Riga - Del 3

Nu kommer sista delen av min bloggversion av tredagarsvisiten i Riga. Som ni kanske kommer ihåg skrev jag och shoppingen och det första inlägget och i det andra om dagen med de handikappade barnen i Baldone. Har ni missat de är det bara att scrolla ner annars finns första och andra delen HÄR och DÄR.

Idag tänkte jag bara lägga in några av bilderna som inte platsat i de två andra inläggen och skriva lite kopplat till det tänkte jag. Så ignorera inte bildtexterna nu, de kanske är intressant, vem vet.


Den här var jag bara tvungen att lägga in, jag tyckte det var riktigt kul. Bilden säger väl en del om letterna också, de är värdelösa på engelska. Det här var faktiskt ett problem ibland när man ville handla och annat, men man får ju det alltid att funka. Det fanns några få personer som var riktigt bra på engelska, men de här personerna var oftast butiksbiträden i lite finare butiker. När man kom ut till vårt hotell, som bara låg 20 minuters promenad från centrum kunde i princip ingen bra engelska.


Utsikten från hotellet


En av de vackra gatorna i stan, riktigt synd att det var så dåligt väder när vi var där bara.



Operahuset i Riga, låg precis vid kanten av en underbart vacker stad. Ja, Riga är en av de vackraste städerna jag sett, antagligen den vackraste. Där finns mycket "fult" om man säger så, relativt fattigt osv, men inne i Gamla stan är det så otroligt vacker!


I samma park som operahuset låg fanns en bro och i bron satt hundratals sådana här hänglås med namn och datum. Jag antar att datumet syftar på en bröllopsdag eller liknande. Vackert var det i alla fall!


I Riga har de både bilar, bussar, spårvagnar och även elbussar! Var riktigt fascinerad över det här med elbussarna, men mest av hur de klarar av att organisera allting ihop. Sen kör folk som idioter där med, men i alla fall. Tittade man upp mot himlen såg man bara en massa "trådar" för gatlamporna, spårvagnarna och elbussarna.


Svarthuvudenas hus, kommer inte ihåg exakt vad det var, men vackert är det i alla fall


Mitt och Lisas rum. Vandrarhemmet var väl sådär, helt okej, men inte jättefräscht. Det värsta med vårt rum var att handtaget till toan lossnade så dörren gick inte att stänga, men det funkar om man bara är er par dagar ;)


Nu orkar jag inte pilla med mer bilder, det finns mer på facebook och känner jag för det kommer det kanske mer en annan dag. Den högra bilden är förresten Rigas smalaste gata.

Kommentarer
Postat av: Lina

Du verkar ha haft det trevligt :)

2010-05-12 @ 06:28:45

Släng en kommentar om inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (syns bara för mig)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0