Gott nytt år :)

Snabbblogg på ingelas telefon får det bli just nu. HAr precis färgat håret och ska snart få öppna en julklapp, ingelas föräldrar är nämligen här. senare drar vi till Lule, jag och Rasmus,för att fira nyår med Sara och gustaw. Börjar med middag och lite chillkrök, sen får vi se om vi drar vidare . Gott nytt år till er allihopa :)

Man kan aldrig ha för många nagellack!

De senaste månaderna har jag blivit besatt av nagellack! Jag målar och fixar med naglarna hela tiden och jag tycker det är så sjukt roligt. Bara att ha fixade naglar får mig att känna mig mycket fräschare och finare. Det här är mina nagellack, alla utom två har tillkommit mig den senaste veckan. Kanske lite extremfart på nagellacksshoppandet. Men man kan fan inte ha för många nagellack!

Tidsinställt inlägg by the way, aldrig att jag är vaken vid den här tiden.


Shoppingrunda, vi gillar

Blev att åka till stan med Sara idag, lite impulsivt, men va fan liksom. Hon shoppade som en dåre och jag höll henne mestadels sällskap ;) Köpte litegrann såklart, men just nu ska jag försöka spara så mycket som möjligt till Thailand och sen Skåneresan med tjejerna, kommer kräva sina tusenlappar. Var hur som helst trevligt att hitta på något med bruden igen, tycker vi ses alldeles för sällan nu för tiden.

Ring, 80 kronor på Glitter, alltså den högra, den andra är min förlovningsring för er som är lite sega ;) Förresten så är det här mitt favoritnagellack för tillfället, sött va? :)

2 nagellack för 39 kronor, Cubus


Linne 19 kronor, Cubus

Hårfärg 50 kr x 2, H&M


♥ Dag 26 - Mina rädslor

Min absolut största rädsla är att vakna en dag när jag är lite äldre och inse att jag är ensam. Jag är otroligt rädd för att förlora vänner, kärlek, familj osv. Mer vardagliga saker jag är rädd för är alla klassiker, får panik av trånga utrymmen, höjder är ingen hit, spindlar är döläskiga och efter mina veckor i hemtjänsten har det vuxit fram en viss bacillskräck jag aldrig trodde jag skulle få uppleva inom mig.

Kunde inte låta bli..

Jag var inne och kikade på Nellys mellandagsrea igår, men hittade ingenting som kändes lockande. Just nu är jag bara sugen på sköna strandplagg att ha i Thailand, men de lär ju vara betydligt billigare där så känns ganska meningslöst att köpa sånt nu. Hur som helst, jag gav den en till chans i ren uttråkning och kom på att jag har velat ha en skjorta hur länge som helst. Hittade en söt en, så jag klickade hem den.

Det blev dock inte dyrt idag. 18 kronor betalade jag. Skjortan gick på 129 kronor plus frakt på 39 kronor. Min moster gav mig ett presentkort på 150 kronor i julklapp, så det betalade i princip hela summan. Tack så jättemycket Ylva <3


Så var det färdigt!

Nu har jag presenterat alla grejer jag gjort till företaget jag jobbar för och de verkade nöjda, så nu är jag klar med det! Känns grymt skönt på något vis, jag har faktiskt alldeles själv gjort hela marknadsföringen till ett riktigt företag. Nu känner jag ännu mer att det verkligen är det här jag vill jobba med, kan inte tänka mig att satsa på en karriär inom något annat. Det enda som är kvar nu är att skicka över grejerna i rätt format till alla som behöver dem, tryckeri och sånt.

Det jag har gjort är en logga, grafisk profil, två olika affischer, en flyer och visitkort, alltså i princip allt de kan tänkas behöva såhär i början. Till våren ska jag mest troligt jobba lite på en layout till en hemsida också, spännande värre! Känner inte för att lägga upp allt material, i alla fall inte än, men loggan kan ni väl få kika på.


do whatever you have to do

Idag kommer bli en slö dag, är helt hundra på det. Tvivlar starkt på att jag kommer ta mig ur morgonrocken, mysigt. Dock börjar jag bli lite trött på att vara såhär slö, så kanske tränar idag, men jag tvivlar på att jag kommer orka. Idag måste jag försöka hitta någonstans att vara på nyår också, börjar få en mindre panikattack över tanken att inte ha någonstans att ta vägen. Jag är ju så grymt taggad på att festa.

Nu ska jag börja välja ut bilder till fotoalbumet jag ska göra med bilderna från Romresan. Sen ska jag nog lägga mig i sängen och gosa ett tag till med den här sötnosen <3


♥ Dag 25 - En bild från mitt rum

Tänkte köra på hårt och visa er hela mitt rum, coolt va? :D Dock är mitt skrivbord förbannat stökigt, så ska försöka undvika att visa allting. Mina föräldrar har nämligen stulit mitt avlastningsbord, så nu ser allt allmänt rörigt ut. Jag är inte så brydd om mitt rum, jag längtar bara till lägenheten, därför är intresset för inredning och sånt inte särskilt högt.

Här i hörnet ska egentligen mitt lilla bord stå som mina föräldrar snott, också smyckesträdet och mina fototidningar på det. Är lite ond  på dom ;)

Precis ovanför mitt skrivbord, mina böcker längst ner och det är något jag tycker alla mysiga rum måste ha. Också mina Aidengrejer, autografer och så. Den stora ska jag rama in sen tänkte jag :)


thought we were so grown up

Sitter hemma hos mitt hjärta och gör absolut ingenting. Han lagar middag och jag vilar hjärnan, har sorterat filmer i bokstavsordning i flera timmar och det tär på krafterna. Dock var det självvalt, jag älskar att pilla med småsaker, typ som att sortera grejer sådär. Sätter ofta käppar i hjulen för mig när jag ska städa, fastnar alltid för det lilla så blir helheten aldrig färdig.

Vet inte riktigt vad jag ska göra resten av dagen, men det är väl inte jättenoga, jag har ju trots allt lov.

Årets grymmaste julklapp

Ska inte visa upp varenda julklapp jag fått i år, det känns bara skrytigt, inte för att jag fick så mycket, men ändå. Jag måste bara visa tröjan jag fick av Rasmus, ni fattar inte hur glad jag blev :D Jag är egentligen en riktigt t-shirt tjej, helst bandtröjor, men har inte haft en artist jag avgudat nog mycket för att bära dens namn på mig, men nu har jag det. Jag älskar allting Zacke gör och tycker han är helt genialisk, efter över ett halvårs snurrande i min mp3 är han fortfarande lika bra.

Också får jag en grymt häftig LÅ-tröja! Tänker bära den med stolthet när jag åker ner till södra Sverige i framtiden, så nu kommer en del av mitt norrländska blod alltid finnas i min garderob i alla fall ;) Tack älskling <3


måste göra det som alla andra gör

Nu har jag äntligen fått ladda min kamera igen! Har alldeles nyss gjort klart allt jag skulle göra innan nyår åt företaget jag marknadsför, känns skönt att inte ha fler måsten på ett tag. Resten av dagen ska jag göra absolut ingenting, härlig va? :D

Tidigare idag var jag och älskling i stan och handlade lite, rättare sagt, jag handlade. Jag hade målet inställt på en nyårsklänning och att shoppa upp mitt presentkort på H&M som jag fick i julklapp. Som tur var hittade jag en klänning på H&M så spenderade upp resten av pengarna på småsaker. Alltså behövde jag inte göra av med några "riktiga" pengar, grymt bra, jag planerar att ha de pengarna till en Siestabiljett.

Nyårsklänning, 150 kronor :)

Två par tights, 49.40. Puder, 49.50. Sminksvamp, 19.50.

Tre pack örhängen, ett i guld, ett i svart och ett i silver som jag gav till Ingela, silver är inte min grej. 39.50 :-


♥ Dag 24 - Det här får mig att gråta

Jätteefter i den här bloggkalendern nu, men vem fan bryr sig. Nu kör vi i alla fall! Jag har hittat min kameraladdare också, så kommer lite bilder senare idag.

