Projektarbete

Rotar i arkiv, redigerar bilder, fotograferar vedhögar, lyssnar på motiverande musik, dricker himmelskt te. Livet leker när man kan kombinera ren skaparglädje med måsten. Jag hankar mig framåt med mitt projektarbete.


Hjortjakt, julklappsinslagning och te

Jag börjar få riktigt julkänsla på något vis nu, det är så galet mysigt med hela adventstjaffset, jag gillar det. Just nu håller jag på att slå in julklappar och jag håller även på att göra te. Ett annat projekt jag roat mig med är att hitta det enda julpynt jag äger, men som jag verkligen älskar, min lilla glittriga hjort. Någon som sett den? Den ser ut som den här, med benet i luften, fast den är silvrig? I miss him "/



You always have your way

Sniffar rökelse och kollar på tv i min säng för första gången på över ett halvår eller något. Outsourced är ruggigt bra, så är det bara, älskar att man blir så glad i hela kroppen av att se på det utan att det innehåller billiga skämt som allt annat gör. Nu återstår bara att kolla upp en uppgift jag måste göra imorgon, sen ska jag sova. Imorgonbitti har jag massa saker att göra före jag kan bege mig till skolan, bland annat att hitta de perfekta kläderna att dansa i på onsdag, jobbigt!


@ work

Sitter på mitt fina jobb och dricker earl grey med tre ton socker till sorlet från mina kollegor. Det är nämligen så att vi är en mer än vad det finns telefoner idag, så jag agerar coach, utan att coacha. Delar telefon med en annan här, så en halv arbetsdag hinner jag i alla fall med. Jag hatar att jobba utan att göra något, man blir otroligt rastlös.

I took a sip of something poision but I'll hold on tight

Idag är en sån dag då jag önskar innerligt att jag hade en lägenhet i stan. Känner inte för att slösa bort massa tid mellan skola och jobb på ingenting idag, hade verkligen velat göra något konstruktivt eller helst av allt åka hem och ladda om. Men jag har hittat massa ny motivation till att jobba idag så det går nog bra.  För att hålla mig på en hyfsad nivå lyssnar jag på en underbar Foster the people spelning som får det att rysa i hela kroppen samtidig som jag googlar på kameler.


I'm just gonna do here what I've gotta do here

Har haft en riktigt mysigt söndag. Mötte upp Robert i stan där vi (läs jag) spenderade några timmar med att fixa julklappar. Jag hann även hälla i mig en enorm chailatte som smakade himmel rent ut sagt. Kvällen har spenderats i soffan med näsan i datorn, närmare bestämt i Dreamweaver där jag kämpat med både det ena och det andra. Jag försöker samla energi för den nya veckan, det går inte så bra, jag är inte sugen på att plugga eller att jobba, bara på massa andra fina saker.

'

Godnatt

Har roat mig med att betala räkningar och vandrat upp och ner på facebook ikväll. Jag skulle se en film, men jag är så dålig så jag kan inte ens få mediaspelaren att fungera, eller något, det blir i alla fall ingen film, pinsamt läge. Så nu går jag och lägger mig, imorgon ska jag möta upp den här söta pricken och lufsa runt på stan, det är hög tid för mig att tänka på det här med julklappar.

My side of the sofa

Jag fick för mig att lägga in ett par bilder på datorn och när jag höll kameran i handen råkade jag klicka av en bild, och en till, och en till, och sen var det igång. Jag lyfte inte rumpan en enda gång och hade högsta möjliga ISO-värde på min "gamla" kamera vilket jag verkligen älskar, det naturliga bruset är mycket vackrare än något man kan redigera sig till efteråt. Jag älskar brus.

Gör något du kallar ditt verk, det kommer alltid att vara med dig


So look at me now before I walk away

Jag är riktigt, riktigt trött idag, trots att jag ska ha sovit minst åtta timmar om inte jag vandrat runt i sömnen halva natten. Ryckte till några gånger under morgonlektionen av att jag vaknade, oops. Nu har vi tre timmars graf och jag har inte jättemycket att göra, litegrann borde jag peta på, men jag känner mig verkligen körd i botten. Sen är det ju jättebra att man räknar fyra dagar av lönen på fel månad så man får en chock när man kollar lönebeskedet. Åh jag som ville köpa så fina julklappar till alla fina människor.

