


Forget about the money

Sitter och drömmer om en helg hos min goa Linköpingspojk och nöter den här halvmysiga låten. Hade varit galet härligt att bara åka iväg sådär impulsivt! Får nog faktiskt ta och satsa på det tycker jag, har saknat honom alldeles för mycket.

Låten är inte halvmysig förresten, den är helmysig.


Give me a sign, I want to believe

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men jag måste skriva ändå, det blir sällan bra. Äcklig träningsvärk idag, kunde knappt få ur datorn ur skåpet och då är det fan inte okej. Jag skulle ha börjat engelskan för två minuter sen, men det har jag inte gjort. Efter den här lektionen slutar jag och då ska jag plugga järnet! Matteprov imorgon och jag har inte stenkoll och jag kommer inte kunna sova inatt fören jag har det.

Nu ska jag åstadkomma någonting, men först ska jag boka biobiljetter!

Helt slut

Jag är så äckligt trött så det är inte sant. Blir nog en relativt tidig kväll. Vet inte hur jag ska få ihop det, men det blir väl vad det blir. Klockan är nästan nio och jag ska hinna med att plugga matte, duscha och måla naglarna, helst så jag kommer i säng före tio. Dagen har varit fin annars!

Sände radio idag och det gick superbra, aningen flummigt, men va fan. Hade riktigt roligt i alla fall! Har hunnit med en sväng förbi gymmet också. Blev 45 minuter indoor-walking och sen körde jag lite axlar, rygg och mage. Har träningsvärk sen igår så det var lite tufft att träna, men känns grymt skönt nu efteråt.

Snodde några bilder av Josse från studion, om ni undrar vad alllas vår Hatt gör där så bjöd vi helt enkelt in honom för att plinka lite på gitarren. Gillar att vi alla ser superduperglada ut på sista bilden ^^





She'll make you take your clothes of and go dancing in the rain

Idag är det dags för radiosändning! Sitter just nu och klipper de två sista låtarna, sen ska vi bara dubbelkolla så allt stämmer och peta lite på manuset så kör vi. Vi har en helt ny form på programmet den här gången, det blir både livemusik, en tävling och en topplista gjord av Johanna Karlsson i egen hög person, vem vill missa det? ;)

Jag är grymt taggad i alla fall! 15.00 kör vi och alla som befinner sig i Luleå kan ju ratta in 89.3 och lyssna lite ;D

Vi kör 90-talstema och här ser ni vad jag håller på att klippa just nu. Ricky Martin är ju bara för tuff.


Vices and virtues

För första gången på hur länge som helst är  jag verkligen sugen på att köpa musik, coolt va? Sist jag kände så var i somras och då var det Zackes platta jag var grymt sugen på. Jag hann dock nöta sönder typ halva innan jag fick tummarna ur arslet för att klicka hem den. Nu är jag sugen på Panic at the discos nya Vices and Virtues, dom har inte släppt nånting på typ tre år så. 29 mars kommer den ut, så kanske tar och köper den då? Har ju faktiskt inte köpt en skiva sen jag var 15, så det kanske är på tiden...


There is nothing you can do, that I have not already done to myself

Slukade precis kvällens andra kaffekopp, kaffe är förbannat gott, så är det bara. Är lite sliten i kroppen efter dagens träning, blev som sagt jogging imorse sen hade vi rätt tuff idrott idag, även om jag bara var med på halva lektionen. Min armar tog i alla fall stryk och jag har länge velat träna mer armar, så nu ska jag fan ta tag i det!

Nu måste jag hoppa in i duschen för andra gången idag, sen återvänder jag till Luleå för jag tycker jag förtjänar en fet sovmorgon imorgon. Och nu dör batteriet på datorn. Så jag skriver något trevligare imorgon.

I never wanted to dance with nobody but you

Kom till min kära skola för ett tag sen, känner mig motiverad för dagen faktiskt. Åkte in till stan med Rasmus och var här före sju, så då spenderade jag lite tid på gymmet med 20 minuters jogging och 10 minuters promenad. Köpte ju ett par joggingskor i september, men har inte använt dom till det syftet än, så nu kanske man ska ta tag i det! Jag har aldrig tyckt om att jogga, men idag kändes det riktigt bra. Annars brukar jag få ont i benen och axlarna, men jag har fått höra att det antagligen var för att mina gamla skor inte var bra. Så nu kör vi!

Vet inte riktit vad jag ska åstadkomma nu, men det blir säkert någonting av den här dagen också.


RSS 2.0