Jag har ganska lätt för att gråta, men med tiden har jag mer och mer försökt undvika att gråta inför folk, tycker det är jättepinsamt. Saker som får mig gråta kan variera, jag gråter faktiskt ganska lätt om jag gör illa mig annars brukar huvudanledningarna vara att jag inte känner mig behövd, som att jag inte duger till. Jag får ofta för mig att alla mina vänner har mig som reserv, för alla mina närmaste som jag älskar så otroligt mycket, har en andra bättre vänner än mig. Så känner jag ett par gånger i månaden och då blir jag döledsen.

Saker jag inte kan påverka gör mig ledsen. Jag är van att ha kontroll och när jag inte kan kontrollera något tycker jag det är jättejobbigt.

Kameralös..

Jag har tappat bort min kameraladdare och känner mig helt handikappad nu. Hade velat fota mina julklappar och lägga upp här på bloggen. Julafton var i alla fall supermysig och jag är helt klart nöjd! Ångrar inte en sekund att jag valde att fira med Rasmus släkt.Han och jag fick ett gäng gemensamma julklappar så nu börjar det fyllas upp i vårt skåp med grejer vi sparar tills vi ska flytta härifrån, jag längtar.

Jag och Rasmus fick vinglas, handdukar, muggar, kokböckerlite köksgrejer och sånt smidigt. Själv fick jag två presenkort, ett på H&M och ett på Nelly, pengar, underkläder, massa nagellack också fick jag en LÅ-tröja av min älskade pojkvän, så jävla glad för det! Tack så jättemycket <3


God jul =D

Shit, då var det julafton igen! Skrämmande hur fort tiden går alltså, börjar känna mig lite gammal. Något som däremot tyder på att jag inte är gammal utan fortfaranade om ett litet barn, är att jag har längtat grymt mycket till idag. Inatt när vi kom hem från Arvidsjaur kunde jag inte låta bli att kika lite på julklapparna.

I år tror jag att jag kommer få en helt underbar julafton. Så fort min familj vaknar (ja, jag är först uppe fast jag somnade två inatt, som ett barn) ska vi äta vår traditionella julfrukost, någonting vi har gjort så länge jag kan minnas. Riktigt mysigt tycker jag och jag föredrar det faktiskt före det hetsiga julbordet. Bara jag, pappa, brorsan, Ingela och Rasmus och massa god mat, min mage skriker redan efter gröten.

I eftermiddag åker vi till Rasmus farmor och farfar där hans faster med familj, hans farbror och hans pappa kommer vara. Kalle Anka, middag, julklappar, ni vet, allt det där. Ikväll åker vi antingen till min faster där min familj är eller hem till mig igen för att avsluta med familjen.

God jul på er allihopa! :)



God jul =D

Shit, då var det julafton igen! Skrämmande hur fort tiden går alltså, börjar känna mig lite gammal. Något som däremot tyder på att jag inte är gammal utan fortfaranade om ett litet barn, är att jag har längtat grymt mycket till idag. Inatt när vi kom hem från Arvidsjaur kunde jag inte låta bli att kika lite på julklapparna.

I år tror jag att jag kommer få en helt underbar julafton. Så fort min familj vaknar (ja, jag är först uppe fast jag somnade två inatt, som ett barn) ska vi äta vår traditionella julfrukost, någonting vi har gjort så länge jag kan minnas. Riktigt mysigt tycker jag och jag föredrar det faktiskt före det hetsiga julbordet. Bara jag, pappa, brorsan, Ingela och Rasmus och massa god mat, min mage skriker redan efter gröten.

I eftermiddag åker vi till Rasmus farmor och farfar där hans faster med familj, hans farbror och hans pappa kommer vara. Kalle Anka, middag, julklappar, ni vet, allt det där. Ikväll åker vi antingen till min faster där min familj är eller hem till mig igen för att avsluta med familjen.

God jul på er allihopa! :)



♥ Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Uppmärksamhet. Jag är en jävla attentionwhore, så är det. Jag klarar inte mig länge utan uppskattning och beröm, speciellt om det gäller saker jag gjort som jag är stolt över. Någonting som alltid brukar få mig på bättre humör är att träna, speciellt den där meditativa dansen, den gjorde mig otroligt stark, yoga är också bra. Jag tycker om att vara kreativ när jag är nere också, går jag ut och fotar försvinner alla jobbiga känslor och det är underbart.

Självklart blir jag extremt glad av alla de naturliga sakerna, när det är trevlig stämning i familjen, när jag och Rasmus ligger och jävlas i sängen i flera timmar och när jag och är med mina vänner mår jag bra. Återigen är det ännu bättre om de uppskattar mig.



Flying through the sky

Det är kallt i Töre, termometern har gått under 30 minusgrader och jag är inte nöjd. Så jag sitter inne i pappas supermysiga tröja och ett par dösköna leggings och undviker kylan. Jag har precis gjort klart en affisch till företaget jag håller på att göra en marknadsföring i alla dess former för, känner mig nöjd.

Nu ska jag gå upp och städa mitt rum, för det måste vara fint när jag vaknar på julaftonsmorgon annars blir jag missnöjd, något jag fått för mig. Det skadar dock inte att städa, så det är väl bara bra. Idag har jag varit hos Rasmus mormor och fikat lite, trevligt värre. Sen följde jag med och hämtade vår nya soffa i Kalix som resten av familjen roar sig med att sätta ihop just nu, det tar sjukt långt tid så det skulle inte förvåna mig om pappa slet av sig det lilla hår han har alldeles snart.

Imorgon blir det tomt på bloggfronten, jag ska till Rasmus morfar som bor långbortiskogennågonstansdärjagaldrigharvarit, typ Arvidsjaur. Kommer hem på natten igen, för att fira julafton hemma. Blir nog julaftonsmorgonsblogg tidigast.

Så god jul på er alla!



Planer för idag


♥ Dag 22 - Det här gör mig upprörd

Jag är ingen person som går runt och är arg för helt onödiga saker, för många år sen insåg jag hur sjukt onödigt det är att lägga energi på att hata saker och att vara arg. Självklart blir jag upprörd, men då är det för saker som händer i min närhet, med vänner och bekanta. Jag orkar helt enkelt inte beklaga mig över alla krig i världen, hur hemskt det än låter, så måste jag stänga av det för att klara av mitt eget liv.

Det som gör mig mest upprörd är när personer inte gör det som de ska, åtar man sig en uppgift tycker jag man har ett ansvar att göra allt man kan för att slutföra den. Det mesta jag blir upprörd för ligger på samma spår, folk som bryter löften och inte håller tider gör mig riktigt upprörd och besviken.

Jag fixade en julgran

Idag har jag varit riktigt duktigt och fixat en julgran nästintill ensam! Jag högg ner en gran som var typ tre meter hög alldeles själv och sedan drog jag in den i garaget, själv. Sen hjälpte Rasmus mig att få den till en lagom höjd och tälja ner den så man fick plats med spiran. Sen började jakten på julbelysningen som jag lyckades trassla ihop, så jävla tragiskt.

Granen pyntade jag alldeles själv och till slut fick vi ihop det, nu ska bara klapparna in under den också :) Imorgon ska jag fixa lite här i huset, städa lite, kanske baka lite sen på torsdag åker jag och Rasmus till typ Arvidsjaur för att träffa hans morfar. Sen är det julafton :D

Btw, Ingela har köpt pepparkaksformar som ser ut som kameler, totally made my day <3




♥ Dag 21 - Ett annat ögonblick

Tycker det här är jättesvårt, hade det varit ett helt minne hade det varit enklare, men som jag sa förra gången är ögonblick för mig korta. Jag har massa ögonblick från Rom, men vill inte ta ett till. Istället väljer jag ett ögonblick från i somras.