J'aime quand tu t'aimes

Jag sitter och ger min bloggfolio ett nytt försök, jag gjorde fel från första början med hela sidan, då brukar det vara bäst att bara radera allt och börja om. Så nu har jag gjort en väldigt basic, stilren header som får hålla tillsvidare så ska vi bara se om jag får ihop det med resten av kodningen.

Idag firade vi ettårsjubileum för vår webbtidning på skolan, jag och Josefin har varit ansvarig och jobbat med det här ett tag. Det visade sig att vår idé med en fiskdamm tydligen var riktigt bra, hela skolan flockades för att få fiska med oss. Själv tyckte jag bäst om de söta saftdrinkarna som kom med finfina paraplyer som platsade jättefint bakom mitt öra. 



Den mest rubbade videon jag någonsin sett

Ah jag älskar Foster the people så det gör ont i själen. Kolla in dern här underbara video, så rubbad så man måste ligga med den nästan, eller nåt.

We're locked up in ideas, we like to label everything

Vaknade på fel sida av sängen imorse. Känner för första gången på länge att jag har en dålig dag och inte har lust eller möjlighet att vända på den, men det är okej. Alla drömmar jag hade inatt grät jag mig igenom, det var cancersjuka mammor, män som överföll mig och gäng som jagade mig med syfte att döda mig i en kyrka. Men hur mycket man än tycker synd om sig själv finns det ju vissa saker man måste göra, så som att gå i skolan och gå till jobbet. Jag tycker inte det är jobbigt, men j

Focus on your ability

Sista dagen på jobbet idag, det kändes både och. Visserligen trivdes jag, men det var jobbigt att pendla, jag kan inte förneka det. Så nu är det bara att släppa det och fokusera på mitt nya jobb istället, jag hoppas och tror att det kommer bli mycket bättre. Imorgon har jag sovmorgon vilket innebär att jag nu sitter och surfar järnet efter den perfekta julklappen, jag har hittat ett par grejer jag vill köpar. Problemet är bara att den ena kostar 5000... Att det ska vara så svårt att hitta den perfekta presenten.

Vaknar till liv

Har haft usel självdisciplin på sistone och inte tagit mig upp på måndagar på evigheter, vilka är de enda dagar då jag måste vakna kvart över fem på morgonen. Men idag, då jävlar! Beror nog mest på att jag inte somnade fören vid två och efter det haft en mängd konstiga drömmar som jag får för mig försöker säga mig något, jag kommer bara inte på vad. För att vakna till liv lyssnar jag på den här gamla favoriten på högsta volym.


På en vacker plats


Fick för mig att min mage behövde en omgång som avslut på veckan. Så jag kastade tröjan och tränade en sväng (finns det något mer motiverande än att se hur musklerna jobbar?). Körde en del klassiska magövningar, men mest gjorde jag min egen grej. Jag ställde mig på tå och dansade långsamt runt på mattan, låter kanske inte så jobbigt, men just när man står på tå jobbar magen stenhårt och just de musklerna som ger en formad midja får ta i för en gångs skull. Efter min mage var slutkörd satte jag mig på mattan och mös ett tag, sträckte ut mina höfter och fick mina ben i positioner jag inte trodde jag var kapabel att ha dem i. Försvann in i en annan värld och låg i alla möjliga konstiga ställningar på golvet till jag råkade somna en liten stund och senare vakna upp med ett leende på läpparna och ett ton ny energi. Kändes som det perfekta sättet att ladda för den nya veckan på.   

We'll make it work

Spanar kläder och drömmer om att få shoppa, har inte köpt något i klädväg sen i slutet av sommaren så jag börjar bli otroligt sugen. En ny läcker partytop eller två, något vackert att ha på julafton och något ännu vackrare att dansa in det nya året i. Samtidigt snurrar jag Rebecca & Fionas nya platta, mestadels den här underbara låten. Hade gärna festat till den iförd det här underbara tygstycket. Gosh, man har aldrig tillräckligt med pengar alltså.


Please hold me now

Sitter i soffan med favoritmusiken dunkandes från tvn, det första jag köper när jag flyttar hemifrån är ett ordentligt ljudsystem, inget snack om saken. Sitter förövrigt och spanar lägenheter och inser att hur mycket jag än vill bosätta mig i stan inte har det som ett alternativ. I handen har jag ett glas te med alldeles för mycket socker och på bröstet ligger en katt som inte vill lämna mig ifred. Jag borde plugga, men jag får verkligen inte ihop det. 

Också har jag inget intresse av att klottra ner ord om vad jag gjort i helgen, men de här bilderna beskriver den ganska bra. 


