Rom, dag 2

Under vår andra dag i Rom bestämde vi oss för att besöka Vatikanstaten. Det var hemskt varmt den här dagen och att ha klänning med jeansleggins under när det är 23° varmt och stekande sol är inte jättekul. De flesta i Rom är katoliker och bland lokalbefolkningen är det inte helt accepterat att visa knäna, men som turist brukar det inte spela någon roll, men som turist valde jag att respektera deras kultur. Dessutom är det inte tillåtet att gå in i Vatikanen i korta shorts/kjolar/klänningar, så det är bra att vara förberedd.

Promenaden till Vatikanen tog cirka en timme, men det gick prima ändå. När vi kom dit var vi dränkta i svett och vrålhungriga. Så vi ställde oss och beundrade Peterskyrkan, skickade några vykort och drömde oss upp till toppen av Peterskyrkan där man ser hela Rom. Men, under den stekande middagssolen kände sig två bleka svenskar inte riktigt motiverade att köa 2-3 timmar för att ta sig in, så vi gick aldrig in i Vatikanen. Därör har vi bestämt att när jag är äldre ska vi återvända till Rom för att se just sådana saker som vi missade.

Peterskyrkan var hur som helst överväldigande bara att se utifrån och området kring Vatikanen var helt fantasiskt. Var man än vänder sig i Rom ser man en fascinerande byggnad efter en annan. Efter att ha strosat lite vid kyrkan påbörjade vi den långa promenaden hem och stannade längs vägen och tryckte i oss en pizza var.

Peterskyrkan



På väg till Vatikanen, i förbannat fula skor, men det var tamefan värt det

Tibern, så sjukt smutsig flod

 
































Lunchen, Varsen Margarita med cola :)


När vi kom hem till rummet somnade vi någon timme, för det behövs nästan i den tryckande värmen och alla långa sträckor som man går. På kvällen väntade en underbar middag och det var även kvällen för vår förlovning. När det började skymma promenerade vi ner till Fontana di Trevi igen som är tusen gånger vackrare på kvällarna är på dagar och där bytte vi ringar med varandra, helt underbart var det <3

Efter förlovningen hade vi bokat bord på en jättefin restaurang och vi promenerade dit. Till middag åt vi smakmeny där man fick pröva massa olika italienska specialiteter. Detta var dessutom den enda kvällen då vi åt precis som italienare, fem rätter och nästan en timme för varje rätt.

Först fick vi en liten aptitretare, en pytteliten bit biff och den var jättegod. Till förrät fick vi pröva fem rätter, minns tyvärr inte alla, men det var ostar, rått kött som lagrats i 26 månader med basilika och ost (mums!), svärdfisk med tillbehör och lite annat smått och gott, kanin var det också. Sen åt vi antipasti, som också är en slags tredje förrätt som brukar bestå av pasta, så gjorde även vår. Vi fick prova två sorters pasta, en med hummer och en med pesto och zucchini som var himmelsk! Till huvudrätt äter italienarna som vi svenskar gör, kött i princip. Så vi fick smaka lite kött, men det var inte så speciellt eftersom att det är väldigt likt svensk mat. Till efterätt fick vi pröva tre olika sorters creme brule (vet att det innehåller apostrofer men vet inte var så det får vara) men jag tyckte inte riktigt om någon av dom, inte heller dessertvinet som serverades till. Ja, vi fick ett vin för varje rätt och det var underbart! Så efter fem timmar gick vi ut från restaurangen, mätta och belåtna.

På vägen hem blev jag sötsugen och vi passerade White, en bar i centrala Rom, där vi satte oss och köpte en drink var. Jag prövade en Margarita som var alldeles för stark för min smak och Rasmus drack en Pina Colada, vilket inte heller var en jättehit.

En halv minut efter vår förlovning, Fontana di Trevi skymtar i bakgrunden



Kommentarer

Släng en kommentar om inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (syns bara för mig)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0