Jag och Rasmus åkte ner till Skåne och njöt av livet en dryg vecka. En dag åkte vi över till Danmark, Öresund runt. Det har superfint väder och när vi kom till Köpenhamn hamnade vi på en uteservering där vi satt i flera timmar. Alkohollagarna i Danmark är inte alls lika hårda som i Sverige, man får dricka när man är 16 och området behöver inte vara inhängat.

Så vi satt egentligen på ett torg med en liten hydda som sålde öl. Så i skolskenet satt vi där helt avslappnat i några timmar, pratade skit och drog i oss Carlsberg. Helt underbart var det!



♥ Dag 20 - Någon jag skulle vilja byta liv med en dag och varför

Jag brukar inte tänka i de banonrna faktiskt, jag är den jag är och istället för att tråna efter andras liv försöker jag bli något själv. Som ni säkert alla vet vill jag arbeta som grafiker så jag måste säga att jag hade velat prova hur det är att vara en av höjdarna där en dag, få se hur de arbetar, vad de arbetar med och om man kanske blir lite av en kändis inom branschen. Vet inte om det är min stora dröm att bli allra störst, men för en dag hade det varit ganska fint :)

And these walls are painted red, she put a bullet in her head

Godmorgon! Jag har gett mig själv jullov nu och det känns underbart. Hade en lektion idag så valde att göra uppgiften hemifrån och ser ingen anledning att gå på avslutningen imorgon. Istället sitter jag hos Rasmus och dricker te nu, han rusade iväg på larm. Jag har ingen aning om vad det är för larm och han har lämnat mobilen hemma, men nu har han varit borta en halvtimme så det verkar som att de för en gångs skull inte behövt vända hem halvvägs.

Nu ska jag göra min lilla svenskauppgift sen ska jag börja göra visitkort till företaget jag jobbar med marknadsföringen åt. Vill helst få vara ledig lite under lovet.

♥ Dag 19 - Min absoluta favoritlåt

Jag har inte riktigt en favoritlåt på det viset, men jag känner att jag måste välja något med Aiden eftersom att de är och kommer alltid vara det band som betytt mest för mig. Låten är extremt vacker i mina ögon och texten är djup och väldigt sorglig.

Vacker låt i alla fall, lyssna :)


duturu

Känner verklgen att jag inte har lust att blogga nu. Har försökt hela helgen att sätta mig ner och skriva om vad som händer, men det känns bara så meningslöst. Kanske jag hittar motivationen när jag blir ledig, vi får väl hoppas det. Nu ska jag baka lite julgodis tror jag, sen hoppa i duschen, fixa naglarna och sen köra till Luleå för att hälsa på min kusin.

♥ Dag 18 - Mina favoritfödelsedag

Jag vet inte riktigt om jag haft en såndär riktigt grym födelsedag, brukar bli ganska lugnt och så. Jag fyller ju år på sommaren och mest troligt mitt i veckan, så har som aldrig blivit något större. Nu nästa gång fyller jag däremot år på en fredag! Kan ni fatta att jag fyller 18 på en fredag, som mest troligt infaller under Pdol eller Lk? Kommer bli grymt :DD

För att berätta
om en födelsedag kan jag berätta om när jag fyllde 15. Morgonen med att jag bråkade med familjen av någon anledning och började promenera mot Vinslöv för att ta tåget in till stan (vad jag nu skulle göra där). Sen kom mamma, Pålle och min bror och plockade upp mig så drog vi till en strand där vi schtekte ett tag. Helt random kom två snubbar i en båt, som grattade mig litegrann, ganska coolt.

På kvällen
åkte vi till en av de vackraste platser jag sett, stenbrottet där ute någonstans där mamma bor. Där fiskade brorsan under tiden som jag fotade och resten försökte få ihop några grillade korvar. Det blev inge bra, så vi gav oss in på Daimtårtan vi köpt. Men vi hade glömt att ta med tallrikar, bestick och kniv.

Mysigt var det i alla fall :)







♥ Dag 17 - Mitt absoluta favoritminne

Mitt absoluta favoritminne är utan tvekan när jag och Ida var på Aidenkonserten. Aiden har legat mig nära om hjärtat i många år och jag avgudade varenda medlem i banden i några år. Nick Wiggins var mannen som fick mig att vilja spela bas, som jag fortfarande drömmer om. Jag älskade helt enkelt Aiden och det gör jag fortfarande, ska rama in affischen jag slet ner från stan för konserten och rama in den sen.

Åter till minnet. Året var 2008, så det börjar vara ett tag sen. Jag tog ledigt från skolan för att åka på konserten och det fattade min mamma senare, hon var fly förbannad. Det var en onsdag och på tisdagen åkte jag och Ida till hennes pappa. Han hade lämpligt nog en lägenhet ett par hundra meter från spellokalen. När vi kom dit såg vi två av bandmedlemmarna! Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra så vi stod ett tag och såg ut som idioter. Till slut vågade vi oss fram och prata med dom. Minns inte ett skit av konversationen men Angel Ibarra tackade oss för att vi kommit för att se dom också fick vi autografer, kramar också tog jag en bild på dom. Underbar känsla!


Själva konsertdagen drog vi ut för att köa åtta på morgonen jag och Ida och det var riktigt trevligt när vi satt där. Till slut fick vi gå in, sju på kvällen om jag inte minns fel och konserten var underbar! Vi stod längst fram och hoppade, skrek och lyssnade på musiken. Förbanden var Early to bed och Kill Hannah och de var båda otroliga!! När Aiden kom in, då var det magiskt. wiL kom fram till mig och såg mig rakt i ögonen, medan jag fick sjunga i hans mic. Jag tog i Nicks bas och tillslut fick jag tag i wiL francis fimp, snuskigt, men ändå.






Jag och gitarristen i Kill Hannah :)

♥ Dag 16 - Det här är jag beroende av

Jag har inga direkta fysiska beroenden och det är jag extremt nöjd över. Jag är inte beroende av cigaretter, kaffe eller sånt som anses som klassiska saker man blir beroende av. Kaffe dricker jag nästan varje dag, men gör jag inte det spelar det ingen större roll.

Träningen är någonting jag behöver för mig bra, men det är inte heller ett direkt beroende. Det enda jag kan säga att jag verkligen är beroende av är att åstadkomma saker. Antingen att göra saker i skolan eller ha andra projekt på gång, träningen kan vara en sådan sak. Det är anledningen till varför jag alltid engagerar mig i saker, som typ elevrådet och allt annat man kan tänka sig.

Gör jag absolut ingenting på en vecka mår jag riktigt dåligt och jag kan inte låta bli att ta tag i någonting.


Affärsmöte ;)

Har precis avslutat ett möte med företaget jag jobbar med marknadsföra. Hittills verkar de väldigt nöjda med vad jag gjort och det är jag också. Jag tänker inte publicera något här förän allting är klart, marknadsföringen ska ut den 1a januari så då kanske ni får se vad jag åstadkommit :)Min nästa uppgift är att göra visitkort, en affisch, flyers och ett litet affisch/brev ut till några företag. Mycket att göra alltså!

Nu ska jag ta ett långt skönt bad som jag längtat efter hela dagen, sen blir det nog att spendera kvällen framför tvn eller i sängen. Puss på er

I just can't take a liar

Har blivit helvetes massa bilkörande idag. Först premiärturen i central Luleå, där jag övervann min enorma rädsla för dubbelfiliga rondeller. Sen hämtade jag lillebror mitt ute i skogen nu. Det är utröttande när man inte är van, jag lovar. Blev inte mycket till skola idag, för jag var så jävla sliten och fick gjort det jag skulle så åkte hem. Imorgon har jag två lektioner, det är fint, väldigt fint.

Nu ska jag ta och skriva ut den grafiska profilen jag gjort, sen lägga mig i sängen till sömnen kommer krypandes.

♥ Dag 15 - Mina drömmar

Eftersom jag missade gårdagen väljer jag att strunta i den, kategorin var "Vad jag hade på mig idag" och jag är faktiskt inte särskilt modeintresserad så tycker inte det är intressant att lägga upp bilder på mig och kläderna jag har haft. Vem bryr sig egentligen?

