Födelsedagsupdate

Tänkte bara lägga in en snabb uppdatering på vad som hänt senaste dagarna. Jag fyllde som sagt år igår och det var den bästa födelsedagen jag haft under mina tonår, tack alla som gjorde den så härlig! Angående presenter så kommer jag skriva ett inlägg inatt/imorgon där jag bifogar bilder så blir det lite roligare att läsa. Jag är i alla fall supernöjd med alla presenter <3

Om några timmar ska jag med familjen på Luleåkalaset och äta middag och kolla på några artister, ska bli mysigt. Ska även köpa ett par byxor, en ögonmussla till kameran och en mp3 som jag fick i present av pappa och Ingela när vi är där. Måste dock åka hem ganska tidigt eftersom att jag nyss fått veta att jag får börja jobba imorgon =) Börjar klockan 6 och går till 2, ska plocka jordgubbar. Kanske inte är världens drömjobb, men det är ett jobb i alla fall och jag blev jätteglad för det.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen så hörs vi sen. Tar med mig kameran till Luleå, så blir det lite av en fotorunda som kompensation för att jag inte festar (;

Puss <3

Hehe, snart

Ska beställa en polotröja från H&M, men oj, jag får inte.


10 minuter kvar så ska jag beställa den, hah =D

Superhemliga fotojobbet under redigering

Kommer ni ihåg att jag berättade att jag hade ett superhemligt fotojobb i fredags? Det är ju inte hemligt längre så jag kan ju berätta. Min kompis Linas syster Elin ska gifta sig om två veckor (jag ska sjunga på deras bröllop för övrigt) så i fredags var det dags för hennes möhippa. En av hennes bästa vänner råkar vara min kusin som ringde mig och frågade om jag skulle kunna tänka mig att fota Elin i underkläder, så hon kan få ge sin blivande man några bilder på bröllopet, hon har velat det länge om jag förstått allting rätt.

Som jag sagt förut är jag fortfarande inte jätteduktig på porträttfoton än och det här var riktigt svårt eftersom att jag inte brukar fota halvnakna människor i mörka rum (;
Hon blev i alla fall nöjd och det är huvudsaken, så nu sitter jag och redigerar och kollar igenom bilder. Det blev över 100 bilder och nu är det 91 kvar efter att jag tagit bort alla suddiga. Det var förresten en jätterolig kväll, jag följde med på stan osv ändå till de skulle in på Färjan där femtonåringar inte tar sig in direkt.

På tal om det så fyller jag ju sexton imorgon, en timme kvar bara =)



Så här ser mitt photoshop ut just nu, kommer nog ha lite att göra ett tag till (;

Gammal, men åh så rolig!


Sälja tavlor?

Jag fick en kommentar från min farbrors fru att jag borde börja sälja mina foton som tavlor. Började fundera på det på allvar nu, det kanske skulle funka. Min svärmor har redan gjort en tavla av en av mina bilder och som ni vet har pappa och Ingela beställt två canvastavlor av ett par av mina bilder, som för övrigt blev oförväntat bra. Vad tror ni, är mina bilder i så pass bra kvalité att jag skulle kunna ta betalt för dem? Visst, jag har fått betalt för fotojobb, men tavlor? Vi får väl se vad som händer :)

Imorgon har jag förresten mitt fjärde fotojobb och det är superhemligt! Bilderna kommer ni tyvärr inte heller få se av personliga anledningar, men jag tänker i alla fall berätta för er vad det är för något så fort jag kommer åt en dator efter att jag gjort det.

Här är tavlorna, 50x60cm och ändå så bra kvalité! Pappa har inte hängt upp dem igen så det är därför bilden är ganska dålig, men jag är i alla fall helt överlycklig över att jag ska få se mina foton på väggen, varje dag. Känner mig uppskattad =) Kanske det är de som kommer ge mig möjligheten att sälja tavlor? Vem vet.


Självporträtt, Färg eller svartvit?


Jespers ögon och lilla Adam :)

Alla som känner mig vet om att jag inte är så bra på porträttfoton, men jag försöker lära mig. Visst, jag fick några bra bilder på bröllopet jag var anlitad som fotograf på, men inga som kan anses som direkt konst. Försökte få några fina bilder på en släkting, Adam, som nyss fyllt ett, blev inte många bra bilder och inte konstverk de heller, men han är så söt så måste lägga upp ett par. Sen försökte jag även fånga Jespers ögon på bild, de är otroligt vackra och jag kan ligga och titta på dem hur länge som helst.