You got what you want, what you never knew, perfect gift from me to you.


Saknat er :*

Har saknat er skitmycket de senaste dagarna, men jag har tyvärr varit upptagen med det här och lite annat smått och gott. 


Hej.

Sitter hemma hos Robert och myser, sjukt nöjd tjej här. Jag har övertalat mannen att tända ungefär trehundra ljus också lyssnar vi på massa härlig musik. Vi har även ätit gomiddag och druckit sjukt lyxig öl till den, känns som en bra fredag. Senare blir det eventuellt att träffa upp lite trevliga människor för en öl, annars gör vi något annat, oavsett va kommer det bli perfekt. Förlåt Töre, jag kan inte komma riktigt än, puss.

It's a world of it's own in here, we get to do what we decide to

Onsdagar, alltid lika meningslösa, underbart. Det känns som att hur mycket man än vänder och vrider på det gör vi ingenting och det lilla vi åstadkommer och oftast helt meninglöst. Men men, jag har i alla  fall lyckats slänga ihop en flummig affisch så jag känner mig lite duktig. Nu ska jag gå och trycka i mig lunch sen gå ett tag till i skolan innan jag måste trycka in ett möte i mitt kaos och sen hinna till jobbet. Kan inte förneka att det ska bli skönt att vara ledig från jobbet imorgon. 

Smiskad Johanna på valborg, bara för att


Your social guides give you swollen eyes, but what I've got can't be bought so you can just call it what you want

Har inte riktigt grepp om mig själv idag, känner mig otroligt sprudlande, som om jag dansade på rosa moln hela vägen till skolan. Samtidigt gruvar jag mig otroligt mycket för att jobba ikväll, kan inte ens tänka mig hur tungt det skulle vara om jag inte var så pass positiv idag. Well, en lektion kvar sen måste jag uträtta tråkiga ärenden och bege mig mot jobbet. Vi hörs imorgon mina änglar :*


Du får mig att se på mig väldigt mycket naknare, världen med dig i den är väldigt mycket vaknare

Hemkommen från jobbet, klev in på stället med en klump i magen, men klev in i mitt hus igen alldeles sprallig och lycklig. Kanske är det tanken på att jag känner mig lite mer maktfull över mitt liv än jag gjorde tidigare idag, kanske det är att det sista jag hörde på radion var en underbar låt, kanske är det tanken av att jag har sovmorgon imorgon, eller så kanske det bara är så. Men jag tror faktiskt det beror på skrattet för mig själv som till följd av min egna kassa humor som uppkom när jag såg ord jag inte visste om att jag skrivit på mitt klotterpapper på jobbet. Jag kan verkligen inte göra två saker samtidigt.


Träningsdagbok

Bestämde mig för att pröva på träningsdagboken på Stils hemsida, tror faktiskt det är en jättebra lösning. Bokade några pass nu, yoga på torsdag för första gången på över ett halvår, sen spincore på fredag vilket jag inte heller gjort sen det var minusgrader förra året. Sen kan man klicka in egna aktiviteter, både planerade och genomförda, så man får lite motivation att hålla sig till planen och dessutom tydligt kan se hur mycket kan verkligen tagit sig till gymmet. När jag fört träningsdagbok har jag blivit sjukt mycket mer motiverad, men blocken jag skrivit i har en tendens att försvinna spårlöst.

Måndagmorgon

Stannade hemma idag av diverese anledningar, sammanfattningsvis är anledningen att mitt liv är kaos. Hur mycket jag än försöker planera och pussla ihop saker blir det ändå inte riktigt bra. Jag måste sätta mig ner och lägga upp ett detaljerat schema för hur jag ska få ihop min vecka tror jag. Just nu trycker jag i mig frukost bestånde av ett par ägg och så fort de sjunkit in ska jag köra ett träningspass i källaren. Fram till dess försöka jag skriva en analys och det går framåt tror jag. Ah shit vad jag kommer ha en tråkig måndag.

One, two, three, close your eyes and count to four

Som den värdelösa dotter jag är befinner jag mig inte ens i närheten av min pappa idag. Men jag hoppas jag blir förlåten för det, jag älskar dig pappa ♥ Efter en supermysig dag igår hamnade jag till slut på krogen där både det ena och det andra hände. Jag känner mig nöjd, det var en intressant kväll. Dagen idag är inte så dålig heller, värre mysig och det känns som en bra söndag. Är dessutom övertygad om att kvällen kommer bli ännu mysigare, ibland är livet fint.