Men nu fokuserar vi, mina drömmar.


Min största dröm är att få ett vanlig jävla Svenssonliv,
faktiskt. Jag drömmer om att gifta mig, få 2-3 söta små barn, köpa en villa lite halvt på landet och bo där. Barn är min absolut största dröm måste jag säga, tänker ofta på hur härligt det hade varit att ha en liten och jag tror verkligen att jag hade kunnat bli en riktigt bra mamma.

Har jag inte den här delen kommer mitt liv aldrig bli komplett oavsett om jag har värsta drömyrket. När vi är inne på det så hamnar vi automatiskt på min andra dröm i livet. Jag kommer aldrig kunna vara lycklig med ett alldagligt yrke, samma sak dag ut och dag in. För att vara tillfreds med livet måste jag åstadkomma saker, så är jag redan idag, är jag ledig förlänge och gör absolut ingenting mår jag skit.

Jag vill arbeta som grafisk formgivare,
det har varit min stora dröm sen jag var typ 12. Först ville jag bara jobba som informatör, vanligt jobb, enkla tider, men ändå göra saker. Nu på sistone har jag dock börjat ändra mig. Jag vill nog göra loggor, grafisk profiler, affischer. Jag vill att folk inom branschen ska veta vem jag är och uppskatta det jag gör. När jag går ut på stan vill jag mötas av designer jag gjort.

Hur jag ska lyckas med detta, det får vi väl se hur det går, men drömma kan man ju alltid.

Blir inge

Det här med bloggkalendern får vara för idag, jag drog hem halvt klädd i träningskläder och kan därför inte visa en bild på vad jag hade på mig idag, orka byta om igen. Ni får imorgon istället, då lär jag dock ha på mig mjukisbyxor för jag ska nämligen köra till skolan på morgonen och det går fan inte i klackar än. Jeans och skabbiga lågskor ser förjävligt ut, om man inte har typ converse.

Jag ska snart sova, men först en kopp vaniljte och antagligen några sidor i min bok. Jag älskar att läsa, det hjälper att hålla livet i schack på något vis. Istället för att tänka på skolarbeten tänker jag då och då istället på vem som mördade den där stackars flickan i Fjällbäcka (Läckberg, jag avgudar henne).

Så då vet ni det! Imorgon är det dessutom bandsläpp till Siesta och ni ska veta som jag längtat, kommer sitta som på nålar hela dagen :D

Blir inge

Det här med bloggkalendern får vara för idag, jag drog hem halvt klädd i träningskläder och kan därför inte visa en bild på vad jag hade på mig idag, orka byta om igen. Ni får imorgon istället, då lär jag dock ha på mig mjukisbyxor för jag ska nämligen köra till skolan på morgonen och det går fan inte i klackar än. Jeans och skabbiga lågskor ser förjävligt ut, om man inte har typ converse.

Jag ska snart sova, men först en kopp vaniljte och antagligen några sidor i min bok. Jag älskar att läsa, det hjälper att hålla livet i schack på något vis. Istället för att tänka på skolarbeten tänker jag då och då istället på vem som mördade den där stackars flickan i Fjällbäcka (Läckberg, jag avgudar henne).

Så då vet ni det! Imorgon är det dessutom bandsläpp till Siesta och ni ska veta som jag längtat, kommer sitta som på nålar hela dagen :D

♥ Dag 13 - Låtar jag kan lyssna på och och om igen

Tycker den här är skitsvår, har inte riktigt favoritlåtar på det viset, men gillar en viss sorts musik mer än annan. Jag känner att jag måste välja låtar jag lyssnat på mer än ett år, så vi kör på några stycken som alltid är
välkomna att dyka upp i mina hörlurar.

Fall out boy - Dance Dance

Bloc party - Song for clay
Hard Fi - Watch me fall apart

Stressigt värre

Är så förbannat stressad i huvudet så jag har inte ens samvete att sova. Så jag kämpar vidare med att försöka överleva samtidigt som jag ska åstadkomma saker. Bloggen får komma i andra hand och gårdagens inlägg kommer någon gång idag istället.

Nedräkning

Tänkte tipsa er om en sida som jag använder nästan alltid. Det finns alltid någonting att längta till och se framemot och det är alltid kul att räkna dagar, eller hur? Sidan jag använder heter timeanddate.com och HÄR kan ni göra er egen nedräkning till det ni längtar efter. Sidan har annars färdiga nedräkningar till nyår och sånt.

Man kan även använda den tvärtom, alltså till exempel genom att visa hur längesen det är sedan min födelsedag så får man upp exakt tid, med minuter och hela köret.

Just nu räknar jag ner till Thailand, ett tag kvar..

Är så jävla arg!

Just nu är jag sjukt jävla arg på länstrafiken. Imorse märkte jag att den vanliga pendlarbussen, linje 12, inte gick, hade fått höra det någon gång förra veckan typ. Istället går det en linje hundra en kvart tidigare på morgonen, vilket betyder 10-15 minuters promenad till skolan, låt mig påpeka att när jag fick göra det imorse var det 26 minusgrader.

För de som pendlar mellan Råneå och Luleå sätter de in bussar som går förbi gymnasiebyn, men ingen hade väl tänkt en tanke att det finns folk som pendlar längre än så? Så alla vi som bor norr om Råneå får gilla läget, frysa arlset av oss och se söta ut.

För att toppa
det hela fick jag en utskällning också. Bussen var ganska full så jag satte mig i affärsklass, jag menar, det var ju bara en pendlarbuss i mina ögon. Då kommer busstanten och säger att "Vet ni vad, att här får ni inte sitta, men ska du bara till Luleå får det väl gå an för den här gången". Så jävla arg! Vill de fucka upp hela min värld eller?

Det lustiga är, att för tillfället driver Länstrafiken en stor kampanj för att flera ska åka buss. Budskapet för mig blir typ "Ska ni åka till Umeå eller längre så ta bussen för det är bra för miljön, men pendlar du 10 mil om dagen är det bättre att ta bilen, för sådana sträckor skadar inte miljön"

Idioter!


I can't close my eyes and make it go away

Söndagkväll, känns som jag varit lagom produktiv idag. Har nött in lite mer av låttexterna, men finns fortfarande bitar som måste in, men det får vi ta en annan dag. Just nu håller jag på att tömma min mp3 och stoppa in lite nya trevliga grejer, blir bland annat två album med The kooks, inte så pjåkigt.

Imorgon måste jag in till skolan med sjubussen för att repa inför lucian och det och fixa min utklädnad. Måste förresten fixa en grej till det nu kom jag på, fan. Hatar när man kommer på saker i sista sekund!

♥ Dag 12 - I min handväska

Jag har inte sådär extremt mycket grejer i min handväska. Brukar trycka ner träningskläder i den ibland, så måste finnas lite extra utrymme för såna tillfällen ni vet.

Det jag tycker kännetecknar mig handväska mest är att jag alltid har en bok i den, jag älskar att läsa, men hinner tyvärr inte riktigt göra det så ofta som jag vill för jag är ganska upptagen av mig. Men får jag en ledig stund kanske när jag sitter på skolan och väntar på bussen försvinner jag snabbt ner i boken.

Det jag har i min handväska i princip alltid är:

  • En bok
  • P-piller
  • Huvudvärkstabletter
  • Bindor
  • Penna
  • Plånboken
  • Mp3
  • Deo
  • Lypsyl
  • Vantar
  • Nycklar
  • Hänglås till gymmet
  • Busskort och gymkort
  • Glasögonfodral

    Tydligen har jag en vin/kapsylöppnare där i också, kvar sen jag skulle öppna en cider ute för ett tag sen. Kanske inte jättebra att bära kniv i handväskan x)

Fy vad jävla töntigt!

Alltså att åka till Afrika måste var det lamaste man kan göra, inge snack om saken. Jag menar, vad fan tänkte Rebecka Österberg när hon lämnade mig för elefanter och lejon? Inte helt okej!