Måla måla måla ...

Jag har just tagit en paus från målningen pga regn. Hade bestämt mig för att vara klar imorgon, men det har regnat de senaste tre dagarna så det har inte gått så bra. Ska i alla fall köra 2-3 timmar till idag innan mina föräldrar kommer hem, pappa var inte så glad för att det inte är färdigt. Sen kommer jag behöva lönen innan den 25e då det förhoppningsvis blir att se Promoe på Pdol med Jesper. Dessutom fick jag ett brev idag som sa att jag kommer inte få mitt första studiebidrag fören den sista oktober och jag får mitt sista barnbidrag på måndag, så jag måste be pappa ringa och förlänga helvetet. Måste säga att det verkar vara ett dumt system, alla borde få barnbidrag till juli, sen studiebidrag i augusti och framåt.

Nä nu ska jag dumpa bloggen och gå ut och måla.

Fotoblogg

Hej hej! Som ni kanske märkt har jag skaffat en till blogg, en fotoblogg, som jag bara kommer lägga in bilder och pyttelite text på. Just nu är det inget att se, fick till designen igårkväll, men om ni känner för det så kan ni tjuvkika HÄR. För er som undrar så är det nästan likadan adress som på den här bloggen: http://jkarlssonfoto.blogg.se

Lägger in några bilder från Ö-vik, vet om att de är väldigt få och inte särskilt bra, men jag hade otur med väder och inspiration. Jesper älskar bilden på måsen och han var så stolt över att jag tagit den att han visade den för halva släkten, haha <3




Hemma efter rolig bilresa

Nu är jag hemma från Ö-vik igen. Det har varit jättehärligt att vara där, bara att göra någonting med Jesper var underbart. Vi har inte gjort så värst mycket egentligen, men det var trevligt ändå. Vi har umgåtts med varandra och "släkten", varit ute och kört bil och tittat på utsikter och annat, shoppat, badat, varit på burön och myst en massa. Jag är i alla fall jättenöjd =)
Sen fick ju jag och Jesper ta volvon upp ensamma igår så vi hade en ganska trevlig, småknäpp bilresa. Nu ska jag lägga in lite bilder från bla den och annat flumm, de få fina foton jag tagit kommer in i ett annat inlägg.

Lite skabbig bild på oss när vi satt på bryggan på Burön, samt en hemsk bild på mig som Jesper tvingade mig att ladda upp.


Värstingglassen vi delade i hamnen, mums!



Och här kommer lite bilder från vår knäppa 43mils bilresa, jag hade skitkul!

Fick en bild på Jesper när han pratade och lekte surkärring, sen får ni en bild på hans största fiende (;

Och jag antar att det här är jag ... (Ja, det var jättekul och jag är omogen som fan)

Johanna med kamera i backspegel, superhöga kontraster

Goodbye for now

Imorgon åker jag till Ö-vik med pappa, Ingela, bror och Jesper. Ska bli riktigt mysigt och jag längtar! Har aldrig  direkt rest tillsammans med Jesper, om man nu kan kalla det här en resa? Det är ju bara 43 mil så. Vi kommer hem igen på onsdag, ska åka buss i sju timmar och jag ser fram emot det. Ska bli kul att se Norrland från ett bussfönster (jag vet, jag är knäpp)

Men fast jag kommer hem på onsdag är det inte säkert att ni kommer höra av mig. Jesper ska nämligen bo här till söndag då mina föräldrar kommer hem, fast han jobbar ganska mycket så kanske slänger in några små inlägg. Det blir i alla fall att fota i Ö-vik så måste lägga in lite bilder. Nu ska jag gå och packa så hörs vi om några dagar.

Klickade in en gammal, konstig bild bara för att. Roa er med att gissa motivet medan jag är borta =)


Hej

Jag hade bestämt mig för att inte skriva massa onödiga saker i min blogg längre och att alltid vara noga med att lägga in bildera, nyfotade då alltså. Det här får bli ett undantag. Klockan är 1.31 Jesper sover i min säng för han börjar jobba klockan sju, jag skulle ligga där med honom men jag hade helt enkelt inte ro till det.