You better run, faster than my bullet

Mm vilken morgon jag har. Vaknade hur fint som helst och öppnar ögonen till min hund som ligger och ler åt mig, ja, hon kan le. Sen lufsade jag upp till bagarstugan där det bakades för fullt och satt där och drack kaffe och åt nybakt till frukost i värmen av ugnen. Underbart! Nu ska den här flickan hoppa in i duschen sen kommer mina kungligheter hit om ett par timmar så ska vi väl se vad jag kan dra fram ur Töre att erbjuda dem. Puss på er <3



I wish that you knew when I said two sugars actually I meant three

Sitter och dricker citronte, löjligt nog med precis tre sockerbitar i. Jag har inte druckit te med socker på sex år, men insåg i förrgår att det är gott att sliska sig lite då och då. Jag har världens skönaste kläder på mig och lyssnar på otroligt mysig musik. Jag fick för mig att flytta in ännu ett gäng med ljus i mitt rum så nu har jag 18 små brinnande eldar som stekar mig här inne, känns som jag sitter i tropikerna, men det är otroligt mysigt.

Min kväll rent överlag har varit den mysigaste på länge. Började kvällen med att växla mellan att sitta i bagarstugan med pappa och titta på elden och att ligga i soffan med chips och dubbelavsnitt av Outsourced. När Ingela sen tillslut kom hem efter vad som känts som en evighet kröp vi upp i samma hörn av soffan och gosade till Forrest Gump som måste vara världens bästa film. Och nu är jag här, i min egna lilla värld och pysslar om mitt rum och redigerar bilder lite smått. Underbara fredag.



And when we're done, I don't wanna feel my legs

Åh det är fredag! Det ska bli underbart med helg och jag har otroligt fina planer. Ikväll ska jag gosa med min familj som jag saknat sönder och jag planerar även att fortsätta med det imorgon, men då får jag dessutom finbesök från storstan, hur mysigt som helst. Jag tänkte inte festa i helgen, men imorse kände jag att det pirrade i kroppen för att få gå ut och flumma runt lite. Vi får väl se var vägen för mig. 

Tyckte han var så söt, hundvalpen jag lärde känna i Thailand :*


Min prinsessa ♥


Don't you try to tell me that you never loved me

Befinner mig i soffan i kläder som får mig att känna mig som en ängel, helt otroligt hur mycket jag förändras bara genom att byta kläder. Till sällskapet har jag ett helt zoo och en skål kokos. Johanna äter alltid godis när sötsuget blir syndigt, dock så överväger jag att fjäska för pappa så han åker och köper choklad åt mig. Eller så kanske jag bakar kladdkaka. Egentligen borde jag inte för jag åt en himmelsk pizza till middag. 

Nä, jag kan inte blogga nu, tankarna är på hundra andra platser. Jag ska koka kaffe, tända lite rökelse och lägga mig i sänge tillsammans med Haruki Murakami, det var längesen.

So close from here

Sitter och njuter av den här underbara låten och försöker skapa något vackert av en gammal bild på mig själv. Det går sådär, men jag är fast besluten av att det kommer bli riktigt fint i slutändan så jag kämpar vidare och tackar gudarna för ctrl+z. Dagen började dåligt, men det känns som att den kommer bli bättre och bättre från och med nu. Att få vara ledig ikväll känns som en underbar lyx och jag kommer njuta av varje sekund. Vi hörs mina guldhjärtan :*

Oh lover, don't you dare slow it down

Ah shit vad jag är körd i huvudet! Dagen igår var ganska intensiv, idag har jag spenderat fyra timmar i skolan, en timme med jobbiga ärenden och  fem timmar med att jobba. Till råga på allt tog det över en timme att köra hem på den glashala, mörka skogsvägen som dessutom var täckt av dimma. Plötsligt minns jag känslan jag hade över mig hela våren när jag kämpade med skolan som var totalt kaos och jag känner hur tacksam jag är att jag känner såhär några gånger i månaden istället för varje dag som förr. Just därför känner jag att jag kan bita ihop och plugga till samhällsprovet jag har imorgon och hoppas att det finns tid att sova och andas imorgon.

I will do my best just to get under her dress

Ibland är det jobbigt att vara vuxen, som idag när mina bankärenden jag tog tag i typ 30e juli fortfarande inte löst sig. Eller som när läkare strular till det och glömmer skriva ut recept. Eller när man egentligen vill hem och göra ingenting, men ändå måste jobba hela kvällen. Då kan det vara skönt att gå en riktigt soft och inspirerande linje så man kan få spendera skoltiden med att rita saker. Ballonger, till exempel. 