Jag är skitdålig på att prata känslor när jag är nykter. Det jag försöker säga är att jag saknar och älskar dig och vill dessutom säga att gymmet är dötråkigt utan att snacka skit med mig, Rebecka ♥


En kväll i Töre

Julbord idag i Haparanda, inte mycket att säga om det direkt. Ikväll var jag och Rasmus lite sugna på att dricka så vi hamnade hos Robert där vi drack lite med honom, Lundbäck och Bonden. Efter det drog vi till Kine och var med henne och Jessica, nu har jag åkt hem, men älsklingen blev kvar ett tag.

Jag fick för mig att videoblogga lite ikväll, vet inte vad som hände, men vinet small till som fan ett tag där. Här kommer skiten i alla fall.

Sen vile Bonden få sig en video också, men jag kunde inte hålla käften om att Rasmus skulle filma vad som hände där i Roberts kök ? x)


Jag är så sjukt less

Jag är riktigt trött på att bli utnyttjad, jag måste bara få säga det. Gränsen mellan att vara snäll och ställa upp och att bli utnyttjad är hårfin och det känns ibland som jag fallit över den. Jag är förbannat snäll, men det känns som att ingen märker det. Jag bjuder alltid om jag kan, till exempel på alkohol, men får aldrig något tillbaka. Kan inte komma på en gång de senaste året någon vän bjudit mig på en fylla liksom.

Folk ser mig tydligen som en smart och duktig tjej och det är riktigt roligt tycker jag. Jag är en väldigt ansvarstagande person som alltid gör det jag ska och har koll på allting, nästan. Det är den jag är och jag älskar det. Att det är min starkaste sida är det nog ingen tvekan om och jag delar gärna med mig av den, för jag behöver andras starka sidor också. Men ibland blir jag bara trött, när det känns som att folk antar att jag ska ordna allting.

Något som stör mig ännu mer är när folk "gnäller" för att jag inte är mer avslappnad och kan låta saker va ett tag, när jag inte är personen som festar till åtta på morgonen. Jag kan inte vara både och. Ska jag kunna hålla koll på allt och fixa allt måste jag ha en dygnsrytm som en 40-åring, tyvärr. Jag är den jag är, kanske aningen torr, kanske lite för ambitiös, men älska mig för den jag är. Vänner och bekanta finns för att hjälpa och komplettera varandra, jag skulle aldrig klara mig ensam. Men vad får jag tillbaka?

Jag vill så jävla gärna hjälpa alla andra, men jag får fan bara skit tillbaka. Bara en gnutta uppskattning hade varit guld värt, för ni anar inte hur mycket jag kämpar, både för min egen skull och för andras.

Känner mig förbannat missanpassad. Som att ingen egentligen älskar Johanna, utan att hon är trevlig att ha omkring och alltid ordnar saker om det behövs. Jag behöver en riktig jävla vän som ger och tar, tycker om mig som jag är och som uppskattar mig lite då och då.

Nu trycker jag på publicera och vet om att jag kommer ångra det, men nu får det bli så.

Drömmer...

Jag har en resedröm som jag verkligen, verkligen vill uppfylla. Jag har bestämt att om jag får ett ordentligt jobb i sommar ska jag spara alla pengar jag får till den här resan, för det är absolut min största dröm när det handlar om resor.



Nästa höst vill jag åka runt hela Italien med Rasmus.
Börja i september på Italienska kusten, äta god mat, bada, strosa runt i de små byarna på bergssluttningen. Vara där kanske en vecka, ingen stress, som sist vi var i Italien. Kanske åka ut på landsbygden och se hur äkta italienare lever, uppleva naturen, vinfälten och allt det där man ser på Tv. Sen åka upp mot Venedig, vara där några dagar och bara mysa på. Åka ner till Pompeji och se det, för det kan man omöjligen missa om man åker runt i Italien.




Slutligen vill jag återvända till Rom
på min och Rasmus ettårsdag som förlovade, 2 oktober, för att fira vid samma plats som vi förlovade oss och se lite av det vi missat. Gå tillbaks till den där supermysiga restaurangen vi spenderade varenda kväll på med italiensk glass och en flaska rosé, för de hade det godaste rosévin jag någonsin druckit.



Det här är bara ungefärliga planer, men ni förstår vad jag tänkt mig ungefär. Se allting som finns att se i Italien, äta massa god mat och inte stressa överhuvudtaget. När vi var i Rom blev det lite stressigt för att vi ville se så mycket sen är det dessutom den stressigaste stad jag någonsin varit i.

♥ Dag 11 - Mina syskon

Jag har två yngre bröder som jag älskar oerhört mycket båda två även om jag inte visar det. De har båda två format mig som person väldigt mycket och så fort något dåligt händer dem skär det i hjärtat på mig. Jag har tagit på mig storasysterrollen jättehårt i mitt eget huvud, även om jag inte behandlar de överbeskyddande, vi umgås faktiskt knappt alls. Ibland vill jag bara sätta mig ner med mina bröder och inte säga ett ord, men önska att de visste precis vad jag tänkte, att de ska ta hand om sig själva och att allting ordnar sig.

Min äldsta bror heter Victor och han är 15 år gammal. Vi är helsyskon jag och Victor och våra föräldrar skilde sig när jag var fyra, han var alltså bara två. När vi var små var det väldigt turbulent på många sätt som jag inte tänker gå in på, men det tvingade mig att ta mycket ansvar och därför är jag väldigt ansvarstagande och överambitiös i livet nu. Många gånger ville jag bara ta min bror, åka iväg och se till att allting ordnade sig. Vi hade förövrigt väldigt roligt ihop några år där, vi byggde kojor och lekte i skogen och det var helt underbart.

Idag bor vi tillsammans jag och Victor, men mycket till kommunikation har vi inte, men jag är övertygad om att innerst inne vet vi att vi älskar varandra. Jag tror att när vi båda är vuxna kommer vi ha en riktigt härlig storasyster-lillebrorrelation



Min minsta bror heter Oscar och han är 9 år, vi har inte samma pappa. Riktigt söt liten kille som fick min pojkvän att bli barn igen när de träffades i somras, de båda är riktiga fotbollsnördar och förbannat söta när de springer runt och sparkar boll. Eftersom att jag inte har bott med Oscar på snart två år har vi haft svårt att bygga upp en relation, det är dessutom stor åldersskillnad som gör det svårare. Om det är någon människa jag känner sådan djup kärlek så det brinner i hela hjärtat av att höra dennes röst, så är det Oscar. Varje gång han byter några ord med mig på telefon vill jag bara rusa ner till Skåne och krama pojken.

Det kommer nog dröja länge innan jag och Oscar får en ordentlig relation, mest för åldersskillnad och för att jag inte bott/bor där när han börjar förstå hela den sociala grejen. Tycker det är jättetråkigt, men när jag flyttar hem igen ska jag träffa honom så ofta jag kan, för han är världen underbarasta pojke.






♥ Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Ganska basic kläder idag, men det gillar jag. Tycker om att vara klädd enkelt men ändå stilrent och inte jättetråkigt kanske. Bilden är lite skabbig för jag tog den efter jag kommit hem istället för på morgonen och under tiden hann jag slänga upp håret i nån halvdan tofs också.

Jeans: Gina tricot
Tröja: Vero Moda
Halsduk/sjal: Fått av Ingela
Strumpor: Udda!!
Det är en bondgård på den ena. Ganska coolt.


Jag är sjuk!

Nej, nej, nej! Jag har blivit sjuk igen, har varit lite ofräsch i halsen ett tag, men ingen stor grej. Mådde bra imorse, hela mediekommen, men nu bara poff. Känner mig riktigt hängig och febrig. Så nu skiter vi i dansen och åker hem, soffan vill nog ha sällskap.

Fan ! Jag har inte tid och lust med det här.