Jag har beställt en t-shirt från Nelly för 39 kronor! Fick frakten gratis också eftersom att det är mindre än 14 dagar sen jag köpte bikinin så det blev ju i princip gratis.

Just nu känner jag mig ganska missnöjd med mig själv. Den Johanna jag vill vara är glad och positiv, motiverad, trevlig och framåt, lagom okänslig och har lätt för att visa kärlek. Visst, en del av det där stämmer självklart, men jag är ändå inte nöjd. Jag längtar i alla fall till skolan börjar, det är ett som är säkert. Nu ska jag lägga ner det här löjliga skrivandet och göra något annat.


Jag behöver er hjälp

Jag har märkt att när jag använder tex skolans datorer fungerar inte stilen jag använder i mina rubriker. Det är samma stil som i headern, Pristina. Nu undrar jag, hur många av er kan se den och för hur många blir den Tahoma istället?
Kanske måste börja med "bildrubriker" om det är många som inte kan se det.

                        


Torpet, ensam heamma

Har nyss varit uppe och fotat i vårt torp som jag sa att jag skulle göra för några dagar sen. Var lite smått läskigt, det var hur mycket spindelnät som helst där inne! Sen knakar trapporna också ser det lite allmänt läskigt ut, inte för att jag direkt är rädd för spöken, men det känns ändå lite obehagligt. Mina föräldrar är i vår stuga i Lappland och jag är hemma och passar våra djur, var inte sugen på att följa med i alla fall, det får bli nästa gång. Jesper sov här inatt och han är på jobbet nu, han kommer hit igen när han slutar klockan nio, ska bli skönt. Jag gillar att vara ensam hemma, men inte för länge och Jesper är det perfekta sällskapet att spendera mycket tid med.

Jag är inte nöjd med bilderna, men jag lägger in de i alla fall. Har tappat känslan för sån sorts fotografering, konstigt, för att det var det jag helst ville göra förut.






Namngenerator

Hittade nyss en ganska rolig sak här på internet, det är ta mig fan sant att man kan hitta allt på internet! Just det här är en namngenerator, ett lite småroligt "test" som ger förslag till vad ens barn ska heta, beroende på föräldrarnas namn. Jag prövade så klart Johanna och Jesper. Resultatet blev Jacqueline för en flicka och Johan för en pojka. Lite småroligt ändå :) Självklart länkar jag HÄR.

Efter regn kommer ...

Johannas kamera fram! Det regnade ganska rejält ett tag idag och efteråt åkte jag och min pappa till min farmor där jag fotade lite buskar, sen fortsatte jag när jag kom hem med att fota blommor. Jag tog även en tur ner till våra hästar som går på grönbete, men jag är absolut ingen djurfotograf så det blev inga bra bilder. Lägger in en laddning med bilder sen ska jag kolla på Greek.





Designar om

Försöker designa om min blogg litegrann, kan säga att det inte är så lätt när man är dum. Har i alla fall lyckats få in en presentationstext som jag velat ha hur länge som helst, dock är jag inte nöjd med hur den ser ut men orkar inte mixtra mer med det nu.

Har även centrerat bloggen, som ni ser. Jag blev klart nöjd, men förut gick den grå linjen till höger i headern hela vägen ner, hade velat ha det så igen, fast på båda sidorna. Någon som vet hur man gör?

Jag ska byta ut bilderna snart igen också. Kanske tom satsar på en helt ny header, börjar tycka jag är så ful på den där bilden. Men det får bli en annan dag, jag tror jag börjar förstå vad uttrycket "musarm" innebär. Men jag har fotat idag, så ska lägga in några bilder. Förresten så har jag tappat bort mitt linslock, tror det ligger i tvättmaskinen och min ögonmussla ramlar av hela tiden så den försvinner nog snart också.

Nya tag!