Cause they know, I know that they don't look like me. Oh they know, I know that they don't sound like me.

Morgonnjuter. Skolan börjar 11.50 och jag kör bil så ett tag till kan jag sitta här och våldta lillebrors högtalare. Sen ska jag kasta i mig lite rester till frukost/lunch och bege mig till skolan och vara otroligt effektiv. Ikväll blir det jobb sen ska jag och min käre hatt fira fina saker. Det här kommer bli en underbar dag, trots att jag har en sjukt dålig hårdag.

I don't know what the plan is but you can share it with me

Jag tror det är dags för mig att reclaima min vardag, på något vis. Förra veckan var kaos, jag fattade aldrig att jag hade lov utan jobbade varje dag och sen sov jag eller var ute på lustiga äventyr. Men måndag, skola, nystart, sex veckor till jullov. Dock kommer jag inte undan jobbet, tre dagar i veckan ska jag störa människor med min gnälliga stämma och det känns bra, bara rutinen faller på plats. Har haft en väldigt fin helg också, höjdpunkten under hela halloween visade sig vara timmarna vi spenderade med att göra oss vackra, eller vad vi nu var.

Idag är det lördag

Shit vad jag har dålig koll på mina grejer, har panikletat efter två superviktiga grejer inför kvällen och var minst sagt stressad! Men nu har jag allt jag behöver, nu återstår bara att frakta allt inklusive mig själv till Luleå så man kan börja smutsa ner sig med Rebecka. Självklart ska jag till Boden ikväll och jag tror det kommer bli sjukt kul. Ungefär lika roligt som när jag klappade kossor i Hålabäck förra sommaren, gosh jag vill åka till Skåne nu.


Fredagsmyyyys !

Fast det är ganska omysigt. Det var mysigt på jobbet idag, sen var det underbart att glida hem tre timmar tidigare än jag är van vid. Just nu hade jag helst velat sitta i min säng och sippa rödvin, eller baileys, fick sjukt sug efter det för någon vecka sen och jag kan inte komma över det. Men nej! Inte idag. Vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll, lite tror jag. Imorgon ska jag ju göra grymma grejer med min grymma brud, sjukt taggad är jag :) Kvällens fredagskänsla slog mig när jag satt i bilen på vägen hem och det spelades helt fantastisk musik. Åh vad jag önskar att jag hade ordentliga högtalare osv osv osv "/

You say "Now what's your style and who do you listen to?" Who cares?

Godmorgon! Jag fick sova i nio timmar och vaknade av mig själv flera timmar före klockan ville hetsa mig till jobbet. Vilket innebar att jag idag fått äta frukost för första gången den här veckan. Tänkte bege mig ut på en promenad, men jag blev lat och har istället tagit mig tid att göra ingenting, det är otroligt skönt. Idag jobbar jag sista dagen till nio, imorgon får jag komma hem i lite vettigare tid och det kommer vara skönt, riktigt skönt. Nu ska jag ta min katt och tillaga lunch, puss :)

Vinterångest

Jag har någon slags panik över den här vintern. Förrförra vintern överlevde jag på ren vilja och motivation till levet, nyfikenhet av Luleå som jag höll på att lära känna då. Förra vintern överlevde jag för att jag påbörjade hösten med en underbar resa för att sedan ha två underbara veckor utomlands sent på vintern att se fram emot. Ända sen jag steg av flyget i våras visste jag om att jag inte skulle överleva den här vintern om jag inte fick åka till varmare breddgrader igen och det börjar kännas nu. Men nu ska jag i alla fall ta tag i det, med en lite bättre inkomst kommer lite större möjligheter och om än det inte blir i vinter så ska jag så fort som det bara är möjligt bege mig ut på ett äventyr och fast jag inte vet exakt vad det är idag så känner jag att det är värt att frysa en vinter till för. I nuläget får jag nöja mig med att jag får smita till södra Sverige ett par veckor mitt i midvintern och tina upp en aning, ungefär som att lägga frysta öl i kylen en kväll, du hinner inte få dem att smälta, men du kan i alla fall få ut litegrann mer än vad du gjort om du behållt dem i frysen. Kass liknelse, I know, men jag kände mig ölig.

Det här är kaoset som uppstår i mitt huvud och mina fingrar när jag inte har nog fokus och tid i livet att blogga dagligen.

RSS 2.0