'Cause we sing for the deaf and we dress for the blind

Just nu har jag mediekommunikation och jag har precis gjort en flyer till vår julmarknad som är nästa helg. Tror det kommer bli prima det här! Om en halvtimme står Multimedia på schemat och jag är verkligen inte sugen överhuvudtaget, men det är bara att stå ut, typ. Efter skolan åker jag ut till gymmet för två timmars dans, först afro, sen meditativ dans. Kommer bli jätteskönt tror jag, lite orolig för afron bara eftersom att jag har ont i fötterna, men jag känner mig så stark av att dansa så det blir bra.

Idol ikväll och jag ska tamefan se skiten! Och imorgon blire julbord, underbart <3

Dag 9 - Min första kärlek

Min absolut första kärlek hade jag när jag var elva. Ända sen jag var liten har jag alltid haft ett intresse av killar på något vis, ville gärna känna närhet både fysiskt och psykiskt. Kanske det var något jag behövde kompensera för.

Hur som helst,
den här killen eller pojken kanske låter bättre, träffade jag på kollo. Det var sommaren mellan femman och sexan och jag skulle precis fylla elva. Jag minns inte hur det blev just vi, men jag minns att det var många, många timmars sanning eller konsekvens i sovsalarna inblandat. Efter x antal pussar blev galet vi förälskade båda två. Vi gjorde alltihop den veckan och vi pussades och kramades hela tiden. Han hade sängen ovanför min och jag sträckte upp handen och höll i hans hand alldeles för länge på kvällarna, bara för att jag var så kär.

Under tiden vi var där på kollot fick jag även min första riktiga kyss av den pojken. Vi var ett litet gäng på 6-7 pers, alla tjejer hette Johanna minns jag så jag gick under smeknamnet "K". Hur som helst, vi satt där i sovsalarna och lekte sanning eller konsekvens som vanligt när jag och Jonathan som han hette fick uppgiften att kyssas. Det var äckligt, hemskt, obehagligt på alla vis, men det var så det var.

Jag och Jonathan var tillsammans i fem månader, sen gjorde jag slut av en korkad anledning, jag var ju trots allt bara elva. Men tiden vi hade var härlig, det minns jag. Han bodde typ en mil bort från mig och det var ju hur mycket som helst då, så vi träffades bara på helgerna men spenderade timme efter timme på telefon varje kväll. Extremt söt kille som jag hörde hade frågat efter mig bara för ett par år sen, en sån person man verkligen undrar vad det blev av dem.




No regrets, just love

Förlåt för gårdagens bloggtorka, hade så förbannat mycket att göra, så jag tänker faktiskt skylla på det. Har fortfarande läxor och sånt upp til öronen, men kom idag fram till att det bara är sju dagar kvar så det är bara att härda ut. Tog en paus från det ikväll för att träna och ta det lugnt, men har spenderat en del av eftermiddagen med att repa inför julmarknaden så då börjar det lätta lite från mig i alla fall.

Träningen idag då, Zumba och core, hade inte fått i mig ordentlig mat så under zumban blev jag döhungrig men det gjorde inte. Däremot på coren kände jag att mina muskler, speciellt i armarna, verkligen inte lydde mig. Skippa aldrig maten före träning alltså!

Min man fick sig en bil idag, så nu är han nöjd och jag med för den delen, det är behändigt att han har en egen bil så vi slipper låna av andra hela tiden.

Efter skolan
sprang jag på stan och letade en julklapp till min svärfar, efter många om och men hittade jag till slut något som känns helt okej. Var inne på Åhléns en sväng och hittade det här underbara armbandet jag bara inte kunde motstå, det var ju faktiskt extremt billigt, 49 kronor!


And the boys aren't really into girls at that age

Mår inte särskilt bra ska jag erkänna, trött som fan och har haft lätt huvudvärk hela eftermiddagen. Jag hade dock tänkt träna nu, så vi får väl se hur det blir, är det bara tröttheten som talar bör det ju inte vara något problem. Imorgon står i alla fall pilates på schemat och på fredag två timmar dans, så jag kommer hur som helst upp i tre dagars träning efter gårdagens simning. Slö är jag!

Hatar att blogga på andras datorer, blir som inge bra. Godnatt.

I know you wanna make love to me

Onsdag, medieverkstan. Ingen av mina flickor är här, så jag sitter i min ensamhet och lyssnar på The kooks samtidigt som jag försöker på ihop en logotyp till ett företag. Håller på att försöka rita en mopp, men det går inte alls. Ska låna en ritplatta och blir det ändå inte bra, får jag spåna vidare. Nu ska jag gå och trycka i mig lunch sen kör vi några timmar med det här.

Ikväll måste jag träna hemma, tänkte göra det imorse, men orkade verkligen inte. Imorgon ska jag nog dra mig till gymmet igen, har saknat det lite. :)

♥ Dag 8 - Ett ögonblick

Ett ögonblick för mig är inte som jag läst andra skrivit, resor, dagar eller liknande. För mig är ett ögonblick någonting som utspelar sig på så kort tid, men som ändå alltid finns kvar i ens minne. Ögonblicket jag har valt är när jag och Rasmus förlovade oss.

Det var 2 oktober och vi befann oss i Rom. Det var en lördag, om jag inte minns fel och vi hade varit i den staden knappt två dagar. Första dagen drog jag på mig extrem skoskav och spenderade resten av resan i gympadojjor, men för den här kvällen tvingade jag på mig sandalerna, trots att kvällen skulle sluta med nästan två timmars promenad.

Vi begav oss ut vid 6-snåret och det var fortfarande extremt varmt ute då, om jag inte minns fel hade det varit 25 grader varmt den dagen och i storstäder är det sjukt mycket. När skymningen började lägga sig kröp det ner mot 20 grader under tiden vi promenerade mot Fontana di Trevi, platsen jag alltid drömt om att förlova mig vid.



Väl framme var det mörkt i staden och fontänen lystes upp av lampor från alla möjliga håll, det var otroligt vackert. Turisterna trängdes med gatuförsäljare och vi satte oss på ena sidan av fontänen och försökte hitta oss en lugn vrå. Trots det blev vi flertalet gånger störda av en fotograf och nojjan över ficktjuvar var stor, så försiktigt smög jag upp ringarna ur min handväska.

Jag minns att jag var nervös, det pirrade i magen hela vägen dit och jag trodde nästan jag skulle spy när vi var ett kvarter bort. När han såg mig i ögonen och sa mitt namn stannade hela världen, han sa en radda med fina ord som jag önskar jag kunde minnas, men jag var alldeles för inne i stunden för att höra något. Jag minns inte ens om han frågade mig något, jag bara log, grät och nickade där vi mitt bland folkmassan, alldeles som i en egen värld trädde på varandra ringarna.

Nyförlovade med fontänen i bakgrunden



godnatt , tror jag

Kryper ner i sänge nu, behöver en god natts sömn efter natten igår då jag vaknade fem gånger av mardrömmar. Drömde om att jag hade eget företag och var extremt framgångsrik, men så dök ett gäng upp och skulle jobba med mig om visade sig vara idioter, sumpade mig karriär också hamnade jag på soffan typ.

Inte trevligt! Imorgon ska jag in till skolan för att jobba på en grafisk profil, tror det blir finfint. Kanske drar ett träningspass också?

Set me free

Graf nu, försöker få ihop min färgfolder och det känns som att det går framåt. Lite knepigt bara med att få textfärger som inte smälter in i bakgrunden. Kände mig inte ett dugg nöjd igår, men nu känns det faktiskt ganska bra :)


♥ Dag 7 - Min bästa vän

Den enda jag känner att jag kan kalla min absolut bästa vän, som jag kan vända mig till i alla lägen, alltid trivas med och aldrig känna mig dålig med, är min pojkvän. Jag har underbara vänner och jag älskar er, men han och jag har något speciellt.

Rasmus är världens goaste kille och jag älskar att vara i hans närhet. Han är alltid snäll mot mig och ställer alltid upp när jag behöver honom, vet inte hur många gånger han kommit och hämtat mig mitt i natten eller gett mig sina sista småslantar så jag kunnat köpa mig en macka före träningen. Vi har alltid roligt tillsammans och vi har extremt knäpp, barnslig humor som bara vi förstår.