Idag fick jag mina första kommentarer på över en vecka, kände mig jättetråkig förut! Det är inte lika kul att blogga om ingen kommenterar. Så jag har bestämt att jag ska ge upp hela den här grejen att vara en "vanlig" bloggare, tydligen uppskattas mina foton mycket mer än jag förväntat mig. Jag har jättedåligt självförtroende angående mina bilder, men ni uppmuntrar mig. Faktumet att både Jespers mamma och min plastmorsa har beställt bilder av mig för att göra tavlor om dem säger väl en del. Så dålig kan jag väl inte vara? Ni läsare verkar även nöjda så då är jag också nöjd :)

Regnet är på väg hit nu, det duggregnar nu men det har tydligen spöregnet både norrut och österut så det kommer säkert när som helst. Jag ska antingen gå ut och fota hästarna som går på grönbete eller så går jag upp i torpet och fotar lite gamla saker. Det roliga med att fota i torpet är att allting är orört där och jag fotade där dagen efter jag fick min systemkamera förra året, så kan vara roligt att se hur man utvecklats!

Tror det blir hästhagen efter regnet. Har alltid velat fota blött gräs och blommor, det blir supersnyggt om man är duktig!

Här är ett par bilder jag tog i torpet förra året. Då fotade jag ofta i svartvitt direkt i kameran, det ger nog bäst resultat enligt mig. Skulle jag tagit de här bilderna nu kanske jag ändrat lite i kontraster och kurvor däremot. De är helt oredigerade.

Foto: Sommaren 2008

Tänkte visa er lite bilder jag tog förra sommaren. Jag hämtade min systemkamera på posten den 18e juni 2008, jag kommer aldrig glömma bort den dagen. Jag satte mig ner vid köksbordet här hos pappa med paketet framför mig och jag öppnade det riktigt långsamt och försiktigt. Sen bara höll jag i den. De närmaste veckorna efter det kände jag ett beroende av den. När jag gjorde någonting kunde jag plötsligt känna att jag var tvungen att ha den i handen. Ungefär som rökare som försöker sluta och istället gör en papperscigarett bara för att ha den i handen.

Anyway, here's  the pics. Observera att jag var helt ny med photoshop och kameran.





Resten av bilderna blev pyttesmå? Orkar inte göra om dem i storleken heller, klockan är över 3 på morgonen.
Johanna signar ut

Planer

Så här ser mina planer ut än så länge, känns skönt att ha lite på gång i alla fall!

Tisdag: Sopa klart bagarstugan så jag kan börja måla på fredag, om vädret tillåter
Onsdag: Åka till älskling, stannar till fredag
Fredag: Börja måla bagarstugan om det inte regnar. Motionera!
Måndag: Åka till Ö-vik med Pappa, Ingela, Victor och Jesper
Tisdag: Någon slags släktfest på go-cartbanan. Kanske man tar ett race mot älskling ? (;
Onsdag: Åka buss hem med älskling, sju timmar, ska bli mysigt =)
Onsdag - Söndag: Ensam hemma. Passa hästarna och hundarna, måla, motionera, laga god mat!
Lördag 25e: Pdol med Jesper och ev mina föräldrar. Kolla på Timbuktu och Promoe <3
Onsdag 29e: Någon fyller 16 =D
Månadskiftshelgen: Födelsedagsfest hos mig! =D
24 Augusti: Börja skolan. Nti Mp1 for sure! Jag längtar :)

Smink och tankar, kanske man kan kalla det?

Sen vi fick sommarlov har jag nog sammanlagt sminkat mig fem dagar. Det känns riktigt skönt! För det första får man självklart mer färg i ansiktet, sen mår huden bra av att få vila ett tag, jag är snål och köper allt smink på H&M så här är det inget mineralpuder direkt! Jag är däremot riktigt sugen på att köpa ett, man hör överallt att det ska vara riktigt bra, speciellt id verkar populärt. Dock kostar det drygt 400 kronor och det har jag inte råd med när jag inte jobbar. Sen tycker jag inte det är värt det heller. Vad tycker ni, är det värt att lägga ner mycket pengar för att få bra smink?

Jag måste för övrigt erkänna att jag har otrolig tur med min hud så använder mycket sällan foundation. Självklart har jag också perioder när jag får finnar och blir fet i huden, då brukar jag använda Neutrogena Black head eliminating toner. Den är faktiskt bra, man ser resulat direkt. Men jag måste säga att en stor anledning till att jag använder den är att jag helt enkelt inte orkar hålla på och kladda med krämer så det får helt enkelt duga med en toner. Inget kladd!      