Jag trivs så bra med Rasmus, varje kväll när jag kommer hem och han plockar upp mig på busstationen är det bara som att jag andas ut allting som varit. Så kan jag avrunda mina långa dagar med att bara snacka skit med honom, skvallra lite om alla idioter som finns ;)

Du är världens underbaraste Rasmus och jag tänker alltid stå vid din sida, jag vill se världen med dig, leva livet med dig. Jag älskar dig och du är min absolut bästa vän ♥




Kämpar..

Sitter och sjunger här i ensamhet och kämpar med min stackars hals som inte alls mår bra idag. Ska sjunga på julmarknaden och det känns som alla låtar som jag ska lära mig visserligen är bra, men knepiga var och en på sitt eget vis. Det lustiga med min dåliga hals är att det inte hindrar mig från att ta höga toner utan låga.

Så just nu kämpar jag med den här underbara låten, den är förbannat svår för mig och kommer kräva sin tid, men jag vet att det kan gå. En utmaning är aldrig fel!

Njut av "originalet" i alla fall, han är duktig.


♥ Dag 6 - Min dag

Kommer bli ett extremt tråkigt inlägg, så var beredda på uttråkning :)

Steg upp imorse och tyckte jävligt synd om mig själv, min pojkvän fick dra sig ett tag, varför får inte jag det liksom? Aja, drog ihop frukost och sen ner mot bussen också begav jag mig mot Luleå. Första lektionen höll vi på med det där förbannade animerade julkortet och jag tror jag tog ett litet steg framåt. Lunchen skippade jag för att repa på teatern som vi senare spelade upp och det gick ju bra.

Dagens skolarbete avslutades med psykologi, en skitgod macka och en kopp kaffe. Efter sista lektionen tog jag och Hatten oss tid att repa lite inför julmarknaden, har fått ihop ett gäng låtar vi ska köra så borde förresten nöta lite texter nu.

Rasmus ringde och då var han, Nisse och Gren i Luleå så jag fick åka hem med dem i Grens tattatmerca, nästan läskigt! Tog mig hem, åt middag sen hade jag möte med företaget (låter extremt officiellt) jag ska marknadsföra.

Nu blir det plugg. Så det så.

Johannes 15 år och gay, typ?

Vi har spelat upp vår julpjäs nu, känns skönt att ha det ur världen. Jag skulle vara pubertetspojk som det visar sig är fikus senare, så jag stressade ihop en outfit, lånade skjortan av Hatten och sen tyckte jag att jag blev grymt snygg. Om någon bög läser, visst hade ni legat med mig?


Nånting jag stör mig på som fan just nu

Nu måste jag få ut lite agressioner här och "blogga" av mig lite om världens ynkligaste grej som irriterar mig extremt mycket. Jag blir inbjuden konstant till evenemang på Facebook som antingen är i Skåne eller som det är 18-årsgräns på. Vet inte hur många gånger jag fått tacka nej till "bästa festen ever, woho!"

Så det var det om det. Man känner sig som en jävla torris när man tackar nej till allting dessutom.


♥ Dag 5 - Det här åt jag idag

Blev en riktigt långdragen frukost imorse, drack te, kaffe, oboy och åt tunnbröd med korv, mums! Blev en sväng till med likadana mackor framåt eftermiddagen och sen åkte vi och åt middag hos Rasmus mormor där vi firade hans mamma i förväg. Där bjöds det på räktoast till förrätt, sen entrecote med rostade grönsaker och någon mandeltårta till efterätt och kaffe på det.

Ikväll är jag sugen på morötter i holidaydip, men blir nog inget med det. Får klara mig på mat för idag kanske :)

Bild hämtad från Google.


Mitt dunderfluffiga spacemolnpalats

Bakissöndag! Lite sådär småsliten från gårdagens bravader, men det är bara att rycka upp sig, trycka ner nå mat och börja fixa sig. Klockan fyra ska jag nämligen på middag och fira Rasmus mamma som fyller 40, grattis <3

Igår kom Lisa hit och vi delade en box rosévin och snackade skit, bjöd henne på pasta pesto och kycklin och vi hade supermysigt, snackade skit några timmar. Sen kom Sara, Gustaw och Rasmus hit så drog vi på fest här i byn där vi roade oss några timmar. Träffade gamla kompisar och töreborna som man inte träffar lika ofta länge.

Rörde oss hemåt vid halv två och tur var väl det, för precis efter vi åkt kom snuten förbi festen och det är inte det roligaste besöket man kan få direkt. Snackade lite skit sen sov Rasmus och Lisa här. Lisa är inte mänsklig överhuvudtaget och vaknade före fan ;) Så till slut slet jag mig från sängen och nu har jag suttit med henne i några timmar och snackat skit, ätit frukost och sånt.

Bruden åkte nyss hem så nu är det dags för mig att ta tag i min dag, wish me luck!

Rasmus, Lisa, Sara och Gustaw :)

Jag hittade en hatt ^^



Mårtensafton

Har suttit och pratat med mina käre pojkvän om det här med Mårtensafton igår och han hade aldrig någonsin hört talas om det förut. Det är en högtid som firas den 10 november, nuförtiden mest i Skåne så jag kan tänka mig att folk här uppe aldrig hört talas om det. Hela grejen bygger på att man äter gåsamiddag, svartsoppa till förrätt sen gås till huvudrätt. Har ni hört talas om den?

Som alla andra traditioner har den självklart en historia och det finns lite olika versioner på den, men det jag fått höra och som wikipedia snällt nog konfirmerat är att det handlar om ett kristet helgon som folket ville ha till biskop. Han ville dock inte ta på sig den befattningen eftersom att det krävdes mycket jobb, så han gömde sig bland gässen för att undvika det. Gässen började istället "skrika" så han hittades, typ nåt i de stilen.

Så därför äter man gås för att straffa gässen för deras bedrägeri.

Brutal tradition helt enkelt! Bara vi skåningar som kan hålla fast vid sånt ;)


Skrattar non-stop för hela Sverige är ett skämt

Har sovit ut inatt och det var underbart kan jag säga. Tror det blev nästa tolv timmar, det behövdes. Ska nog ta och träna lite snabbt nu, bränna bort delar av den feta frukosten jag åt, sen ta en lång skön dusch. Eftermiddagen ska spenderas med att städa lite och kanske kanske plugga, men jag tror jag skiter i det. Halv sex kommer Lisa hit och då ska det drickas rosé! Måste snöra ihop en middag också, lutar åt pasta pesto med kyckling.

Så kvällen ska bara spenderas med att dricka vin och snacka skit, sen vid 8-9 ska vi nog dra ihop lite folk och göra något, mest troligt ingenting, men i alla fall ;)

Nej, nu vill jag komma ur morgonrocken.

♥ Dag 4 – Vad är kärlek.

Kärlek är nyckeln till lycka, tror jag. Utan någon form av kärlek kan man aldrig vara lycklig. Kärlek kan man känna för en mängd olika saker, för personer, föremål eller saker man gör. Jag känner kärlek för mycket, jag väljer att känna mycket kärlek istället för att hata. Jag hatar ingenting, absolut ingenting och jag är inte rädd för att älska.

Jag känner kärlek för min pojkvän, mina vänner, min familj, mina djur, min skola osv. Det finns egentligen inga regler eller gränser för kärlek och jag tänker inte gå in på det så mycket mer.

Älska mer ;)




det är dags för fredagsplugg

Just nu hade jag slå in en vägg eller nånting, men hade hellre föredragit ett glas rött faktiskt för att lugna nerverna lite. Känner mig extremt dålig som för första gången någonsin inte fattar någonting av ett skolarbete och ska till och med få extrahjälp av min lärare en stund nästa vecka. Det är alltså det här animerade julkortet jag fastnat i. Jag har importerat filen in i Flash, försökt få animering att funka, men gett upp efter ett tag och börjat om. Totalt har jag gjort fyra olika filer under mina försök, för när jag blir frustrerad trycker jag bara delete.

Jag får inte det att fungera med rörelseinterpoleringarna. Har försökt göra objektet till en grafisk symbol och att inte göra något alls med det. Massa olika grejer, men jag måste ha suddat ut det jag lärt mig från min hjärna.

Kul liv man har!

♥ Dag 3 - En sak jag älskar från min garderob

Idag ska jag visa ett plagg jag verkligen älskar från min garderob och jag känner mig extremt kluven. Just nu trivs jag bäst i jeans, min svarta tröja och min stora svart kraghalsduk. Inget av plaggen är dock en riktig favorit. Var lite inne på min långa polotröja, men det kändes inte helt rätt det heller.

Till slut kom jag fram till att det plagg jag verkligen älskar från min garderob är min kavaj. Jag köpte den för 1-2 månader sen och har bara använt den en eller två gånger, men jag älskar det ändå. Jag tycker att ingen kvinnas garderob är komplett utan en kavaj. Funkar perfekt istället för en ful jacka när man ska ut och äta middag eller kanske på någon fest på sommaren.

Kavajen är ett nyckeplagg som alltid måste finnas i garderoben, trots att man kanske inte använder den så ofta.

Minneskortet till min kamera är hos Rasmus, så fick bli den bästa bild jag hade, vilket inte var en särskilt bra bild.

another time

Orkade verkligen inte blogga igår, så kanske tar tag i saken idag, vi får se. Just nu har jag mediekommunikation och ingenting att göra, känns extremt meningslöst. Efter skolan ska jag försöka hitta en eller två julklappar, men jag har ingen aning om vad jag ska köpa eftersom att det är till Rasmus sida av släkten.

Klockan fem är det afro, sen meditativ dans, ska bli härligt. Vad som händer ikväll är osäkert, ska nog kolla på Idol och äta något flottigt. Läxor står också på schemat för helgen, lovely.

bildbomb

Jag och Ingela förra sommaren på LK, åkte dit med familjen en sväng för att sedan följa med hem. Dagen efter steg jag upp fem för att plocka jordgubbar för slavlön. Bilden är i alla fall söt!


Hamnade bakom en julgran på väg till busstationen någon dag, ja, någon körde den!

Någon flottkväll. <3

Mina grymma tecknartalanger x)

Köpte lite tidiga julklappar, en till min pojkvän, blå fiskar som är hans absoluta favoritgodis. Till min familj köpte jag pepparkakskolor, som dessutom var världens godate kolor!




♥ Dag 2 - Meningen med mitt bloggnamn

Då var vi inne på dag två och idag ska jag berätta om mitt bloggnamn. Jag har haft min blogg ganska länge, sen januari 2009, så det är snart två år. När jag skapade min blogg var det för att jag var trött på min gamla adress: fuckedupdream.blogg.se. Jag vill bli tagen på allvar och det var även därför jag skapade en ny mejl i samma veva. Jag ville ha någonting med mitt namn i eftersom att det känns mer "Johanna" än att hitta på något smeknamn eller så.

Johannakarlsson blir väldigt långt och inte särskilt unikt, det är ett av Sveriges vanligaste namn tyvärr. Har alltid tyckt det var snyggt med folk som skrivit första bokstaven i sitt förnamn sen hela sitt efternamn, speciellt om man har ett unikt efternamn. Då inga av mina namn är särskilt unika körde jag bara på jkarlsson eftersom att det var det som såg snyggast ut, johannak ser inte så snyggt ut nej.

Nyår? Julafton? 479 kronor, ja tack :)

Den här snyggingen önskar Johanna sig i julklapp. Hittade den på Nelly.com och den går på 479 kronor, ruggigt snygg!


Gosar med en söt

Sitter i Rasmus soffa och gosar med hans supersöta vovve medan han är och tränar. Ska bara ta det lugnt ikväll, imorgon står en resa till Kalix på schemat med vår SYV och Kenneth för att ragga lite Kalixnior, blir säkert bra. Förresten, precis när vi åkte hemifrån mig idag, jag och Rasmus, gick larmet så jag fick haka på till brandstationen medan både han och pappa åkte iväg på larm. Så där blev jag stående ett tag med x antal misslyckade försök att få tag i Ingela och be henne hämta mig.

Till slut fick jag äntligen komma hem i alla fall, höll på att få en mindre panikattack där ett tag ^^


Ett tag sen

Jag och lillebror Oscar julafton 2008. Struntar i att jag ser hemsk ut på bilden, den var som så söt på nå vis. Saknar dig jättemycket lillebror ♥


Jag är så sugen!

Jag är så sugen på att börja åka igen, snowblades alltså. Jag saknar det jättemycket och känner nu när jag har min lilla vinterdepression tror jag  det hade hjälpt mycket att göra något roligt av vintern. Jag har åkt en vinter, sen dog det ut för jag inte hade rätt sällskap. Det var min första vinter här uppe och det hjälpte mig jättemycket att ta mig igenom det och hantera den stora klimatskillnaden.

Det är fyra år sen nu och jag kan fortfarande känna känslan av att bara vara alldeles fri och långsamt ta sig ner för backen. Jag saknar det, så enkelt är det.


♥ Dag 1 - Presentera mig själv

Jag heter Johanna Karlsson och är sjutton år gammal, originell början eller hur? Bor i en liten by här i Norrbotten, närmare bestämt i Töre som är en pytteliten håla med ca 1000 invånare i utkanten av Kalix kommun, bara några kilometer från att höra till Luleå och det hade ju varit fint. Där bor jag med min pappa, hans fru Ingela, min lillebror Victor (min andra bror bor hos mamma) och en massa, massa djur. Jag skulle inte kunna tänka mig livet utan djur, mina hundar är det bästa jag har. Min egna lilla vovve, Dina, är den varelse jag känner mest kärlek för. Hon kan verkligen få det att pirra i hela kroppen och det gör ont i mitt hjärta så mycket jag älskar henne.



Töre är inte riktigt min grej, inte Kalix heller, så jag sökte mig vidare till Luleå där jag pluggar på NTI-gymnasiet. Det resulterar i en timme extra på bussen varje dag, men det är det värt. När jag kom till NTI fick jag en nystart och det kändes härligt, för första gången fick jag riktiga tjejkompisar, jobba med det jag ville och en helt underbar plats att spendera mina dagar på. Just nu går jag andra året och läser media med inriktning grafisk kommunikation. Min stora dröm är att kunna gå ut på stan och mötas av designer/affischer som jag gjort själv så därför väntar även minst tre år på högskolan efter jag gått ut, mest troligt i Malmö.



Det jag ser som att leva livet, är att uppleva saker, pröva nya saker och se sånt man inte vanligtvis gör. Därför vill jag lägga mina pengar i framtiden på att resa mycket, se världen och då menar jag inte en sandstrand i Spanien. Jag vill se världens baksida och dess framsida och har ett stort intresse av att förstå andra kulturer.



Jag ser mig egentligen som en skåning, då jag växt upp i Skåne, närmare bestämt i Hässleholm. Där bodde jag med min mamma och mina bröder större delen av mitt liv men hamnade till slut här för att spendera mina sista år som barn med pappa. Skåne är mitt himmelrike och det går inte en dag utan att jag tänker på det och saknar det på något vis.



Som person är jag en ganska positiv tjej med höga mål och ambition. Jag är snabb på att ta på mig saker och engagerar mig i det mesta som jag har nära hjärtat, skolan är en stor del av det eftersom att jag har så stora yrkesdrömmar. Jag lägger ner mycket tid på skolarbeten och många timmar i veckan på elevrådet, där jag sitter som sekreterare, helt självvalt.



Har världen finaste vänner, en underbar pojkvän, en superfin familj och är nöjd med livet som det ser ut nu. Jag trånar inte efter framtiden, att vara vuxen och göra det jag vill, utan lever istället i nuet och försöker alltid hitta ljuspunkter i livet. Gör det ni med! Det är ingen idé att gå slösa bort tiden på att vara olycklig.


RSS 2.0