                               
                          
Jag är egentligen inte så jättebrydd om att ha det bästa sminket, jag kan gå utan smink till skolan utan problem. Jag är inte personen som skulle lägga mig i ett solarium i december, på vintern är alla bleka ändå så jag orkar inte bry mig. Jag är även personen som hellre drar på mig mjukisbyxor än leggings när jag känner mig seg eller fryser. Fast det kanske de flesta är?

Nej, nu blev det långt så ska ta och avrunda. I helgen blir det första festen i sommar och jag är pepp!


Greek

Håller på att se första avsnittet av Greek just nu, sen måste jag verkligen anstränga mig för att få tag i säsong 3, har velat se vidare i ett halvår eller nåt. Men jag tänkte att det är lika bra att jag ser om alltihop nu när det var så länge sen jag såg sist så. Dessutom har jag inget bättre för mig och jag är inte trött för fem öre, har i princip sovit hela dagen.

I alla fall, det är en superbra serie enligt mig och jag rekomenderar den för alla mina läsare!

Jag saknar, saknar som fan

Jag ville inte att det skulle bli så här. Kanske det är sant som det var sagt, jag får skylla mig själv. Är tiden inne? Ska jag återvända? Ska jag vänta? Jag är rädd. Saker förändras fort, ingenting kommer vara som det var förut. Du och jag är inte som vi varit, det har vi inte varit på länge. Kanske jag inte är så önskad egentligen, kanske alla hoppas, precis som jag, att allt bara ska lösa sig och vara precis som förr. Men, man kan inte få allt och jag föredrar den här verkligheten.

öresundståg. malmö. stapeln. hässleholm. perrongen. festivaler. folk. fest. bror. ida.

Det enda jag vet är att jag saknar.








Dygna?

Jag funderar på att stanna uppe till åtta på morgonen eller något inatt. Det hör till mina somrar att dygna några gånger, helst inte så många för det betyder att jag inte har något liv och bara sitter vid datorn. På onsdag måste jag i alla fall göra det för det ska vara stekarväder på torsdag, så då sitter jag uppe hela natte sen går jag ut och somnar på altanen på morgonen. Jag älskar att sola och jag vill bli brun, men jag har inte ro att ligga mer än ett par timmar om jag inte är trött så man måste fuska lite.

Men jo, jag tror jag blir uppe åtminstone till sex. Klockan är redan tre så det är lika att stanna uppe. Älskling kommer hit någon gång i den vevan också så kan jag vänta på honom så vi kan gå och lägga oss tillsammans.

Den här låten och resten av albumet ska hålla mig vaken inatt. Jag längtar till Pdol så man får se honom live!


Varför klaga?

Jag måste bara säga att jag tycker det är hemskt när folk klagar på att det är för varmt. Visst, jag förstår de som bor söderut, man blir ganska trött på värmen, men här uppe alltså! Det har varit vinter i ett halvår, vi har suttit och väntat på bussen dag efter dag och hållt på att frysa ihjäl. Gud vet hur många gånger jag hört mig själv och andra säga att vi längtar till sommaren. Så nu vill jag bara njuta! Låt det steka på, för även om det är 30° varmt vissa dagar och totalt vindstilla så vet jag att det är ändå de dagarna jag kommer sakna när jag promenerar till skolbussen i december och det är 30 minus istället.

Jag har slösat bort sommaren för många gånger, så nu ligger jag och solar varje dag det går, oftast bara en timme eller två, men ändå. Jag sätter mig i trädgården med hundarna och njuter av lugnet, jag badar så mycket jag kan och försöker undvika att stänga in mig i huset. Jag skiter i hur många bloggläsare jag har i sommar, för jag ska njuta!

Sen tycker jag att ni kan komma och njuta tillsammans med mig.
Glad sommar!


Bild från sommaren 2007, tagen med kompaktkamera så ja..

Min sommar hitills + / -

Sommaren 2009 har hitills sett ut så här för min del:

+ Har börjat få lite färg, för första gången någonsin
+ Jag har fått en supersnygg bikini som gör att jag kommer vara ännu brunare om en vecka
+ Det är varmt i vattnet, badabada!
+ Jag har ett "sommarjobb"

-  Min pojkvän och alla mina vänner har ett riktigt jobb med fasta tider
-  Mitt jobb (måla bagarstugan) är ett helvete
Jag har fortfarande inte varit på en enda sommarfest
-  Jag har lite pengar eftersom att jag aldrig tar tag i jobbet


RSS 2.0